Καθηγητής του Παντείου στο ...πλευρό του Ν.Γκρουέφσκι! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Καθηγητής του Παντείου στο ...πλευρό του Ν.Γκρουέφσκι!

Μπορεί οι επιστολές του κ.Γκρουέφσκι να μη βρίσκουν ανταπόκριση τόσο στην Ελλάδα όσο επίσης σε Ε.Ε. και Ουάσινκτον φαίνεται όμως πως βρίσκουν μέσα στη χώρα μας..
"H Eλλάδα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας να αποζημιώσει τις δημευμένες περιουσίες των εκδιωχθέντων κατοίκων της και να δεχτεί την λύση της διπλή ονομασίας στις διαπραγματεύσεις της με τη"Μακεδονία"..!
Το παραπάνω δεν αποτελεί απόσπασμα ενός εκ των γνωστών επιστολών του Σκοπιανού πρωθυπουργού αλλά πρόταση του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων!
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως:
"η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει τον στρουθοκαμιλισμό και να αρνείται την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων γιατί υπάρχουν 30 με 40 χιλιάδες απ'αυτούς(!!) στο βόρειο τμήμα της χώρας".Μάλιστα προεξοφλεί πως εάν το θέμα φτάσει στο Ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου "η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πληρώσει!"
Στο θέμα του ονόματος προτείνει μια λύση που όμως έχει απορριφθεί ήδη απ΄΄τηνν Ελληνική κυβέρνηση.Αυτή της διπλής ονομασίας:
Στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος-ΠΓΔΜ προτείνει τη χρήση του "Νέα ή Άνω ή Βόρεια Μακεδονία" ενώ γαι τον υπόλοιπο κόσμο και τους διεθνείς οργανισμούς προτείνει το όνομα"Μακεδονία"..
Αύριο (Τρίτη) αναμένεται να δημοσιευθεί η συνέντευξη του καθηγητή κ.Ηρακλείδη στον Τύπο των Σκοπίων ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και της κοινής γνώμης στην Ελλάδα.

O κ.Ηρακλείδης -για τη ιστορία- έχει διατελέσει και "εμπειρογνώμων του ελληνικού ΥΠΕΞ"σε θέματα μειονοτήτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους διεθνείς οργανισμούς (1983-1997)..

80 σχόλια:

  1. Οι εφιαλτες ποτε δεν πεθαινουν..
    Αυτο ειναι το μονο σιγουρο χαρτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού αυτό το άτομο έχει διατελέσει" εμπειρογνώμων του ελληνικού ΥΠΕΞ" μη μας φαινεται παραξενο γιατι ο Γκρουεφσκι θα μας παρει τα σωβρακα σε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κακό δεν είναι οτι κάποιος έχει αυτές τις απόψείς(έστω και αν είναι καθηγητής πανεπιστημίου),το κακό είναι οτι κάποιοι τον είχαν επιλέξει για συνεργάτη τους στο υπουργείο.Γ..Ω τα υπουργεία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ???ΧΑΛΑΛΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτοφανής εχθρική κίνηση από την ΠΓΔΜ
    21 Ιουλίου 2008, 10:54

    Νίκος Γεωργιάδης

    Εντείνοντας την δυναμική της μετωπικής διπλωματικής σύγκρουσης με την Αθήνα και μετά την εμφανή προσπάθεια εμπλοκής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους ισχυρισμούς της περί «Μακεδονικής Μειονότητας», η ΠΓΔΜ προχώρησε σε μία πρωτοφανή εχθρική ενέργεια για τα ασταθή διαβαλκανικά πολιτικά δεδομένα. Απέστειλε επίσημη αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα της Κύπρου για τους εορτασμούς της επετείου της εισβολής, με επικεφαλής Υπουργό.

    Επισημαίνεται πως ισλαμικά και άλλα κράτη που έχουν αναγνωρίσει το αποσχισθέν τμήμα της Νήσου, όπως το Πακιστάν ή ακόμη και το Αζερμπαϊτζάν, αποφεύγουν να εκπροσωπούνται στους εορτασμούς αυτούς με Υπουργούς ή κρατικούς αξιωματούχους και επιλέγουν να στέλνουν βουλευτές και, πάντως, να διατηρούν πολύ χαμηλό προφίλ στις αντιπροσωπείες τους.

    Η ενέργεια της ΠΓΔΜ να επιδείξει την αντιπαράθεση της στέλνοντας Υπουργό στη κατεχόμενη Λευκωσία καταδεικνύει την επιλογή της διαρκούς και επί παντός επιστητού μετωπικής σύγκρουσης με την Αθήνα, ακόμη και σε θέματα, όπως το Κυπριακό, που αποτελούν πεδίον δραστηριότητας του ΟΗΕ.

    Είναι επίσης σημαντικό να επισημανθεί πως η ΠΓΔΜ αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο απόσχισης του αλβανικού στοιχείου και έχει έναν λόγο παραπάνω να μην στηρίζει με τέτοιες ενέργειες την κατοχή τμήματος της Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα, ούτε βεβαίως και να υιοθετεί την μονομερή απόφαση απόσχισης, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποδοχή δεδικασμένου.

    Είναι προφανές πως η επιλογή αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης τακτικής που υιοθέτησε η ΠΓΔΜ, που με την επιστολή του Γκρούεφσκι στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, με το αίτημα της αναγνώρισης «Μακεδονικής Μειονότητας», εισέρχεται σε φάση μετωπικής σύγκρουσης με την Αθήνα, εν μέσω μάλιστα διαπραγμάτευσης για την ονομασία. Δυτικοί διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, αλλά και βαλκάνιοι παρατηρητές στην ελληνική πρωτεύουσα, εκτιμούν πως η τακτική της διπλωματίας της ΠΓΔΜ δεν είναι δυνατόν να έχει στόχο μόνον την «εσωτερική πολιτική αγορά των Σκοπίων».

    Μία εξαιρετικά ανίσχυρη βαλκανική χώρα όπως η «FYROM» δεν είναι δυνατόν να ακολουθεί μία τόσο επιθετική πολιτική σε όλα τα μέτωπα και μάλιστα με τόση διπλωματική αδιακρισία» τονίζουν οι παραπάνω κύκλοι και προσθέτουν: «Είναι προφανές πως διαθέτουν την στήριξη άλλων κέντρων λήψεως αποφάσεων που ευνοούν την έκρηξη της θρυαλλίδας προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις συνέπειες» υπενθυμίζοντας πως είναι η ΠΓΔΜ που θεωρητικά επιχειρεί να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς το πως και πόσο αυτοϋπονομεύεται.


    zougla.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δίνουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας στις Ελληνικές κυβερνήσεις, που είχαν επιλέξει αυτό τον «εμπειρογνώμονα του ελληνικού ΥΠΕΞ».

    Εάν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτες οι δηλωσεις ειναι "εμπρηστικες και υβριστικες" συμφωνα με τους καραγκιοζηδες δημοσιογραφους,που...σοκαριστηκαν χτες ακουγοντας τον Εθνικο Υμνο και τη "Μακεδονια ξακουστη"?

    Αφου τους αφηνουμε ακομα ν'αναπνεουν καλα κανουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .." a Fyromian warned the Greeks to expect something will happen in five years, which would be 2013. That is one hundred years after the Treaty of Bucharest that ended the Second Balkan War.

    One is the claim is that there was actually secret article attached to the Treaty which would make it only valid for a century. And they now believe that after 2013 the Treaty of Bucharest would become void and thus make a “united Makedonskia” a reality"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά, υπάρχει κάποιος «προοδευτικός», που θα ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και όχι μόνο για τους ΞΕΝΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 21 Ιούλιος 2008 9:04 μμ

    MIPOS GI AFTO EIPE OF GREGORIEFSKI

    “...While providing support to Turkey on the issue of Cyprus, we are actually defending ourselves and Macedonia," Georgievski underlined.
    http://www.turkishpress.com/news.asp?id=218062

    "ME TO NA YPOSTIRIZOUME TIN TOURKIA STO THEMA TIS KYPROU, RPOSTATEVOUME TOUS EAFTOUS MAS KAI TIN MAKEDONIA"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KALA XYPNITOURIA PATRIWTES!!!

    KAI NATANE MONO AYTOS O EFIALTHS...KALA 8ATANE!

    STRATEIA APO DAYTOYS YPARXEI KAI KYPRIWS STHN SFIGOFOLIA THN PANTEIO...KAI OXI MONO!

    EN TELEI AYTA TA MOYTPA EINAI MEGALYTERO PROVLIMA APO TOYS SLAVOSKOPIANOYS!

    ALLA META APO THN POBA TOU REPYSOBIBLIOY SIGA SIGA TA 'DIAMANTIA' XEBROISTAZONTAI!

    EINAI 8EMA PIA TWN POITHTWN NA TOYS DWSOYNE TO IDIO XAPI POY FAGANE OI XOYNTIKOI PROFESSORES TO 1974!

    TSANAKES KAI SAPIES NTOMATES KAI SAPIA LEMONIA KAI SAPIA AYGA!!!!

    KAI LEW SAPIA GIATI TA FRESKA EINAI AKRIBA!

    ....KAI KATALHPSH STIS EDRES TWN EOSFORWN!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να πάρετε μια ιδέα της «γραμμής» που ακολουθεί ο εν λόγω Καθηγητής, ιδού οι απόψεις που εξέφρασε, καταλήγοντας, σε μια ανάλυση που είχε κάνει για την υπόθεση του σχεδίου Ανάν:

    «..Το δήθεν αγέρωχο ελληνοκυπριακό «Όχι» θα καταγραφεί, νομίζω, ως ένα μεγάλο ιστορικό λάθος, ίσως το μεγαλύτερο που έχει κάνει η ελληνοκυπριακή πλευρά, ενδεχομένως χειρότερο και από τα «13 Σημεία» του Μακαρίου, από την άρνησή του να δεχθεί το αποτέλεσμα των Δικοινοτικών του 1968-1974 και από το «Όχι» του Κυπριανού στο σχέδιο Ντε Κουέγιαρ το 1985. (http://www.chiosnews.com/cn426200425855PM.asp)

    Και σχετικά με το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού:
    «Στα Βαλκάνια έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προσπάθειες γραφής πιο ισορροπημένων και αντικειμενικών βιβλίων Ιστορίας (βλέπε πρόσφατο τόμο από ομάδα σημαντικών Βαλκάνιων ιστορικών). Υπάρχει όμως εδώ ένα μεγάλο πρόβλημα ειδικά για τους Έλληνες. Είναι πολύ βολικό (ψυχολογικά και άλλως πώς) να συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι Τούρκοι είναι «βάρβαροι», μας επιβουλεύονται, και ότι για τη συνεχιζόμενη αντιπαλότητα (Αιγαίο, Κύπρος, μειονότητες) φταίνε αποκλειστικά εκείνοι. Επιπλέον οι εθνοκεντρικές αυτές θέσεις αποτελούν το απαραίτητο δεκανίκι στην εν πολλοίς συμπλεγματική ελληνική εθνική ταυτότητα. Καιρός να μην έχουμε ανάγκη από τέτοια δεκανίκια. Το βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού είναι μία πρώτη αρχή». (http://www.paremvasis.gr/forum/viewtopic.php?t=99)

    Και εις …ανώτερα στον …φιλόπατρι «φωστήρα» μας!!! Να ποιοι διδάσκουν τα παιδιά μας!

