Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα Σκόπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα Σκόπια.

Του Γιώργου Κ.,
από τα Σκόπια.

"Η πέτρινη πλάκα που βλέπετε έχει τοποθετηθεί απ΄τους Σκοπιανούς ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ (φωτογ.αριστερά,κλικ για μεγέθυνση) στo κέντρο της πρωτεύουσας τους.Η πλάκα αυτή,σύμφωνα με τους ίδιους,έχει βρεθεί στην περιοχή του Βαλάντοβο.Ως εδώ όλα καλά..Την βρήκανε-λέει-"στη μακεδονική γη,την αναδείξανε και την τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου" να την βλέπει κάθε μέρα ο Γκρουέφσκι και ο Μιλοσόσκι και να θυμούνται το "ένδοξο παρελθόν τους" για να μη κάνουν πίσω.Πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είναι;;;

H ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ??

Στα Ελληνικά!Στη γλώσσα δηλαδή που μιλούσε ο Μ.Αλέξανδρος.Ο κ.Γκρουέφσκι χρειάζεται μεταφραστή για να τη διαβάσει.Το ίδιο και ο κ.Μιλοσόσκι.Το ίδιο και οι ξένοι διπλωμάτες (βλ.Νίμιτς,Όλι Ρεν,κλπ) που τους επισκέπτονται.Εγώ πάλι,ένας απλός Έλληνας μικροεπενδυτής στην ΠΓΔΜ,τη διαβάζω κατευθείαν.Όπως όλοι μας..

Δεν χρειάζονται να χρησιμοποιήσουμε κανένα άλλο επιχείρημα..Θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντιληφθούν και οι ίδιοι πως οι Σλάβοι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική ιστορία..

Όσο για τη Μακεδονική γλώσσα της οποίας την αναγνώριση ζητούν,μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας άλλαξαν κάποια άρθρα,κάποιες καταλήξεις και μερικά ακόμη ασήμαντα χαρακτηριστικά για να διαφοροποιηθούν απ΄τη Σερβική(πρώην Γιουγκοσλάβικη)..Τελευταία μάλιστα αποφάσισαν να βάζουν υπότιτλους στις Σερβικές ταινίες (!!!!) γεγονός που ακόμη και στους ίδιους προκαλεί γέλια..

Οι πολυάριθμοι Έλληνες δημοσιογράφοι που καταφθάνουν στα Σκόπια κάθε φορά που υπάρχει κάποια ένταση καλό θα ήταν να κάνουν ένα πραγματικό ρεπορτάζ για το πως αισθάνεται ο μέσος Σκοπιανός.Η εικόνα που έχουμε στην Ελλάδα για τα Σκόπια δεν είναι η πραγματική.

Εσείς στο Greece-Salonika κάνετε καλή δουλειά και μπράβο σας αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες φωνές σαν και τη δική σας.Χαιρετισμούς από τα Σκόπια."

35 σχόλια:

  1. an den eixan ta amerikanakia na tous gemizoun ta kefalia me foumara ola tha htan kalytera.twra apla exoun ksefygei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. an den eixan ta amerikanakia na tous gemizoun ta kefalia me foumara ola tha htan kalytera.twra apla exoun ksefygei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ.
    ΔΕ ΦΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ.
    Οι καναλάρχες μας λένε καθημερινά "είστε βλάκες" και εμείς μαζοχιστικά τους ξαναβάζουμε.
    Μποϋκοτάζ στους αλήτες, πηγαίνετε για καφέ, μία βόλτα στην πλατεία, μπείτε στο internet, ή παίξτε χαρτιά αλλά, για όνομα του θεού, μήν βλέπετε ειδήσεις των 8.
    Είναι θέμα αυτοσεβασμού.
    ΤΕΡΜΑ Ο ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της ΠΓΔΜ στο Βελιγράδι Αλεξάνταρ Βασιλέβσκι για την οριοθέτηση των συνόρων με το Κόσοβο. Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «η συμμετοχή στη διαδικασία οριοθέτησης των συνόρων με το Κόσοβο αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας για τα σύνορα που επετεύχθη το 2001 μεταξύ ''Μακεδονίας'' - Σερβίας». Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι « η ''μακεδονική'' πλευρά προσπαθώντας να διευθετήσει το ζήτημα των συνόρων προς το Κόσοβο με αναρμόδιους φορείς από την Πρίστινα αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας».