    Όλα στον βωμό του «εκσυγχρονισμού» που επιβάλει η «Νέα Τάξη Πραγμάτων»

    Τα τείχη γκρεμίζονται εκ των έσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχω μιλήσει με πολλούς φοιτητές του Παντείου στο ιατρειο μου. Ολοι μιλάνε για σφηκοφωλιά. Κανένας φοιτητής δεν μπορεί να βγάλει άχνα, φοβούμενος την οργή και τους κακούς βαθμούς των πληρωμένων προδοτών αυτών. Η ακαδημαϊκή κοινότητα θα μπορούσε να αντιδράσει, αλλά είναι αποβλακωμένη από το πολύ χρήμα.
    Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μεγαλύτερο κακό που έκανε η ΧΟΥΝΤΑ στον Ελληνισμό δεν ήταν η προδοσία της Κύπρου αλλά το ότι καπηλεύτηκε ότι είχε σχέση με την πατρίδα. Αποτέλεσμα, όταν πιάσαν τα πόστα οι αντιστασιακοί της εποχής της επταετίας, να μην τολμά κανείς να μιλά για ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ γιατί θα ήταν ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ. Έτσι αυτοί ανενόχλητοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ με τις θέσεις τους- σχέδιο Ανάν, Μακεδονικό,Τσαμουριά κ.λ.π παραβλέποντας την κατοχή της Κύπρου, Έλληνες των Σκοπίων, Β Ήπειρος.
    Λογικό είναι να προκαλούν την αντίδραση των Ελλήνων και προσπαθούν να περάσουν τις θέσεις τους μέσς από τα γνωστά σε όλους Μ.Μ.Ε και σε κλειστά ακροατήρια.
    Ας έρθουν εδώ στην Μασκεδονία να εκφράσουν σε ανοιχτό ακροατήριο της θέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτός απο το μισθό του πληρώνω και τις επισκέψεις του στον ψυχίατρο?
    Επειδή κατα Φλώρινα, Κοζάνη δεν πάτησε ούτε φαντάρος, ο σοφός, εκεί στην Τρίπολη δεν μετριέστε οι σλαβομακεδόνες που είναι πιό εύκολο, να διασταρώσουμε τα νούμερα?
    Πάντως στη Χαλκιδική μόνο σλάβους τουρίστες έχουμε, αλλά τους ενοχλεί το σλαβομακεδόνες. Μυστήριοι κι αυτοί γ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 21 Ιούλιος 2008 9:29 μμ

    After all thgat serious documents, I'd like a forecast about the weather, for the week end. Is that possible?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως πάει για βουλευτής με τον Σύριζα..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μήπως πάει για βουλευτής με τον Σύριζα..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτά που λέει ο καθηγητής είναι 100% αλήθεια. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουνε 30-40.000 Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα που αποτελούνε μια ευάριθμη μειονότητα. Επίσης αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα θα πληρώνει τις αγωγές στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Γιατί το να είσαι στην Ευρώπη δε συνεπάγεται μόνο δικαιώματα στα κοινοτικά κονδύλια και στα βέτο. Συνεπάγεται και υποχρεώσεις στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Εφόσον τα δύο παραπάνω είναι αλήθεια θα πρέπει η Ελληνική πολιτική να προσαρμοστεί στα δύο παραπάνω δεδομένα γιατί αν δεν το κάνει θα ορθώνονται όλο και περισσότερα θέματα μπροστά της και όλο πιο επιτακτικά με δυσμενείς επιπτώσεις (βλ. λ. Σερβία).

    Για τη διπλή ονομασία που προτείνει, αυτό είναι όντως το πιο ευνοϊκό σενάριο. Απλά κανένας άλλος δεν έχει τα κότσια να σας το πει. Όλοι κάνουνε το κορόιδο και σας χαϊδέυουνε τα αυτιά. ΚΑι ο Καραμανλής το ξέρει αυτό αλλά προσπαθεί να εξαντλήσει τη θητεία του χωρίς να εξαναγκαστεί να δεχτεί τη διπλή ονομασία, μεταθέτωντας έτσι το πρόβλημα στο διάδοχό του αδιαφορόντας αν με την πολιτική του προκαλεί την έγερση μειονοτικών και άλλων ζητημάτων και επιβαρύνει τη θέση της χώρας.

    Το γεγονός ότι ο Ηρακλειδής είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων και πρώην εμπειρογνώμονας του ΥΠΕΞ δείχνει ότι είναι γνώστης των θεμάτων και η άποψή του μετράει από τεχνοκρατικής πλευράς. Όπως όταν σε πονάει το στήθος σου ρωτάς ένα γιατρό και δεν ρωτ'άς στο καφενείο τι θα κάνεις, έτσι και όταν έχεις ένα πρόβλημα με μια ξένη χώρα ρωτας ένα επιστήμονα τοων διεθνών σχέσεων.

    Και όπως όταν έχεις πρόβλημα με την καρδιά σου καλός γιατρος είναι αυτός που σου λέει να κάνεις διαιτα και μπαλονάκι και όχι αυτός που σου λέει "έλα μωρέ μια χαρά είσαι, φάε παϊδάκια", έτσι καλός εμπειρογνώμονας του ΥΠΕΞ είναι αυτός που δε θα σου χαϊδέψει τα αυτιά.

    Ακούστε πάρα πολύ σοβαρά αυτά που λέει ο καθηγητής γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Άντε μην έχουμε πάλι κανένα 1974 και ψαχνόμαστε. Η ισχυρογνωμοσύνη και ο φανατισμός ανοίγουνε τις κερκόπορτες.

    Τέλος θα ήθελα να πω ότι ο τρόπος που παρουσιάζει το θέμα το "μετριοπαθές" greece-salonika δε διαφέρει και πολύ από τις προγραφές του Στόχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 2,45 εσυ τους...μετρησες τους "σλαβομακεδονες" και κατεληξες στο συμπερασμα οτι ειναι 30-40 χιλιαδες?Κανε μας τη χαρη!Το οτι πιθανον καποια ατομα μεγαλυτερης ηλικιας μιλανε μια διαλεκτο που εχει πολλες σλαβικες λεξεις απ'το παρελθον δε τους κανει σκοπιανους οπως θελουν να μας παρουσιασουν οι ομοιδεατες σου.Αληθεια,για την υπαρκτη μειονοτητα των Ελληνων στα Σκοπια εχεις να πεις τιποτα?Ή γι'αυτους δε σε πολυνοιαζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και κατι αλλο:αν εμεις πληρωσουμε για τις δηθεν περιουσιες των γυφτων,τοτε ν'ανοιξει ολος ο φακελος εκεινης της περιοδου να γελασει και το παρδαλο κατσικι.Ξερεις ποσα μας χρωστανε οι φιλοι σου και πολλοι ακομα και δε μας τα'χουν δωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 2:45 An autos o lexritis einai ka8igitis egw eimai pritanis!

    Auta pou lei o 'ka8igitis' euxomai na einai ena kalo xypnima gia osous koimountai orthious kai afinoune tous men na paragemizoune tis koilares tous me tis Siemens-omizes kai tous de na exargironoun ta argiria tis prodosias.

    Kai gia na min les kai esy malakies an ta Skopia edeixna pragmatika kali 8elisi 8 empina stin Europi kai olla ta rloubo8emata pou 8etei o kyrios 'professoras' tis kataras 8a elinonto (an upo8esoume oti upeirxan) automata.
    Auta pou o prodotaros tis panteiou lei einai akribws o dromos tis 5is fallagas tis prodosias.
    Den zw stin Ellada all an imouna Ellinas 8a stamatousa na plirwne forous mia kai o idrwtas tou prosopou twn gigenwn pane sti tsepes autwn ton tomariwn.
    Kai milaw poi sugkratimena kai eugenika!

    YG

    Exe arista sto ptyxeio mou 2 Masters 1 Phd kai ena DSC. 185 djmosieuseis kai exw asxoli8ei me ta megalitera project sto tomea mou. I8ela kapote na girisw pisw stin patrida kai na ergastw sto panepistimio. Pistepse me auta ta tomaria exoune parei tis edres kai tis exoun bidwsei sto kolo tous kai an den eisai sti kilka tous tws porta!
    Auta gia na katalabeis giati skylia milas!
    Oso gia tou ka8gites tou typou Irakleidi an den eixai boukari to aristero sinafi oute gia ka8aristria den kanei!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 3:47 πμ euge megale

    o monos katgaros pou emine kai ton krivoune apo ta mme ine o levedis
    ton fovoude oli oi "politikoi" giati kseroun oti tha tous gami@i olous patokorfa
    dite tis ekpobes tou mesa apo tin istoselida kai vgalte siberasmata

    http://www.enosikentroon.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επειδή πιστεύω οτι ο
    2:45 πμ
    είναι ο ίδιος ο "αξιότιμος" κος Ηρακλειδεύς, θέλω να μου πεί πότε και πώς, έκανε την απογραφή και τους έβγαλε 30-40000?
    Απο ακρίβεια σκίζει και πάλι. 30% απόκλιση.
    Επειδή απο πολλούς η Πάντειος θεωρείται το λίκνο της μαλακίας, το αποτέλεσμα που αναφέρεις, το είδες στο φλυτζάνι, το ξέρουμε. Εκείνο που δε ξέρουμε είναι αν θα το εντάξεις στα ερευνητικά προγράμματα, ώστε να τσιμπήσουμε εκ νέου, την έστω πεσμένη επιδότηση.
    Όσο για την εφημερίδα ΣΤΟΧΟ νόμιζα οτι είχε σταματήσει να βγαίνει, μπράβο σου που την κρατάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε κάποιες χρονικές περιόδους της αρχαίας Ελλάδας, κυκλοφορούσε μέσα στην τότε Ελλάδα πολύ χρήμα, που προερχόταν από τους τότε εχθρούς Πέρσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το κακό είναι ότι κι αυτή η πρακτοράντζα "έχει τα μούτρα" να βγαίνει φόρα παρτίδα στα κανάλια να κάνει εχθρική προπαγάνδα, χωρίς να φοβάται ενδεχόμενες επιπτώσεις στην καριέρα, ή κοινωνικά στο άτομο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποιο ήταν το ΑΕΙ που τα χρήματα τα μετέτρεπε σε FERRARI;
    Μήπως η Πάντειος σχολή πάσης μ...... ή κάνω λάθος ,μη πω και καμιά άλλη λέξη και δεν είναι του χαραχτήρα μου.
    Που ήταν όλες αυτές οι πανεπιστημιακές προσωπικότητες να υπερασπιστούν τα χρήματα τουλάχιστον του λαού Όσο αφορά αυτό που έγραψε ο 12.38 αυτό συμβαίνει στα περισσότερα ΑΕΙ της χώρας μια και η πλειοψηφία των καθηγητών μετά την Χούντα είναι αυτών των αντιλήψεων και οι φοιτητές σκύβουν τα κεφάλι ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτός κ'αποιος για μεταπτυχιακές σπουδές αν δεν είσαι κοινωνός των δικών τους ιδεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νομίζω οτι ο πρώην νομάρχης Φλώρινας, ο κύριος Αλτίνης, δίνει την πραγματική διάσταση στο τι πραγματικά θα γίνει με τις προσφυγές των Ελλήνων-γενίτσαρων των ΣΚοπίων κατά των ΕΞΑΔΕΛΦΩΝ τους ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ με τις περιουσίες...
    Ιδού η επιστολή...

    ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
    Ο κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, κατάγεται από τον Νομό Φλώρινας. Ο κ. Γκρούεφσκι εμφανίστηκε ξαφνικά στην πολιτική σκηνή της χώρας του και σε πολύ νεαρή ηλικία, «ανέβηκε» πολύ γρήγορα, πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που έγινε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Ο κ. Γκρούεφσκι ακολούθησε μία τακτική σύγκρουσης με το Ελληνικό κράτος, μίας σύγκρουσης της οποίας ήδη η τρίτη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Στην πρώτη φάση ο κ. Γκρούεφσκι συγκρούσθηκε με την Ελλάδα περί του ονόματος που θέλει να φέρει η χώρα του. Ακολούθησε η δεύτερη φάση του σχεδίου σύγκρουσης, φάση κατά την οποία η σύγκρουση δεν περιορίστηκε μόνον στο όνομα, αλλά επεκτάθηκε και στο θέμα της Ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων και στην Ελληνικότητα των εδαφών της Ελλάδος από την Θράκη μέχρι την Ήπειρο και την Θεσσαλία. Στις δύο αυτές φάσεις η προπαγάνδα και η πολιτική του κ. Γκρούεφσκι, στηρίχθηκαν στην υπόθεση εργασίας ότι δήθεν είχε ως συμμάχους του, συνοδοιπόρους του, στην Ελλάδα τους γηγενείς Μακεδόνες (εννοείται Έλληνες), τους οποίους και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως «πέμπτη φάλαγγα», στρέφοντάς τους κατά της Ελλάδος. Πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, η εν λόγω υπόθεση εργασίας του κ. Γκρούεφσκι απεδείχθη αβάσιμη. Και στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες να στρέψουν τους γηγενείς Μακεδόνες (εννοείται Έλληνες) κατά της Ελλάδος. Οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν και πάλι τον κανόνα. Όπως συνέβη και στο παρελθόν, έτσι και κατά τις δύο φάσεις του σχεδίου σύγκρουσης του κ. Γκρούεφσκι, οι προσπάθειες να στρέψουν τους γηγενείς Μακεδόνες κατά της Ελλάδος και πάλι απέτυχαν. Λόγω της αποτυχίας αυτής, μεταξύ άλλων, το σχέδιο σύγκρουσης του κ. Γκρούεφσκι άλλαξε και άρχισε η τρίτη φάση.
    Η τρίτη φάση του σχεδίου σύγκρουσης έχει δύο χαρακτηριστικά : Το πρώτο είναι ότι η σύγκρουση δεν περιορίζεται στο όνομα της ΠΓΔΜ, στην Ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων και στην Ελληνικότητα μέρους των εδαφών της Ελλάδος, αλλά προστέθηκαν δύο καινούργια πεδία σύγκρουσης. Πρώτο πεδίο είναι η διεκδίκηση περιουσιών, δηλαδή ακινήτων, τις οποίες διεκδικεί ο κ. Γκρούεφσκι για λογαριασμό αυτών που έφυγαν από την Ελλάδα και σήμερα δηλώνουν μη-Έλληνες, αποκαλούμενοι στην Ελλάδα «φυγάδες». Αυτοί είναι οι αποκαλούμενοι από τον κ. Γκρούεφσκι «Μακεδόνες του Αιγαίου», όνομα το οποίο ορισμένοι από αυτούς (τους «φυγάδες» ή «Μακεδόνες του Αιγαίου») απορρίπτουν, απαιτώντας να αποκαλούνται απλώς «Μακεδόνες» μη-Έλληνες. Δεύτερο πεδίο είναι η διεκδίκηση διπλής υπηκοότητας, προφανώς της Ελληνικής και αυτής της ΠΓΔΜ, από τους εναπομένοντες εν ζωή «φυγάδες» και τους απογόνους τους. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον οι γηγενείς Μακεδόνες, εννοείται Έλληνες, στην Ελλάδα δεν παρουσιάζονται ως «συνοδοιπόροι», αλλά ως «εχθροί» που έχουν «φάει» περιουσίες.
    Προφανώς, αυτό στο οποίο στοχεύει ο κ. Γκρούεφσκι είναι να δοθεί η Ελληνική υπηκοότητα σε απογόνους των «φυγάδων», να αναγνωρίζονται αυτοί από την Ελλάδα ως Έλληνες υπήκοοι μεν, αλλά μη-Ελληνικής Εθνικότητας, και συγκεκριμένα κατά τον κ. Γκρούεφσκι, ως μη-Έλληνες, Μακεδόνες (ίσως και Βούλγαροι;), οι οποίοι, επιπλέον, θέλουν να πάρουν τα χωράφια και τα σπίτια των Ελλήνων (εννοείται Μακεδόνων) συγγενών τους ή θα πάρουν αποζημιώσεις, δηλαδή «ζεστό» χρήμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κ. Γκρούεφσκι επιχειρεί να δημιουργήσει έναν «στρατό» εχθρών της Ελλάδος, οι εντεταγμένοι στον οποίο έχουν υλικά κίνητρα να είναι εχθροί της Ελλάδος. Τα υλικά κίνητρα είναι αφ’ ενός το Ελληνικό διαβατήριο, άρα η πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), και στις επιδοτήσεις και ενισχύσεις από την Ε.Ε., και αφ’ ετέρου, τα ακίνητα στην Ελλάδα, ή το «ζεστό» χρήμα των αποζημιώσεων. Αυτήν την προσδοκία δημιουργεί ο κ. Γκρούεφσκι στον «στρατό» του.
    Όμως, οι διεκδικούμενες από τον κ. Γκρούεφσκι περιουσίες ανήκουν σε κάποιους από τους οποίους ο κ. Γκρούεφσκι θέλει να τις πάρει. Τις περιουσίες τις διεκδικούν οι «φυγάδες», δηλαδή αυτοί που έφυγαν πριν 60 περίπου χρόνια από την Ελλάδα ως μη-Έλληνες. Αυτοί που έφυγαν, άφησαν πίσω αδέλφια και εξαδέλφια. Όταν έφυγαν, αυτές οι διεκδικούμενες περιουσίες ήταν στην κατοχή (όχι στην ιδιοκτησία γιατί δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας) πατεράδων και παππούδων αυτών που έφυγαν. Όταν απεβίωσαν οι παππούδες και οι πατεράδες, οι περιουσίες αυτές πέρασαν στην κατοχή των αδελφών και εξαδέλφων των «φυγάδων», δηλαδή των μελών των οικογενειών τους, που έμειναν στην Ελλάδα. Οι σημερινοί κάτοχοι των περιουσιών αυτών είτε έχουν ήδη αποκτήσει τίτλους ιδιοκτησίας επί των περιουσιών αυτών (με αναγνωριστικές αγωγές λόγω χρησικτησίας), είτε έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας λόγω χρησικτησίας. Τις περιουσίες αυτές δεν τις δήμευσε το Ελληνικό κράτος για να έχει υποχρέωση να αποζημιώσει κανέναν. Σημειωτέον ότι οι «φυγάδες», όλα αυτά τα χρόνια, είχαν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν τα οποιαδήποτε δικαιώματα έκριναν ότι είχαν, επί οποιουδήποτε ακινήτου έκριναν ότι είχαν δικαιώματα. Δεν διεκδίκησαν τίποτε όλα αυτά τα χρόνια. Και σήμερα, ξαφνικά και με προτροπή πολιτικών που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους αυτούς, για μία ακόμη φορά, σαν πιόνια στα δικά τους πολιτικά παιγνίδια, εμφανίζονται να διεκδικούν περιουσίες! Όλα αυτά τα χρόνια μπορούσαν ν’ αναθέσουν με μία απλή επιστολή τους, ή έστω και τηλεφωνικά, σε δικηγόρο να ερευνήσει τα δικαιώματά τους και να τα ασκήσει. Και στην Ελλάδα εάν κατοικούσαν, πάλι σε δικηγόρους θα προσέφευγαν, πράγμα που σημαίνει ότι η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δεν τους εμπόδιζε ν’ ασκήσουν τα δικαιώματά τους.
    Όσον αφορά το νομικό σκέλος της διεκδίκησης περιουσιών, όποιος θέλει να διεκδικήσει κάποιο ακίνητο, ας προσφύγει στα πολιτικά (αστικά) δικαστήρια να το διεκδικήσει από τους συγγενείς του. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΕΙ, ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. Εάν το Ελληνικό κράτος παρεμβληθεί, π.χ. συμφωνώντας να χορηγήσει αποζημιώσεις, θα παίξει το πολιτικό παιχνίδι του κ. Γκρούεφσκι.
    Όμως το πολιτικό σκέλος έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Μέσω της διεκδίκησης περιουσιών ο κ. Γκρούεφσκι στρέφει τον «στρατό» του εναντίον Ελλήνων. Η διαφορά μεταξύ Ελληνικού κράτους και κράτους της ΠΓΔΜ μετατρέπεται σε διαφορά μεταξύ πολιτών, οι πολίτες αρχίζουν να εχθρεύονται ο ένας τον άλλον για προσωπικούς πλέον, και όχι για πολιτικούς, λόγους. Δηλαδή, ο κ. Γκρούεφσκι πλέον δεν παρουσιάζει εμάς τους Έλληνες (εννοείται Μακεδόνες), δηλαδή τους γηγενείς Μακεδόνες (εννοείται Έλληνες), ως εν δυνάμει συμμάχους και συνοδοιπόρους του, όπως μας παρουσίαζε στις δύο πρώτες φάσεις του σχεδίου σύγκρουσης. Μας παρουσιάζει ως «εχθρούς» και μάλιστα ως «εχθρούς» των συγγενών μας «φυγάδων»! Αυτοί που συνέλαβαν και υλοποιούν το σχέδιο σύγκρουσης του κ. Γκρούεφσκι, θέλω να πιστεύω, ότι γνωρίζουν όλα τα παραπάνω, γνωρίζουν ότι νομικό θέμα διεκδίκησης περιουσιών δεν υφίσταται. (Βέβαια, δεν μπορώ ν’ αποκλείσω θεωρητικά ότι είναι τόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα που δεν το γνωρίζουν.) Παρ’ ότι, λοιπόν, όπως θέλω να πιστεύω, το γνωρίζουν, προωθούν την διεκδίκηση της διπλής υπηκοότητας και των περιουσιών. Γιατί;
    Λογικά δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν.
    Πρώτον, διότι επιθυμούν ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης μέσω των αποζημιώσεων να χρηματοδοτήσει τον «στρατό» του κ. Γκρούεφσκι, και αυτοί να παίζουν παιγνίδια σε βάρος των Ελλήνων και με έξοδα των Ελλήνων.
    Δεύτερον και κυριώτερον, διότι θέλουν να στρέψουν τον απλό Έλληνα πολίτη κατά του απλού πολίτη της ΠΓΔΜ, να τους κάνουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον ως εχθρούς. Αν το επιτύχουν, τότε σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ ο μέσος πολίτης της ΠΓΔΜ, που ίσως αναγκασθεί να έλθει ως πρόσφυγας εμφυλίου ή εσωτερικού πολέμου στην Ελλάδα, θα αντιμετωπισθεί με επιφύλαξη, αν όχι με εχθρότητα, από τον μέσο Έλληνα της Μακεδονίας. Και αυτοί που θα εχθρεύονται ο ένας τον άλλον θα είναι συγγενείς εξ’ αίματος! Οι γηγενείς Μακεδόνες, εννοείται Έλληνες, που κατοικούν στην Ελλάδα και μάλιστα στις παραμεθόριες περιοχές, θα εχθρεύονται τα πρώτα εξαδέλφια τους τα οποία είναι πολίτες της ΠΓΔΜ και ισχυρίζονται (αν μπορούν ας κάνουν κι’ αλλοιώς) ότι δεν είναι Έλληνες. Η διαμάχη μεταξύ των εξαδέλφων είναι ενδο-οικογενειακή και οι πολλές ενδο-οικογενειακές διαμάχες θωρούμενες ως σύνολο συνιστούν τις εμφύλιες. Και επειδή αυτοί που δηλώνουν ανθέλληνες στην ΠΓΔΜ είναι στην πλειοψηφία τους Έλληνες, η εχθρότητα αυτή θα είναι εμφύλια εχθρότητα. Το Ελληνικό δράμα θα συνεχισθεί, με θύματα, για μία ακόμη φορά, τους «φυγάδες» αλλά και τους συγγενείς τους στην Ελλάδα. Για μία ακόμη φορά αυτοί οι άνθρωποι θα χρησιμοποιηθούν σαν μοχλός για να συντηρηθούν και να οξυνθούν τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, αλλά και ολόκληρης της Βαλκανικής. Ας μην ξεχνάμε ότι η Βουλγαρία έχει τους δικούς της στόχους και προωθεί την δική της πολιτική όσον αφορά τους γηγενείς Μακεδόνες, εννοείται Έλληνες, και τους πολίτες της ΠΓΔΜ.
    Ας το προσέξουν αυτό οι συνετοί της ΠΓΔΜ, αυτοί θα είναι τα θύματα των δικών τους ακραίων εντός της χώρας τους.
    Για να αποφευχθούν αυτές οι εξελίξεις, που θα είναι σε βάρος κυρίως του μέσου μετριοπαθούς πολίτη της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα πρέπει άμεσα και με τον πλέον επίσημο τρόπο να ξεκαθαρίσει, ότι η διεκδίκηση περιουσιών συνιστά διαφορά μεταξύ ιδιωτών και όταν οι ιδιώτες έχουν διαφορές μεταξύ τους προσφεύγουν στα αστικά δικαστήρια. Το Ελληνικό κράτος δεν πρέπει να συνεργήσει στο να χρησιμοποιηθούμε, για μία ακόμη φορά, εμείς οι κάτοικοι της παραμεθορίου Ελλάδος, εμείς οι Μακεδόνες, εννοείται Έλληνες, και οι «φυγάδες» συγγενείς μας, οι παραπλανημένοι αυτοί Έλληνες, σαν τροφή για τα κανόνια στα παιγνίδια του οποιουδήποτε κ. Γκρούεφσκι.
    Φλώρινα 14 Ιουλίου 2008
    Παύλος Χρ. Αλτίνης
    Δικηγόρος
    τ. Νομάρχης Φλώρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τώρα όσον αφορά το Φοβερό και Τρομερό αυτό Ύψιστο Πνευματικό Ίδρυμα της Πατρίδας μας, σας μεταφέρω άρθρο μου που έχει δημοσιευτεί σε μπλογκς και εφημερίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη...
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;