    Η οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ ΠΓΔΜ - Κοσόβου άρχισε την περασμένη Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βουλγαρική και όχι σερβική διάλεκτος είναι η σκοπιανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Exei kai voulgarika kai servika stoixeia.ena meigma 2-3 glwsswn einai.se kamia periptwsh omws den einai autonomh"makedonikh" glwssa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσο ρεζιληδες πρεπει να'ναι για να το κανουν αυτο...μου θυμιζουν τους τουρκους που λενε στους τουριστες οτι οι αντιστοιχες ελληνικες επιγραφες στην Εφεσο κλπ ειναι "ιωνικα" και πανε οι Ελληνες και τους ξεμπροστιαζουν διαβαζοντας τις.Ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. paidia fotografies ipsilis piotitas iparxoun??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορεί κανείς να μας δείξει κάποιος μία καλύτερη φωτογραφία με την αρχαία επιγραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ημαρτον!Τι άλλο θα δούμε απ΄αυτούς..
    Kαλά ιστορία δική τους δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι;Έχουν αλλά ντρέπονται γι'αυτήν;
    Ποιό είναι τελικά το πρόβλημά τους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κύριοι, η μητρική γλώσσα ή αν θέλετε η πατρική, του γκρουέσκυ είναι η ελληνική, για ψάξτε το λίγο.
    αλλά τα νήματα της μαριονέτας αυτής κινούνται από άλλους, είναι his master's voice (νεοελληνιστή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2.26 klikare epanw ths kai tha th deis se megethynsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλά μας κ(λ)άνουν.Αφού βλέπουν πόσο φοβισμένα αντιδράμε σε όλες τους τις προκλήσεις,καλά κάνουν και το συνεχίζουν.
    Να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://epigraphy.packhum.org/inscriptions/main

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ma kala poso ZWA mporei na einai???
    DEN BLEPOYN TA ELLHNIKA???
    ai sto@@@@ kai parapera na pane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αναθέσεις έργων με ερωτηματικά


    Σοβαρά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Πύργου η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργου αντιπλημμυρικής προστασίας με τη μέθοδο του περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων, αξίας £1.700.000.000 ( Απόφαση 239-2008)

    Ο Νόμος 1418/84 περί δημοσίων έργων αναφέρει ρητά ότι: ‘’H απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων αποτελεί εξαιρετική διαδικασία και εφαρμόζεται όταν συντρέχει μια από τις εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 86 του ΝΔ 321/69 όπως κάθε φορά ισχύει καθώς και σε ειδικές περιπτώσεις όπως σε περίπτωση θεομηνίας, σοβαρού επικείμενου κινδύνου, μοναδικότητας του κατασκευαστή κ.τ.λ.’’

    Όμως, από το περασμένο καλοκαίρι και εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών ο Νομός Ηλείας με την 4472/2007 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος) βρίσκεται υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, έτσι αν υπάρχουν απρόβλεπτα περιστατικά μπορούν να ανατίθενται κατ’ εξαίρεση έργα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατόπιν εισήγησης των τεχνικών υπηρεσιών έργα μεγαλύτερα από ένα (1) εκατομμύριο ευρώ το κάθε ένα, που είναι το όριο που ορίζει ο νόμος.

    Η προαναφερόμενη υπουργική απόφαση έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διευκόλυνση της αντιμετώπισης των συνεπειών της μεγάλης καταστροφής ώστε να προληφθούν κατά το δυνατόν οι κίνδυνοι, αλλά και να αποκατασταθεί το γρηγορότερο ο ρυθμός ζωής στις πληγείσες περιοχές.

    Το εν λόγω έργο προβλέπει προστασία χειμάρρου στο Δ.Δ. Βαρβάσαινας.

    Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ότι η διαδικασία είναι άκυρη και αυτό επειδή στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι για απευθείας ανάθεση του έργου επειδή στο τέλος της άνοιξης δεν υπήρχαν πλημμύρες ή άλλες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή. Η επίκληση του κατεπείγοντος θα είχε νόημα το Φθινόπωρο του 2007 ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

    Παράλληλα και σύμφωνα με τίμιους δημοτικούς συμβούλους άλλων δήμων του Νομού παρόμοια περιστατικά με σκανδαλώδεις αναθέσεις έργων και προμηθειών γίνονται συχνά και σε άλλους δήμους του νομού.