    Το θέμα απασχόλησε αρκετές εφημερίδες-Μακεδονία, Παρόν, Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Αυριανή- πέρυσι τέτοιον περίπου καιρό.
    Βλέπετε τότε ήταν στην πρώτη γραμμή και το βιβλίο ιστορίας της κυρίας Ρεπούση…
    Διαβάσαμε λοιπόν εκείνη την περίοδο, ότι εκτός από την χρηματοδότηση του βιβλίου ιστορίας από το CDRSEE , Κέντρο για την Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη–Ελευθεροτυπία, Γιάννης Τριάντης 5-8-07- από το «Πρόγραμμα Κοινής Ιστορίας : Αποδόμηση θεμάτων εθνικού μίσους» (Shared History Project:Deconsyruction of National Hate Narratives) πως στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Τουρκικό Σαμπάνισι και το δικό μας Πάντειο.
    Το ρόλο κλειδί διαδραματίζει το Στειτ Ντιπάρτμεντ καθώς και οι πρεσβείες των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Αθήνα και Λευκωσία. Αυτά δεν τα είπαν ‘σκοτεινοί’ Ελληνικοί εθνικιστικοί κύκλοι, αλλά το δημοσίευμα του Ντειβιντ Λ. Φίλιπς συνεργάτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο επίσημο περιοδικό του Στειτ Ντιπάρτμεντ «State»!
    Το περιοδικό γράφει επίσης ότι ειδική μέριμνα έχει δοθεί στη Μικρασιατική Καταστροφή, δηλαδή στην εκατέρωθεν εξάλειψη αρνητικών αναφορών.
    Έτσι ξεκίνησε στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων καθηγητών, με θέμα την απάντηση στην ερώτηση 'Ποιος έκαψε τη Σμύρνη το 1922, οι Τούρκοι ή οι Έλληνες'
    Επειδή έζησα από κοντά την εμπειρία υπεράσπισης του βιβλίου ιστορίας της κυρίας Ρεπούση σε σχεδόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ από καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου, όπως η κυρία Κουλούρη ή ο κύριος Γιαννουλόπουλος με τον οποίο ανταλλάξαμε και φραστικά πυρά στην εκπομπή του Χασαπόπουλου στο Μέγκα, έψαξα λίγο το θέμα για να δω που βρίσκετε η ιστορία αυτή…
    Πρώτα μίλησα με τον πρόεδρο του τμήματος ιστορίας του Παντείου, τον καθηγητή κύριο Πεσμαζόγλου, ο οποίος και μ0υ επιβεβαίωσε την συνεργασία του Παντείου με το Τουρκικό πανεπιστήμιο για το θέμα της αναζήτησης των υπεύθυνων για την πυρπόληση της Σμύρνης!
    Μάλιστα μου είπε ότι τελείωσε το εγχείρημα αυτό και τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις θα βγουν σε έναν τόμο…
    Όμως για περισσότερα με παρέπεμψε στον υπεύθυνο του προγράμματος τον κύριο …Γιαννουλόπουλο!
    Οι απαντήσεις του κυρίου Γιαννουλόπουλου είχαν αρκετό ενδιαφέρον: Μου επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τους Τούρκους συναδέλφους του, τις εισηγήσεις και τις ανταλλαγές απόψεων για το θέμα της πυρπόλησης της Σμύρνης, αλλά όταν φτάσαμε στην έκδοση των συμπερασμάτων, μου είπε ότι τελικά αυτή …ΔΕΝ θα γίνει!!!
    Αρνήθηκε με τα βδελυγμίας την συμμετοχή των Αμερικανών στο όλο εγχείρημα, λέγοντας επίσης πως απάντησε για το θέμα αυτό και για τα διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων, τα οποία διέρρευσαν από εθνικιστικούς κύκλους, στην εφημερίδα ΑΥΓΗ.
    Επειδή εμένα η κουβέντες αυτές μου δημιούργησαν περισσότερες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και έκαναν το τοπίο πιο ομιχλώδες, μήπως θα έπρεπε το Πάντειο Πανεπιστήμιο να πει ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον Ελληνικό λαό τι πραγματικά συμβαίνει;
    Είναι δυνατόν να αμφισβητούμε την πυρπόληση της Σμύρνης από τους Τούρκους;
    Να συζητάμε το αυτονόητο;
    Μήπως το ‘σύνδρομο της Στοκχόλμης’ έχει καταλάβει τα πάντα σε αυτή τη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. osoi den kseroun ton iraklidi prepi na gnorizoun oti o anthropos aytos mazi me alous omoideates tou kathigites ypostirizoun episis pos i kiprioi den einai elines pos miloun mia ali glosa pou i ethnikistes elines tin onomasan dialekto topiki!episis oti i elada exei diapraksi genoktonies se varos ton tourkon!kai simera askei epithetiki ethnikistiki politiki sto egeo kai sti thraki paraviazontas ta tourkika idata!episis oti oi elines einai sinothileyma bastardon valkanion pou den exoun istoriki sinexeia apo tin arxaiotita.ayta kai ala eksofrenika didaskontai apo plithos tetion panepistimiakon sta amfitheatra olis tis xoras.min aporite lipon giati anamesa stin fitiosa neolaia exei emfiloxorisi o miselinismos kai i aytoxoenopiisi.i fabrika ayti douleyei toulaxiston edo kai 30 xronia gia na ftasei eos edo.kai exei posta se olous tous kratikous mixanismous kai malista organomena.o iraklidis den einai mia memonomeni periptosi sui generis atomou.einai meros mias olokliris meridas panepistimiakon kai lipon elit me sigekrimeni dogmatiki kai thesis klidia stin diamorfosi kratikis politikis.oso gia ton iraklidi sigekrimena ena peristatiko gia tin psixosinthesi ayton ton atomon tou ethnomidenismou opos to diigithike o kathigitis neoklis saris [ton opio dievale stous fitites tis pantiou profanos epidi den simfoni me tis paralirimatikes tou theseis].otan lipon o iraklidis eixe proslavei baby sitter gia to paidi tou ayti eixe pari stin eorti tis 25 martiou mia eliniki simaia gia to paidaki.otan o iraklidis eftase stin ikia tou vrike to paidi na paizei me tin simaia.tote se katastasi paralirimatikou amok arxise na orietai kai na vrizei tin baby sitter giati edose sto paidi tin simaia giati ...tha tou to kanei ethnikisti!!!!as vgali kathis siberasmata apo to epanalamvano alithino peristatiko gia tin psixopathologia ton atomon ayton pou kathorizi kai tis staseis apenanti se ethnika themata pou lamvanoun.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. osoi den kseroun ton iraklidi prepi na gnorizoun oti o anthropos aytos mazi me alous omoideates tou kathigites ypostirizoun episis pos i kiprioi den einai elines pos miloun mia ali glosa pou i ethnikistes elines tin onomasan dialekto topiki!episis oti i elada exei diapraksi genoktonies se varos ton tourkon!kai simera askei epithetiki ethnikistiki politiki sto egeo kai sti thraki paraviazontas ta tourkika idata!episis oti oi elines einai sinothileyma bastardon valkanion pou den exoun istoriki sinexeia apo tin arxaiotita.ayta kai ala eksofrenika didaskontai apo plithos tetion panepistimiakon sta amfitheatra olis tis xoras.min aporite lipon giati anamesa stin fitiosa neolaia exei emfiloxorisi o miselinismos kai i aytoxoenopiisi.i fabrika ayti douleyei toulaxiston edo kai 30 xronia gia na ftasei eos edo.kai exei posta se olous tous kratikous mixanismous kai malista organomena.o iraklidis den einai mia memonomeni periptosi sui generis atomou.einai meros mias olokliris meridas panepistimiakon kai lipon elit me sigekrimeni dogmatiki kai thesis klidia stin diamorfosi kratikis politikis.oso gia ton iraklidi sigekrimena ena peristatiko gia tin psixosinthesi ayton ton atomon tou ethnomidenismou opos to diigithike o kathigitis neoklis saris [ton opio dievale stous fitites tis pantiou profanos epidi den simfoni me tis paralirimatikes tou theseis].otan lipon o iraklidis eixe proslavei baby sitter gia to paidi tou ayti eixe pari stin eorti tis 25 martiou mia eliniki simaia gia to paidaki.otan o iraklidis eftase stin ikia tou vrike to paidi na paizei me tin simaia.tote se katastasi paralirimatikou amok arxise na orietai kai na vrizei tin baby sitter giati edose sto paidi tin simaia giati ...tha tou to kanei ethnikisti!!!!as vgali kathis siberasmata apo to epanalamvano alithino peristatiko gia tin psixopathologia ton atomon ayton pou kathorizi kai tis staseis apenanti se ethnika themata pou lamvanoun.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ....ΜΜΜΜ
    ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΤΩΡΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
    ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΛΕΟΝΤΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ.
    ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1983-1997 ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ
    Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ.
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. Ο ΚΕΑΔΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΥΡΑ!

    ΔΙΗΝΕΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. oi dianooumenoi tis Elladas, me poious kai enantion poion doulevoun

    http://www.sitemaker.gr/antiethnikistik/page_GREEK_6.htm

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

    1.Επίδοση κειμένου ανυπακοής στην επίσημη εθνική γραμμή για το βέτο στο Γραφείο Συνδέσμου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ελλάδα.
    2.Tα ονοματεπώνυμα μελών ενός «ανύπαρκτου» έθνους. Του Δημήτρη Λιθοξόου.
    3.'Oύτις εμοί γ όνομα':* η ακατονόμαστη χώρα και η Αριστερά. Του Στρατή Μπουρνάζου.
    4.Η κρυφή γοητεία της Μακεδονίας. Του Μιχάλη Καλιακάτσου, διδάκτορα ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Birmingham.
    5.Επιστολή της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχίας-ΟυράνιοΤόξο στον ειδικό διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε Μatthew Nimetz.
    6.Το πρόβλημα της Δημοκρατίας της Ελλάδας με την Δημοκρατία της Μακεδονίας. Του Δρ. Γιώργου Νακρατζά.
    7.Συνέντευξη του Δημήτρη Λιθοξόου.
    8.Δελτίο τύπου του Συνασπισμού για την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργείου Εξωτερικών προς το Ουράνιο Τόξο.
    9.Μια παλιά ιστορία: Το Μακεδονικό ζήτημα. Του Γιάννη Χαραλαμπίδη.
    10. Δελτίο Τύπου της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχίας - Ουράνιου Τόξου για την ιστορική απόφαση καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
    11. Δελτίο Τύπου του Ουράνιου Τόξου για τις δηλώσεις Καραμανλή στο Συμβούλιο της Ευρώπης στις 15-5-2005.
    12.Άρθρο του Πέτρου Γιώτη στην εφημερίδα Κόντρα για την Μακεδονική μειονότητα.
    13.Η Έξοδος των Μακεδονόπουλων του 1948. Του Νίκου Σακελάριου.
    14.Επερώτηση του Καταλάνου Ευρωβουλευτή κυρίου Bernat σχετικά με την μη αναγνώριση του Οίκου Μακεδονικού Πολιτισμού.
    15.The Spanish-English document of the question of the Catalan member of the E.P. to the European Commission about the association 'Home of Macedonian Culture'.
    16.Το κομματικό γόητρο των «Μακεδονομάχων». Του Ανδρέα Αναστασίου.
    17.Τα Σκόπια είναι πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Του Άγγελου Ελεφάντη.
    18. Τα πρακτικά του Α' Συνεδρίου του κόμματος Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο.
    19. Τί είναι το 'Ουράνιο Τόξο'; Της Τέτας Παπαδοπούλου.
    20. Καταγγελία του κόμματος Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο για ατασθαλίες που έγιναν σε βάρος του κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές.
    21. Δελτίο Τύπου της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχίας-Ουράνιου Τόξου για την απουσία αντίδρασης όλων των κομμάτων στις ενέργειες των ακροδεξιών κατά του Ουράνιου Τόξου.
    22. Έκκληση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι προς τον υπουργό Εσωτερικών για να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στον νομάρχη Θεσσαλονίκης για τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του για το Ουράνιο Τόξο.
    GREEK MINISTER OF INTERIOR URGED TO HAVE DISCIPLINARY SANCTIONS IMPOSED ON THESSALONIKI PREFECT FOR INTOLERANT STATEMENT ON MINORITY PARTY “RAINBOW”
    23. Εκλογικό Μανιφέστο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ουράνιου Τόξου.
    24. Δελτίο τύπου του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Ένα ακόμη «δικαστικό λάθος»: H μη αναγνώριση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού.
    25. Δελτίο Τύπου της Αντιεθνικιστικής Κίνησης για την απόρριψη της αίτησης αναγνώρισης του σωματείου «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού».
    26. Δελτίο Τύπου του Ουράνιου Τόξου για την απαγόρευση του συνεδρίου του.
    27. Report from a visit to Greece.
    28. Γράμματα προς τον πρωθυπουργό Σημίτη από την Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία.
    29. Δελτίο Τύπου της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχίας.
    30. Ανακοίνωση της Ομάδας των '23' για την απαγόρευση του συνεδρίου του Ουράνιου Τόξου.
    31. Δελτίο Τύπου της Ανανεωτικής Εκσυγχρονιστικής Κίνησης της Αριστεράς για την απαγόρευση του συνεδρίου του Ουράνιου Τόξου.
    32. Ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ.
    33. Άρθρο της εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία' για την ματαίωση του συνεδρίου του Ουράνιου Τόξου.
    34. Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας.
    35. Δελτίο Τύπου του Ουράνιου Τόξου σχετικό με την επάνοδο των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. MBHKAN OI LYKOI STO MANDRI ,,,,
    OPOS LEEI KAI O PALAMAS

    POIOS THA TOUS DIOKSEI EINAI H ERORISI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 22 Ιούλιος 2008 10:06 πμ

    to idio akrivos isxiei gia ola ta Europaika panepistimia
    exoun xothei aristeroi legtores kai Evraioi oi opoioi
    kanoun plisi egkefalou - epivallondas tin anagnosi mono keimenon/biblion pou proteinoun aftoi.

    me liga logia h ekpaideysi den einai pia gia na proetimasoun tous foitites stin eleutheri skepsi
    alla gia na tous gemisoun ta miala me tin propaganda tis Neas Taksis.

    Opoios foititis tolmaei na antistathei ton midenizoun - afti einai h tromokratia tis simerinis ekpaidevsis opou ginetai pragmatiki kai methodiki
    plisi eggefalou

    ta ksena panepistimia stin Ellada tha aksiopoihsoun afti tin taktiki akoma perissotero.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. To θεμα ΠΡΕΠΕΙ να το δουμε ρεαλιστικά και ψύχραιμα εγκαταλείποντας οι μεν τις ακραίες λογικές και οι δε (συμπεριλαμβανομένου του κου καθηγητή) τις βλακείες τύπου "για να αντιμετωπίσω τον εγχώριο φανατισμό ασπάζομαι το φανατισμό του άλλου".
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ομιλούντες το σλαβογενές ιδίωμα που αποκαλούν "ντόπικα" στη βόρεια ελλάδα. (1) Οι πιό πολλοί θεωρούν τους εαυτούς τους (δίγλωσσους -εκσλαβισμένους κατά το παρελθόν) Έλληνες και είναι υπερήφανοι γιατί οι πρόγονοί τους ήταν σπουδαίοι μακεδονομάχοι όπως Καπετάν Κόττας(γλωσσικός προσδιορισμός). (2)Υπάρχουν άλλοι που θεωρούν εαυτούς Έλληνες με μακρινή Βουλγαρική καταγωγή (γλωσικο-εθνολογικός προσδιορισμός) και ελάχιστοι απροσδιόριστου αριθμού που θεωρούν ευατούς (σλαβο) "μακεδόνες" (3) είτε ως αποτέλεσμα της βουλγαροκομιτατζίδικης προπαγάνδας του περασμένου αιώνα (4)είτε διότι ήταν τόσο επιμιχθέντες (με κυρίαρχο το σλαβικό στοιχείο) που ο μόνος αυτοπροσδιορισμός που έμενε ήταν ο τοπικός (μακεδών). Από τις παραπάνω 4 κατηγορίες λοιπόν μόνο η 3η (και αν) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι πλησιάζει κάπως τους Σκοπιανούς και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν από μόνοι τους μειονότητα. Το να αρνηθούμε την ύπαρξη Σλαβόφωνου (δίγλωσσου) πληθυσμού είναι σα να βγάζουμε τα μάτια μας διότι ρίχνουμε στις αγκάλες τυχάρπαστων ηγετίσκων των βαλκανίων και των υπόλοιπων τριών κατηγοριών (όπως έχουμε ήδη κάνει με τους Πομάκους και τους μουσουλμάνους τσιγγάνους της Θράκης που οι τόυρκοι τους θεωρούν ΟΛΟΥΣ Τουρκική μειονότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όταν ο Ελληνικός στρατός μπήκε στην Θεσσαλονίκη οι Έλληνες αποτελούσαν την τέταρτη σε μέγεθος μειονότητα μετά τους Τούρκους τους Εβραίους και τους 'Βούλγαρους'.

    Σήμερα η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής έχει αλλάξει με την ανταλλαγή πληθυσμών και την είσοσο Ελλήνων απο τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Κανένας δεν μπορεί να βάζει στόχο σήμερα να αλλάξουν τα σύνορα ή αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση .

    Οι ντόπιοι σλαβόφωνοι πληθυσμοί πιέστηκαν από το Ελληνικό κράτος με διαφορετικούς τρόπους κατα περιόδους. Απαγορεύτηκε η ομιλία της γλώσσας τους απο τον Αστυνόμο με το ρετσινόλαδο και τέλος μεγάλο κομμάτι πέρασε τα βόρεια σύνορα κατά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.
    Στα σύγχρονα χρόνια μέχρι την εμφάνιση του Μακεδονικού ζητήματος το Ελληνικό κράτος προχωρούσε πιο ήπια με στόχο την ενσωμάτωση τους.

    Σήμερα τα ζητήματα που μπαίνουν είναι του σεβασμού της μειονότητας και όχι της εξόντωσης της .

    Πρέπει να διαλέξουμε τον δρόμο της ειρήνης και όχι του πολέμου. Η Γιουγκοσλαβία μας δείχνει που οδηγεί ο εθνικισμός και η εθνικιστική τύφλωση.

    Όπως θεωρούμε σωστό για τους Έλληνες της Αλβανίας, Τουρκίας να έχουν περιουσία στην Αλβανία, Τουρκία, πρέπει να έχουν την περιουσία τους και η ανύπαρκτη κατά τα άλλα μειονότητα, με τα πολλά επίθετα "σλαβο γυφτο σποπιανοί" πρέπει να έχει και αυτοί να έχουν τα ίδια δικαιώματα.
    Πρέπει να επιτραπεί η είσοδος και η επιστροφή όλων των εκδιωχθέντων του εμφυλίου.