    Αρκετοί πολίτες θεωρούν ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κανόνες διαφάνειας και το Δημόσιο συμφέρον η διαδικασία θα πρέπει να αναθεωρηθεί και τα έργα να προκηρύσσονται γρήγορα με ανοιχτό και διαφανή διαγωνισμό.

    Διαβάστε περισσότερα
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και γιατί παρακαλώ μας ενοχλεί η ανάρτηση αυτών των επιγραφών εκεί; Μήπως μας ενοχλούν οι κλέμμένες ελληνικές αρχαιότητες που κοσμούν σταθμούς του μετρό στο Μόναχο; Μήπως μας ενοχλεί ο νεοκλασσικός ρυθμός των κτιρίων στην Αμερική; Ίσα ίσα που για αυτά αισθανόμαστε υπερήφανοι και θεωρούμε ότι μας προβάλουνε κιόλας. Γιατί λοιπόν ενοχλούμαστε με αυτές τις αρχαιότητες; Τι αλλάζει σε αυτήν την περίπτωση; Στο έδαφός τους βρεθήκανε όπου θέλουνε τις αναρτούνε.

    Επίσης αυτή η επιγραφή δε θα έμπαινε ποτέ σε αυτή τη θέση αν δεν υπήρχε η διαμάχη για το όνομα.

    Σε αυτό που λες ότι ο κόσμος στα Σκόπια δεν είναι εχθρικός προς την Ελλάδα έχεις δίκιο. Σίγουρα φταίνε τα ΜΜΕ που δημιουργούνε μια πλαστή εικόνα, αλλά φταίνε και κάτι μπλογκ σαν αυτό εδω που συστηματικά καλλιεργούνε αυτό το κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η πλακα ειναι, οτι μιλατε για Μακεδονιες και γλωσσες, αλλα γραφετε στα αλαμπουρνεζικα σας.(Αυτα με τους λατινικους χαρακτηρες εννοω).
    Δεν καταλαβαινετε την αντιφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 7.06 de menoume oloi ellada.oute exoume oloi ellhnika sta plhktrologia.sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για τον 5.47.

    Είμαι ο Γιώργος Κ. που έστειλλα το email στο Greece-Salonika.

    Φίλε μου μιλάς για τις"κλέμμένες ελληνικές αρχαιότητες που κοσμούν σταθμούς του μετρό στο Μόναχο και τον νεοκλασσικό ρυθμός των κτιρίων στην Αμερική" και πραγματικά απορώ πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σ'αυτές τις καταστάσεις και σ'αυτό που περιγράφω εγώ.

    Μιλάμε απ΄τη μια μεριά για ένα κράτος γειτονικό που έχει αποφασίσει να ξαναγράψει την ιστορία υποκλέπτοντας τη δικιά μας στην προσπάθειά του να αποκτήσει ταυτότητα και για μια ενέργεια που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση,και απ΄την άλλη για έθνη,όπως το Αμερικανικό και το Γερμανικό που έχουν γαλουχηθεί με το "μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας"της "κοιτιδας της δημοκρατίας"κλπ..
    Έχω ταξιδέψει πάρα πολύ τα τελευταία 25 χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει εκτός.

    Όσο για τα μπλογκς,δεν ξέρω σε ποια ακόμα αναφέρεσαι για το Greece-Salonika πάντως ομολογώ πως με έχει εκπλήξει θετικά για τον τρόπο που προσεγγίζει τα πράγματα αλλά και για την αντικειμενικότητα του.Γιάυτό και επέλεξα να στείλω εδώ τη φωτογραφία και το κείμενό μου.
    Τον τελευταίο χρόνο ζω στα Σκόπια τον περισσότερο καιρό προσπαθώντας να αναστήσω μια επιχειρηματική μου αποτυχία της περασμένης δεκαετίας.Ξέρω πάρα πολλούς Σκοπιανούς που διαβάζουν τα ελληνικά μπλογκς.Ως τώρα δεν έχω ακούσει παράπονα γιάυτά σε αντίθεση με το πως αισθάνονται για τα ελληνικά κανάλια και εφημερίδες.