    Η μειονότητα πρέπει να γίνει γέφυρα ειρήνης και προόδου και όχι πεδίο εθνικιστικής τύφλωσης.

    Και στις δύο πλευρές των συνόρων οι ίδιες πολυεθνικές υπάρχουν, για τα ίδια αφεντικά δουλεύουμε οι εργαζόμενοι.

    Ας αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα σε όλους και ας βγάλουμε τις παρωπίδες που μας έχουν φορέσει για το Μακεδονικό, αυτό το τριτεύω ν ζήτημα, και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα που προσπαθούν να μας κρύψουν με τις εθνικιστικές παπάρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. *Για την περίφημη «κόκκινη γραμμή» στη διαπραγμάτευση, ο καθηγητής επαναλαμβάνει την ανάγκη ενός επιθετικού προσδιορισμού πριν από το «Μακεδονία», όπως το «Ανω», «Νέα» ή «Βόρεια». Ωστόσο, επισημαίνει ότι η «πραγματική κόκκινη γραμμή» για την ονομασία του κράτους θα έπρεπε να είναι το «Μακεδονία» αμετάφραστο (Makedonija) και για τους πολίτες το «Makedontsies», με λατινικούς χαρακτήρες. http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=3117536

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλησπερα σε ολους
    οχι μονο με λυπη αλλα και τρομο διαβασα σχετικα με την αναφορα του καθηγητου κ.Ηρακλειδη!!!Ο τρομος μου ειναι στο εξης σημειο.Οτι ο βασιλικος οικος των Μακεδονων ηταν απογονοι του Ηρακλη,και ο Πλουταρχος αναφερει τον Μεγα Αλεξανδρο ως ΗΡΑΚΛΕΙΔΗ!!!!Δηλαδη ο κ.καθηγητης με τον μεγιστο των Ελληνων Μακεδονα στρατηλατη εχουν το ιδιο επωνυμο!!!!!Δηλαδη ο κ.καθηγητης ειναι τελειος αγραμματος και κακος δεν ειναι σπιτι του ή ειναι σε εντεταλμενη υπηρεσια και κακος δεν ειναι φυλακη.Βεβαια θα μπορουσε να ερθει εδω στις Σερρες και να εκθεσει τις αποψεις του.Οι απογονοι των θυματων των Βουλγαρων Κομιτατζηδων θα εδειχναν μεγαλο ενδιαφερων για τα δικαιωματα των απογονων των ιδιον των Κομιτατζηδων(γιατι κακα τα ψεμματα αυτο ειναι οι συγχρονοι "Μακεδονες").Ο λαος των Σερρων σας περιμενει...αν τολματε ελατε.Εχεις να φας ντοματες μεγαλε,και αλλαξε το επωνυμο σου,εισαι ντροπη για τους απογονους του Ηρακλη που ειμαστε και μεις οι Μακεδονες(δηλαδη ΕΛΛΗΝΕΣ).Με τιμη Θανασης-Σερρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 22 Ιούλιος 2008 2:16 μμ
    mbas kai eisai o Dimitras?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλές οι αναλύσεις φίλοι μου καθώς και η ρεαλιστική προσέγγιση των θεμάτων που αφορούν στις μειονότητες κ.λ.π. Αλλά προφανώς μας ξεφεύγει Η ΟΥΣΙΑ, η οποία στην προκείμενη περίπτωση δεν έχει να κάνει με οτιδήποτε από αυτά.
    Εδώ έχουμε μια ωμή πολιτική σκοπιμότητα από πλευράς των δύο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, της Γερμανίας και Αμερικής, που η κάθε μία για τους δικούς της στόχους, εκμεταλλεύεται αυτά τα λάθη της ελληνικής πολιτικής, προκειμένου να πετύχουν αυτό που επιδιώκουν. Τα Σκόπια είναι μόνο το «άρμα» που κατασκεύασαν, για να φτάσουν σ’ αυτούς τους στόχους. Ας σταματήσουμε λοιπόν τις «ρεαλιστικές» αναλύσεις και ας εστιάσουμε στις εχθρικές για την χώρα μας πολιτικές σκοπιμότητες. Οι όποιες «αναλύσεις», όσο καλοπροαίρετες και να είναι, χρησιμεύουν μόνο ως πρόσθετα εφόδια, για τον εχθρό. Διότι περί ΕΧΘΡΟΥ εδώ πρόκειται. Αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, τότε πρέπει ή να έχει υποταχθεί στο σύστημα της «Νέας Τάξης», ή να βρίσκεται στο «σκοτάδι». ‘Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Τα περί «εθνικισμού» σε αυτή την χρονική συγκυρία, ακούγονται κάπως …περίεργα.
    Οι μόνες αναλύσεις που θα ήταν τώρα χρήσιμες, είναι αυτές που ανοίγουν τα μάτια στους πολίτες και που βοηθούν στην συσπείρωση, και η συμβολή του GREECE-SALLONIKA προς αυτή την κατεύθυνση, κρίνω πως είναι σημαντική… Δεν βλέπω εδώ μέσα εθνικιστικές κορόνες, βλέπω μόνο μια νηφάλια προσέγγιση της πραγματικότητας. Αυτό σίγουρα δεν συμφέρει σε ορισμένους, γι’ αυτό προσπαθούν να αποσιωπήσουν και να απαξιώσουν τέτοιου είδους φωνές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 22 Ιούλιος 2008 3:04 μμ

    kalos eipomena
    mbravo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1:37 , 2:16

    T ap[ragmat einai appla!

    H MAKEDONIA EINAI OROS ELLINIKOS!

    Gia tous Slavoskopjanous kaneis den einai enantion tous!
    kaneis den diekdikei tipota pou tous anoikei!
    A paroun ena wrai onoma opws px DHMOKRATIA TIS AXRIDAS i DHMOKRATIA twn SKOPIWN, i ethnotita tous tha legetai VARDASKIKI kai i glwssa tous Boulgarika!
    Oi Amerikanoi milane diaforetika egglezika apo tous Egglezous all legontai Egglezika! Einai i idi sxesi twn Bardarskwn me tous Boulgarous!
    Tha boune stin Europi kai vasi tis arxis tis eleu8eris diakinisis eirinika kai wrai 8a zisoume oloi stin perioxi! Kai twote oi 2-3000 stin Ellada pou pisteuoun oti einai Vardarskoi 8a mporoun xwris kanena provlima na briskontai dipla-dipla me tous dikous tous!
    Alla 1:37 , 2:16 den EXEIS KANENA ithiko dikawma kai kammia sovari istoriki apodeixi na isxirizesai oti ta 2500000 makedonwn stin pleiopsifia tous pou ais8anontai Ellines na tous peis kati allo! Aytos einai o KA8aros NAZISMOS twn 8esewn sou!
    Oute exeis kanena peistiki istoriki 8esi na arni8eis tis 8eiriwdies ton Komitazidwn pou pote simaxisan me ta SS kai pote me tous Koumounistes oste biaia kai para tin 8elisi twn ekatomiriwn Makedonwn prospathisan na afairesoun tin perioxi mas

    To kibdilo gia auto onoma tis MAKEDONIAS to xreisimopoiun applws gia epektatikous logous! Den eimastai kai toso malakes 1:37 , 2:16
    Oso nomizeis . To paixnidi sas exei xeskepastei!
    H ELLADA TOUS PROTEINEI TO PRAGMATIKO DROMO SINIPARXIS!
    Ta ypoloipa einai kourafexala 1:37 , 2:16
    Kai oso bazoun nero sto mylo twn pseftomakedonwn Fasistaradwn twn Skopiwn einai pi8ineia organa tou epektatikou tous fasimou!!!!
    Oso gia o oti oi Tourkoi (diladi exislamis8entes Ellines!!!) kai Ebraioi itan pleipsifia stin 8essaloniki makari natanai kai simera! Giati tote 8a eimastai pleiosifi stin Poli tin Smirni, tin Alikarnaso to Ponto sto Monastiri tin Filipoupoli!
    Alla ta pragamat exoun allaxei! Kai simera opws stin arxiaotita oi Makedones einai i Pleopsifia stin 8essaloniki !
    KAI AYTOI EINAI ELLINES !
    Gia autous
    ONOMA : DHMOKRATIA TIS AXRIDAS i DHMOKRATIA twn SKOPIWN
    ETHNOS: BARDASKIKO
    GLWSSA: BOYLGARIKA
    Otidipote allo einai pigi anomalias pou orismenoi 5º falagites edw fainetai ipostirizoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ 22 Ιούλιος 2008 2:45 πμ

    ΚΑΙ 22 Ιούλιος 2008 2:16 μμ

    Οτι και να κανεις αλητη δεν θα μπορεσεις να συγκρατησεις το τσουναμι της δικαιης Ελληνικης οργης που ερχεται... θα σαρωσει και τους ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ και τα τομαρια σαν και σενα που επι χρημασι και κατ/εντολην επιχειρειτε χειραγωγηση του Ελληνικου λαου .

    Η προσπαθεια σας να σπειρετε ενα κλιμα ηττοπαθειας και υποχωρητισμου -καλα συντονισμενο απο διαφορους γνωστους κυκλους- οχι μονο δεν θα μετυχει τουναντιον θα επιφερει μια ωρα αρχυτερα την πιο βιαιη αντιδραση των Ελληνων.

    Τοσο τα αφεντικα σας , οσο και σεις ξενοδουλοι κοπριτες ειστε γνωστοι (και φορωντας τις κουκουλες σας) και μην νομισετε οτι οταν ερθει η ωρα θα προλαβετε να φυγετε... ειστε γελασμενοι ..

    Οι Ελληνες ξερουν οτι προδοτες (με κουκουλες η μη) που κρυβονται πισω απο καποιο παρωχημενο και γραφικο 'διεθνισμο' της πορδης , εξυπηρετουν ευθεως τους ΕΧΘΡΟΥΣ μας.. αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι τετοια κωλοπαιδα υπαρχουν (οσο υπαρχουν..) μονο στην Ελλαδα... αν δειτε τετοιου ειδους ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ (σαν τον γραφοντα των ανωτερω 2 μηνυματων καθως και κατι σκατοκαθηκιταδων τυπου iraklidis) δεν υπαρχουν ποτε σε ΤΟΥΡΚΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ .. κατι πρεπει να σας λεει αυτο.... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ του πισωγυρισματος και της προδοσιας στην ΤΟΥΡΚΙΑ ? στα ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑ ? γιατι δεν ακουμε τετοιες ψευτοσκατοπροοδευτικες δηθεν φωνες εκει ?? Γιατι ολοι οι εχθροι μας συμφωνουν με τον ΤΣΥΡΙΖΑ ? που διαφωνουν οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΥΡΙΖΑ ? ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ? γιατι δεν υπαρχει τετοιο κομμα εκει να δικαιωνει την Ελλαδα και να συμφωνουμε εμεις με αυτο ? (ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ?)

    Το παραμμυθι σας ειναι γνωστο οπως και το βρωμερο σας παρελθον, τεκνα προδοτων και αλητων ειστε , γυιοι μισανθρωπων και ανθελληνων , πρακτορισκοι της καρπαζιας και ενεργουμενα ξενων μυστικων υπηρεσιων.. ομως το ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ , αυτη την φορα δεν θα φτειαξετε 1974 , θα σας φτειαξουμε ενα 1909 ομως λιγο πιο ριζοσπαστικο ..

    Ελληνες μην ακουτε τσογλανια τετοια , ηρακλειδηδες, ρεπουσο-σκυλες , ξεφωνημενες μαριεττες ,
    μπιστηδες , τσιπροειδη και συριζιασμενα σκουληκια , ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ - ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ και το ξερουν...

    ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΑΓΡΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Oso ta peri afomeiwsis xenwn e8notitwn sto Elliniko E8nos pou o Gruevski kai oi edw antiprosopoi tou exw na pw kati poli apl:

    H apotelesmatikotita tou Neo-Ellinikou kratous einai genikos paradekto oti einai MHDEN!

    Pos ali8eia 8a kator8one tetoio diskolo ergo????

    Edw exei to prodoti Irakleidi symboulo sto YPE3!

    Reaalistika 8a itan ena kataor8oto epiteugma

    AYTOI POU AIS8ANONTAI ELLHNES EINAI KIOLAS!

    Auti einai i glikia gia mas kai pikri gia sa ali8eia 5o falagites!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. DIO8osi:


    Oso ta peri afomeiwsis xenwn e8notitwn sto Elliniko E8nos pou o Gruevski kai oi edw antiprosopoi tou exw na pw kati poli apl:

    H apotelesmatikotita tou Neo-Ellinikou kratous einai genikos paradekto oti einai MHDEN!

    Pos ali8eia 8a kator8one tetoio diskolo ergo????

    Edw exei to prodoti Irakleidi symboulo sto YPE3!

    Reaalistika 8a itan ena Akataor8oto epiteugma...

    ektos an....

    AYTOI POU AIS8ANONTAI ELLHNES EINAI KIOLAS!

    Auti einai i glikia gia mas kai pikri gia sa ali8eia 5o falagites!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. EΎΓΕ GREECE-SALONICA
    Προσθέσαμε μερικά ακόμη στοιχεία για τον εκλεκτό Ηρακλείδη, εδώ

    http://taxalia.blogspot.com/2008/07/k.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εκεί στην Πάντειο που πάνε και τους βρίσκουν όλους αυτούς τους μισέλληνες και απατρίδες.
    Σαφέστατα δεν είναι τυχαίο ότι και στην Πάντειο γίνονται όλες αυτές οι διαλέξεις περί "μειονοτήτων" και "γλωσσολογικών ετεροτήτων" και το κακό συναπάντημα.

    Αλήθεια ο καθηγητής θα μπορούσε να μα εξηγήσει γιατί το Σύνταγμα των Σκοπίων στο Προοίμιο αναφέρει ότι στηρίζεται ...στις ιστορικές αποφάσεις της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Λαϊκής Απελευθέρωσης
    της Μακεδονίας?


    Έτσι για να δούμε Κε Ηρακλείδη (σαν την Ρεμπούση θα γίνεται γνωστός) ποιους θέλετε να αναγνωρίσουμε με το συνταγματικό τους όνομα.!!

    Αη σιχτήρ πια εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Nomizw oti i ef8ini tou PASOK gia ollous autous tous xefonimenous kombogianites pou ekane professores einai poli megali!

    O GAP prepei na prosexei para poli!!!!!

    Kairos einai na kanoume kai ligi autokritiki GREECE-SALONIKA!!!

    Giati peri tou kuriou den milame aplws gia mia ka8ara akadimaiki aposi!
    Den exw provlima na akousw otidipote osos antifatiko kai exopragmatiko kai an einai!!!

    O xronos o topos kai o tropos pou autos o 'Kurios' dialexe deixnei mia ba8eia an8elliniki kai prodotiki taktiki!

    As min geliomaste!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Ηρακλείδης είναι γνωστός καί υιός τ. Πρεσβεως παρακαλώ. Ως εμπειρογνώμων είναι μάπα μιά καί δέν έχει διαβάσει ποτέ Ελληνική Ιστορία. Ας διαβάσει τί είπε ο Βενιζέλος τό 1923/23 με τήν αναταλλαγή τών γειτονικών πληθυσμών καί το 1928 όταν έφυγαν καί οι τελευταίοι Βούλγαροι από τήν Β. Ελλάδα. Πού υπήρχαν "Μακεδόνες"ρε ξυλοσχίστη Αλέξη Ηρακλείδη ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το αρχιδι δεν εχει κανενα τηλεφωνο ή email ή FAX να αρχισουμε να του ριχνουμε όλα αυτα τα μπινελικια και καταμουτρα;
    Αι σιχτιρ τον τσογλανο....
    Ρε βλαμενε Ηρακλειδη για να είσαι καθηγητης σε ελληνικο πανεπιστήμιο πρέπει να εισαι και ελληνας, όχι να γίνεσε κάθε 30 του μηνα που πας να παρεις το μισθο σου...ΠΑΠΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το αρχιδι δεν εχει κανενα τηλεφωνο ή email ή FAX να αρχισουμε να του ριχνουμε όλα αυτα τα μπινελικια και καταμουτρα;
    Αι σιχτιρ τον τσογλανο....
    Ρε βλαμενε Ηρακλειδη για να είσαι καθηγητης σε ελληνικο πανεπιστήμιο πρέπει να εισαι και ελληνας, όχι να γίνεσε κάθε 30 του μηνα που πας να παρεις το μισθο σου...ΠΑΠΑΡΑ
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οι λαοί και οι πολιτισμοί δεν έχουν κλειδαμπαρωμένα σύνορα, όσο περιοχές αποκλειστικής, κοινής, παράλληλης συνύπαρξης, περιοχές βαθμιαίας αλληλεπίδρασης. Στις κοινές αυτές περιοχές μπορεί να συνπάρχει διαφορετική θρησκεία - ίδια γλώσσα, διαφορρετική γλώσσα - ίδια θρησκεία. και όλοι οι άλλοι πιθανοί συσχετισμοί-συνδυασμοί.


    Αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν στις διαδοχικές επεκτάσεις του Βασιλείου της Ελλάδος, από το 1830 και μετά, τις επεκτάσεις του Μοριά. Την αύξηση του κράτους του Μοριά, σε βάρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που αποσυντίθονταν.

    Αυτό ήταν φανερό σχεδόν μέχρι τις μέρες μας, καθώς στους νεοεισερχόμενους στη Σχολή Ευελπίδων, Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων, ιδιαίτερα στην Ευελπίδων, το ποσοστό των Πελοποννήσιων επιτυχόντων ανέρχονταν πάνω από 50%.

    Αλλά όχι μόνο σε επίπεδο αξιωματικών αλλά και σε επίπεδο βαθμοφόρων (ανθυπασπιστών κλπ).

    Ακόμα και σήμερα ή ο υπουργός ή ο υφυουργός άμυνας (καθι δημ,όσιας τάξης) θα είναι ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ!
    Είτε δεξιός είτε Πασόκ!

    Ο στρατός λοιπόν, το μακρύ χέρι του ελληνικού κράτους μωραϊτοκρατούνταν και μωραϊτοκρατείται.

    Μετά το 1949 και την επανίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους , δόθηκε το βάρος στη παιδεία για την ομογενοποίηση του πληθυσμού.

    Ας θυμηθούμε την υποχρεωτική εφαρμογή της απλής καθαρεύουσας στο σχολείο, από την τετάρτη δημοτικού. Όχι μόνο για διδασκαλία αλλά και για επικοινωνία διδασκόντων και διδασκομένων!

    Ακόμα και μέσα από το μάθημα της γυμναστικής, με τα αρχαικά στρατοκρατικά παραγγέλματα διαπλάθονταν τα καινούργια ελληνόπουλα!

    Την ίδια εποχή, από την άλλη πλευρά των συνόρων και με δεδομένο το κλείσιμό τους, αναπτύσοκνταν αυτόνομα, ξεκομμένα αυτός ο συνοριακός πολιτισμός. Χωρίς την αλληλεπίδραση πλέον των νότιων γειτόνων τους.

    Έτσι λοιπόν άρχισε να ανοίγει το χάσμα, που έγινε ολοφάνερο με το άνοιγμα ξανά των συνόρων μετά το 1990.

    Κι έγνε ολοφάνερος ο αιφινιδιασμός.

    Και σε ενισχυση των παραπάνω...
    Οι μετανάστες που έφυγαν απο την ελλάδα στη γερμανία σουηδία βέλγιο τη δεκαετία του 60, δεν κατάφεραν να αναπτύξουν σχέσεις με τους γιουγκοσλάβους όμοιούς τους. Ενώ ανέπτυξαν με τους ισπανούς, πορτογάλος, ιταλούς, τούρκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 5:58

    Basika les bourdes!

    Den 8a dwsw parisoters apantiseis giat exe kalytera na kanw

    Alla koita ti ma..es les:

    Ακόμα και σήμερα ή ο υπουργός ή ο υφυουργός άμυνας (καθι δημ,όσιας τάξης) θα είναι ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ!
    Είτε δεξιός είτε Πασόκ!


    PX o Meimarakis (KRHTIKOS)
    i o STA8HS (LARISSAIOS_
    i o PAPA8EMELHS (MAKEDONAS)
    i o PETSOS (MAKEDONAS)
    i o BALIRAKIS (KRHTIKOS)
    i O PETSALNIKOS (MAKEDONAS)
    i o DROSOGIANNIS (STEREA)

    8a sou proteina na anoixeis kanena biblio na xestravo8eis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. I O TASOULAS (HPEIRWTHS)

    klp klp klp klp.....

    Pws einai o kairos ekei sta Skopja??

    kalos?? Kalos??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. aaaaa...

    Kai xehas to Blaxo Metsobiti apo Hpeiro: EUAGELOS AVEROFF TOSITSAS!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ακόμα και αν πού και πού μπορεί να αυτοαποκαλείται "Έλληνας", αυτός ο πουλημένος, εμείς θα πρέπει να τον αποκαλούμε γενίτσαρο και όπως αλλιώς θα αποκαλύπτεται ο μισελληνισμός του, που παρασιτεί με τη φορολόγησή μας.
    Ο πανικός τους από την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των αφεντικών τους λόγω κραχ και τέλους του πετρελαίου, τους τρελαίνει!
    http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 1. λαμπρόπουλος, σπηλιόπουλος, σκουλαρίκης, πολύδωρας, κλπ

    στος 100 υπουργους υφυπουργούς άμυνας-δημόσιας τάξης οι 80 είναι πελοποννήσιοι

    τα υπουργεία αυτά είναι μωραΐιτικα ντεφάκτο σε κάθε νέα κυβέρνηση

    ή ελλάδα πούμε ή μοριάς είναι το ίδιο πράγμα

    κι οι στερεοελλαδίτες ιπποκόμοι των μωραϊτών.