    To email το έστειλλα πριν περίπου ένα μήνα και οι διαχειριστές του μπλογκ μου απάντησαν πως θα το δημοσιεύσουν"αφού πρώτα το διασταυρώσουν".
    Ξαφνιάστηκα σήμερα όταν είδα μύνημα που με ενημέρωνε πως το email θα δημοσιευθεί στις 9.30!Αυτό είναι επαγγελματική δουλειά.

    Αν δεν κάνω λάθος κάπου στο μάρτιο,όταν γινόταν ο χαμός με την σβάστιγκα στην ελληνική σημαία και ενώ όλα τα μμε βρισκόταν σε εθνικιστικό παραλλήρημα το μπλογκ αυτό δημοσίσευσε αυτό το κείμενο

    http://greece-salonika.blogspot.com/2008/03/blog-post_877.html

    το οποιό αναδημοσίευσε η εφημερίδα Vest καθώς και ένα πολιτικό περιοδικό με πολύ ευνοικά σχόλια.

    Μπορεί να υπάρχουν πολλές φορές υπερβολές αλλά δεν υπάρχουν ανακρίβειες,κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.Αν ανοίξεις σκοπιανά μπλογκ αλλά και σοβαρές πολιτικές ιστοσελίδες θα φρίξεις..Και οι Σκοπιανοί να ξέρετε πως είναι πολύ πιο μπροστά από μας στη χρήση αλλά και στην προπαγάνδα μέσω διαδυκτίου.

    Γιώργος Κ.
    Αθήνα (προς το παρόν..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα καλα δεν βλεπει κανεις τα Ελληνικα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ SEG24:497, Παιονία

    "μακεδονιαρχῶν τὸν ναὸν τη πατρίδι
    σὺν παντὶ τω κόσμῳ τῷ θκτʹ ἔτει."

    "Των αρχόντων των Μακεδόνων την πατρίδα
    και παντός του κόσμου το θκτ έτος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Provalete stoixeia gia ti Makedonia stous anistoritous Skopianous sto URL http://www.topix.net/forum/world/macedonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ayta mporei na einai arxaia Makedonika h "Koinh" glossa.Ta arxaia ellhnika mporei kapoios Ellhnas shmera na ta diavasei kai na ta katalavei, dixos metafrash sthn neo-ellhnikh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν ειναι νεος, ουτε με σφαιρες, οπως κανανε τα γλωσσικα μαθηματα, στα Σχολεια, τα τελευταια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ara h pragmatikh ellhnikh glossa mathenetai sta scholeia....den einai h mhtrikh glossa ton neo-Ellhnon!!! Oi Ellhnes shmera omeiloyn thn KOINH (GLOSSA KOINH SE POLOUS LAOUS STHN ELLHNISTHKH EPOXH, LOGO EMPORIOU, KATI SAN TA AGGLIKA SHMERA).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε Ακρίτα
    εν πρώτης όψεως, το έτος στην επιγραφή δεν είναι σωστό!!!
    δεν μπορεί ναναι ΘΚΤ γιατί σύμφωνα με την ελληνική αρίθμηση το
    Τ=300 το Κ=20 κ το Θ=9
    η σωστή σειρά θα έπρεπε να ήταν ΤΚΘ=329.
    μάλλον πρόκειται για κάποια σύντμηση. Θα ψάξω το άρθρο της δημοσίευσης για περεταίρω πληροφορίες.
    Το γεγονός όμως ότι είναι γραμμένη στα ελληνικά δεν αλλάζει την βλακώδη προσπάθεια καπηλείας του ελληνικού πολιτισμού!!!
    Το ακούς βλάκα που κάνεις τον εξυπνάκια με σχόλια περί ''ελληνιστικής κοινής'' Με το σκεπτικό σου η καθαρεύουσα και η δημοτική είναι διαφορετικές γλωσσες που ομιλούντο σε διφορετικές χρονικές περιόδους!!!
    Μη μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις!
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

    Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται σήμερα για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...


    http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

    *Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!


    http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

    *Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...



    http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4


    *Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
    Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της η Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πιστευω πως και αυτοι καποτε θα καταλαβουν οτι δεν τους την μαθανε σωστα την ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. πιστευω πως και αυτοι καποτε θα καταλαβουν οτι δεν τους την μαθανε σωστα την ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ο Παπαθανασιου γιατι δεν κανει τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΛΑΜΟΝΗ ΤΗΣ.ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share