    2. εσείς αυτού εδώ του χώρου, ασχοληθείτε με τίποτε άλλο, π.χ. ιντερνετικό πορνό, στοίχημα, υβρεολόγο κλπ που φαίνεται πως ξέρετε καλά, κι αφήστε τα σοβαρά για τους σοβαρούς

    μη βάζετε μόνοι σας άγχη στο μυαλό σας και γερνάτε γρήγορα

    όσοι είμαστε πάνω απο το αυλάκι ξέρουμε τι είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. αναρωτιέμαι σε το σχολείο διδάχτηκαν όλα αυτά τα ακροδεξιά φασιστόμουτρα που γεμίζουν το ίντερνετ με τις διανοητικούρες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 22 Ιούλιος 2008 7:33 μμ

    όσοι είμαστε πάνω απο το αυλάκι ξέρουμε τι είμαστε.

    prosexe to avlaki file mprorei na peseis mesa
    kai an ginei afto tha se parei to potami

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Epimeneis 7:33 stis arloumbes ene profanws se exw xemrostiasei!

    Apo to 100% twra piges sto 80%!

    Simbibazesai me ena 30% na to kopsoume to karpouzi!!!!!

    Koita stin arithmitiki den exeis tixi! Ante anoixe kanena biblio istorias na xestarbotheis slavotsobanaraiko voidi!


    Gia sen 7:36 sxoleio piges...alal sta Skopja e??
    Xaxxaxaxxaxaxaxxa

    Teleiwse file mou 7:36!!!
    To paixnidi sa kai to maskaraliki (den milaw fia dianoisi mia kai lete blakies!) efatsi sto TEPMA.

    Xebrostistikatai kai malista agria!
    Dwse mas ligo kairo kai to nero 8a bei xana sto aulaki poulimena voidia!

    OLIKH EPANAFORA ...pou leme!


    ...katse edw kai perimenai na deis! Einai mono i arxi!...i kaliltera arxise na psaxneis gia kanena kalo gwniako Bitola meria...twra pou einai f8ima!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 7:36 lei:

    "αναρωτιέμαι σε το σχολείο διδάχτηκαν όλα αυτά τα ακροδεξιά φασιστόμουτρα που γεμίζουν το ίντερνετ με τις διανοητικούρες τους"


    Se peirazei agoraki mou i kritiki kai i antapantisi?
    Se peirazei na deis ote eisa meiopsifia?
    Se enoxlei H DHMOKRATIA kai i eleu8eros logos!

    Sini8ises poli sto SIDERENIO PARAPETASMA edw einai Ellada den einai pexe gelase!!!!!


    Esy 733 mas les:

    "εσείς αυτού εδώ του χώρου, ασχοληθείτε με τίποτε άλλο, π.χ. ιντερνετικό πορνό, στοίχημα, υβρεολόγο κλπ που φαίνεται πως ξέρετε καλά, κι αφήστε τα σοβαρά για τους σοβαρούς"


    kai pios einai o sobaros esy????????????????

    Pffffffffffffffffff....

    Na8e palikari o Ellinas kai eidika o Makedonas sto GYPSO den bainei!
    Balte auto sto mikro sou mialoudaki kai xwneptseto xounto-diktatoriskoi!

    Tera xipnisame kai 8a paroume tin katastasi sta xeria mas!

    And den sou aresei...Stripse apo auto to magazi!

    Oussstttttt

    H MAKEDONIA EINAI ELLADA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 7:33 >>>

    εσείς αυτού εδώ του χώρου, ασχοληθείτε με τίποτε άλλο, π.χ. ιντερνετικό πορνό,

    Twra milame gia sobara pragmata kai esu mas kaneis 'kalitexnikes' diafimiseis??

    En pasei peripwsei....dwsema to adress tou site pou kaneis to show sou me to barvato ton Mitsara...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μπορειτε να μη μαλακιζεστε μεταξυ σας σαν μικρα παιδακια?Ξεφευγετε απ το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. emeis fteme pou bazoume na mas ekpedeuoun ta paidia mas tetoia koproskila....ousttttttt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. PROTEINW NA STAMATSOUME NA PLEIRONOUME FOROUS!

    Tote 8a DEEIS POY TA KOPROSKYLA 8A 8ELOUN IDIWTIKA PANEPISTHMIA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Kurie Kurie 8:50 !!!!!

    Autos o bobos 7:33 lei malakies... Mazi me to allo ton malaka ton Irakleidi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καμαρώστε τη φάτσα του κακομοίρη στο "ταχαλια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. 9:45 μμ
    Καθόλου κακομοίρης φίλε μου.
    Λέει μαλακίες και πληρώνεται. Αυτή είναι δουλειά δικέ μου.
    Μετράει πόσες ακόμα χρειάζεται να πεί, για να τις κάνει ερευνητικό πρόγραμμα, να κονομήσει κι αυτός Ferrari, όπως όλοι οι χαζοχαρούμενοι ακαδημαϊκοί(?) της Παντείου. Δεν απέκτησε άδικα η σχολή τον τίτλο "Το λίκνο της μαλακίας"
    Αυτοί οι "κακόμοιροι" αγωνίζονται για την αναβάθμιση των Ελληνικών? πανεπιστημίων. Ποιός θα πάρει στα σοβαρά, οτιδήποτε απο κει μέσα.
    Αν κάποιος φοιτητής δείχνει παραπάνω δραστηριότητα, είναι εν δυνάμει αντίπαλος της ακαδημαϊκής λέσχης ανεγκεφάλων. Κάποτε ο τότε πρύτανης Δ. Κώνστας, τους πρότειναι να σκέφτονται, το ανέθεσαν μάλλον σε εξωτερικούς συνεργάτες, για οικονομία φαιάς ουσίας και μας βγήκε πολυτελές αυτ/το, σπίτι με χρυσές βρύσες.
    Αυτός θα γίνει κακομοίρης αν γίνει θαύμα και αρχίσει να σκέπτεται, αρά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Taxalia της Θεσσαλονίκης είναι πραγματικά χάλια της Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ο Ηρακλείδης είναι γνωστός καί υιός τ. Πρεσβεως παρακαλώ. Ως εμπειρογνώμων είναι μάπα μιά καί δέν έχει διαβάσει ποτέ Ελληνική Ιστορία. Ας διαβάσει τί είπε ο Βενιζέλος τό 1923/23 με τήν αναταλλαγή τών γειτονικών πληθυσμών καί το 1928 όταν έφυγαν καί οι τελευταίοι Βούλγαροι από τήν Β. Ελλάδα. Πού υπήρχαν "Μακεδόνες"ρε ξυλοσχίστη Αλέξη Ηρακλείδη ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ο Ηρακλείδης είναι γνωστός καί υιός τ. Πρεσβεως παρακαλώ. Ως εμπειρογνώμων είναι μάπα μιά καί δέν έχει διαβάσει ποτέ Ελληνική Ιστορία. Ας διαβάσει τί είπε ο Βενιζέλος τό 1923/23 με τήν αναταλλαγή τών γειτονικών πληθυσμών καί το 1928 όταν έφυγαν καί οι τελευταίοι Βούλγαροι από τήν Β. Ελλάδα. Πού υπήρχαν "Μακεδόνες"ρε ξυλοσχίστη Αλέξη Ηρακλείδη ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Εχουν μεγαλη πλακα οι οπαδοι του καθηγητα που γραφουν εδω μεσα...κανενα επιχειρημα,μονο υβρεις και ατελειωτα κατεβατα που προφανως τους εχουν προμηθευσει τα συντονιστικα του περισσου και της κουμουνδουρου,με την αγαστη συνεργασια της πλατειας κολωνακιου και του indymedia...δεν μπορω ομως ν'αφησω αναπαντητες τις γελοιοτητες του 2.16,που δειχνει...ευαισθητοποιημενος στο "δραμα" των σλαβοβουλγαρων-κομιτατζηδων που εκδιωχθηκαν απ'τη Μακεδονια μας:

    Ρε καρακγιοζη και υποκριτη,σ'επαισε η ιδια ευαισθησια:

    -για τους 80.000 Ελληνες που ξεριζωθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ απ'την Κωνσταντινουπολη με το ετσι θελω και τωρα εχουν μεινει μονο ελαχιστα γεροντια?
    -για τους χιλιαδες Κυπριους που ξεριζωθηκαν,σφαγιαστηκαν και καταστραφηκαν απ'τους εισβολεις τουρκους?
    -για τους βορειοηπειρωτες που ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ χανουν τις περιουσιες του με υπουλο τροπο απ'το αλβανικο κρατος και δεν μπορουν να πουν τιποτα?
    -για τους Ελληνες της Σμυρνης και του Ποντου που ειδαν τις περιουσιες & τις ζωες τους να χανονται με το ετσι θελω?

    Γι'αυτο λοιπον γελοιο υποκειμενο...κανε μας τη χαρη και μη μας προκαλεις.Ξερουμε Ιστορια οχι επιλεκτικα και θολοκουλτουριαρικα οπως εσυ,αλλα αντικειμενικα.Αν σ'επιασε τοσο ο πονος για τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ,μη μας το παιζεις αριστερος γιατι γελοιοποιεισαι.Μαλλον φασιστας εισαι και μαλιστα απ'τους μεγαλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. poly diafimizesai re xalia.
    aman pia.
    entaksei tha rthoume na doume to "fovero sou reportaz"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. μπραβο
    greece-salonika
    taxalia
    macedonia-greece
    history-of-macedonia
    kostashan

    ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΟΛΟΙ !!!

    Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί και γράψτε στα αρχ...α σας τους ψευτοδιεθνιστές του κώλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ” ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

    http://www.pa-sy-a.gr/epiloges/gnwsh/gnwsh.htm

    Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

    ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
    s-spyropoulos@pa-sy-a.gr

    ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ” [Πα.Συ.Α.]

    http://www.pa-sy-a.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Είπατε Κε Καθηγητά......
    "Οι αριθμοί στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλοι (μιλάμε για 30.000-40.000), αλλά οι άνθρωποι αυτοί ζουν στη χώρα μας και είναι υπαρκτοί. Ορισμένοι έχουν "μακεδονική" εθνική συνείδηση, ενώ κάποιες άλλες χιλιάδες έχουν ενταχθεί πλήρως στον ελληνικό εθνικό κορμό........ Εδώ δεν πρόκειται για μειονότητα, γιατί η μειονότητα προϋποθέτει μεγάλους αριθμούς"

    Ποια Μακεδονική μειονότητα ή κοινότητα ή όπως θέλεις πέστην ?
    Είμαι Μακεδόνας κε Καθηγητά και ευτυχώς που δεν είμαι μαθητής σας ώστε να ακούω αυτά που λένε οι εθνικιστές Σλαβομακεδονιστές τύπου Ουράνιου Τόξου αλλά και οι των...FYROM μεριά.!!
    Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα δεν είναι μειονότητα εκτός βέβαια εάν υιοθετείται την Σκοπιανλη ορολογία και δεν μας το "λέτε"
    Ποιοί είναι αυτοί οι ΕΚΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ ?
    μήπως είναι οι φυγόδικοι δοσίλογοι συνεργάτες των Βουλγάρων κατακτητών και φυγάδες αυτονομιστές κα Καθηγητά ?
    Δεν ξέρετε ότι η FYROM τους δίνει συντάξεις για αυτό που επεδίωξαν πριν 60 χρόνια ?
    Την απόσπαση της Μακεδονίας ΜΑΣ.
    δεν τα λέω εγώ Κε Καθηγητά αλλά η επιτροπή του ΟΗΕ...την ξεχάσατε ?"

    http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2008/07/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share