Δημοσκόπηση έκπληξη στα Σκόπια.30,2% πτώση όσων αρνούνται την αλλαγή του ονόματος! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Δημοσκόπηση έκπληξη στα Σκόπια.30,2% πτώση όσων αρνούνται την αλλαγή του ονόματος!

To ποσοστό των κατοίκων της ΠΓΔΜ που είναι αντίθετοι στην αλλαγή του ονόματος για να εισέλθει η χώρα στη Νατοική Συμμαχία έχει πέσει σχεδόν 30% τους τελευταίους 4 μήνες!
Αυτό είναι το αποτέλεμα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το "Κέντρο έρευνας και Πολιτικής" της γειτονικής χώρας και -σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του Greece Salonika- θα δημοσιευθεί αύριο στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.
Συγκεκριμένα,στην ερώτηση:
"Θα συμφωνούσατε με με την αλλαγή του ονόματος της χώρας ως αντάλλαγμα για την είσοδό της στο ΝΑΤΟ;"
το 52% απάντησε αρνητικά ενώ
το 36% απάντησε θετικά.
Βέβαια οι θετικές απαντήσεις υπολοίπονται 16 ποσοστιαίες μονάδες των αρνητικών αλλά το σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι πως στην ίδια ερώτηση κατά το μήνα Μάρτιο (δηλαδή ένα μήνα πριν το Ελληνικό βέτο) στην ίδια απάντηση αρνητικά είχε απαντήσει το "καθεστωτικό" ποσοστό του 82,5% των κατοίκων!!
Μέσα σε τέσσερις μήνες δηλαδή και ενώ έχουν προηγηθεί εκλογές μέσα σε κλίμα πραγματικού εθνικιστικού παραλληρήματος,το ποσοστό όσων είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος έχει πέσει κατά 30%!!
Μάλιστα η ερώτηση έγινε σε συνάρτηση με τη είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ, πράγμα που μας κάνει να σκεφτούμε πως εάν η ερώτηση αυτή επαναληφθεί σε λίγους μήνες σε συνάρτηση με τη είσοδο της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση(το Νοέμβριο ξεκινούν οι σχετικές συνομιλίες ),στα αποτελέσματα -πιθανότατα- θα έχουμε για πρώτη φορά περισσότερες θετικές παρά αρνητικές απαντήσεις..Κι αυτό θα είναι κάτι που δε θα μπορεί να αγνοήσει ο πολιτικός κόσμος της ΠΓΔΜ.
Είναι νωρίς βέβαια για εξαγωγή συμπερασμάτων, ίσως όμως ο Ελληνικό βέτο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς..

31 σχόλια:

  1. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ.
    ΑΝΤΕ ΜΑΚΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ.
    ΑΝΤΕ ΜΑΚΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. h dhmoskophsh prepei na egine prin thn antallagh epistolwn pantws.twra mporei na exoyn allaksei pali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άλμπουμ την Κάρλα Μπρούνι με τίτλο «Comme si de rien n' tait», που κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου πούλησε 14.100 αντίτυπα τις πρώτες δύο ημέρες της κυκλοφορίας του, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στα γαλλικά τσαρτς.

    Η Nave η δισκογραφική εταιρία της τραγουδίστριας και συζύγου του γάλλου προέδρου ανακοίνωσε την επιτυχία αυτή του άλμπουμ--να φτάσει από τις πρώτες ημέρες στην τρίτη θέση--και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις πωλήσεις.

    Η κατάταξη των άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις γίνεται κάθε εβδομάδα από το Ινστιτούτο Ifop σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν αντιπροσωπευτικά καταστήματα από όλην την αγορά.

    Τα δύο άλμπουμ που ξεπέρασαν αυτό της Κάρλα είναι το «Viva la vida» του βρετανικού συγκροτήματος Coldplay και το «Recollection» του γάλλου Λοράν Βουλζί.

    Ο τελευταίος δίσκος της Μαντόνα «Hard Candy», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο πούλησε τις δύο πρώτες ημέρες 37.963 αντίτυπα, που σύμφωνα με την εταιρία Warner αποτελεί ρεκόρ για την διάσημη τραγουδίστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εσυ, γιατι μας το λες τι εκανε η μουζικη της κας προεδρου;Τι μας νοιαζει;
    Τοσο πολυ τη λιγουρευεσαι και διαβαζεις και μεταφερεις, ο,τι γραφεται γι αυτην, η εισαι απλως spammer;
    Εδω καραβια χανονται και το Μν χτενιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kserete oti h Mandona allakse thriskia kai egine Ebraia?

    Kserete oti h Mandona exei agorasi megales ektaseis stin Kerkira?

    koimisou esy kai h tixi tous douleuei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Madonna's spokeswoman is LIZ ROSENBERG

    Madonna's New Hebrew Name
    Wednesday June 23, 2004
    Although she is not Jewish, Madonna wears a Jewish star, says she attends synagogue, performs with a version of the prayer accessory known as tefillin and with Hebrew letters flashing across a screen, and has let it be known that she won't have concerts on the Jewish Sabbath. Now Madonna has taken on the Hebrew name Esther.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Carla Bruni was born Tedeschi, the name of a Jewish family from the northern Italian Piedmont region."

    http://www.ejpress.org/article/23927

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γκρούεσκι - Καραμανλής 7-0 (προς το παρόν)

    "Το σχόλιο του taxalia για τη "σούπα" απάντηση.
    .
    1. Το να λες "δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα" στον Γκρούεσκι !!!! είναι σαν να απαντάς σε κάποιον που βρίσκετε 1 μέτρο από την ανήλικη κόρη σου, με τα παντελόνια κατεβασμένα, σου λέει, "και τώρα θα σου ξεσκίσω την κόρη, γιατί τη γουστάρω", και συ τον κατακεραυνώνεις έτσι:
    "μα κύριε, ο βιασμός είναι ποινικό αδίκημα, εαν θέλετε την ξεσκίσετε, να ζητήσετε την άδεια του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να δούμε θα σας τη δώσει;"
    .
    2. Λέτε να περίμενε κάτι διαφορετικό ο Γκρούεφσκι; Λέτε να περίμενε, ότι ο Καραμανλής, θα του απαντούσε "ναι έλα αύριο στο υποθηκοφυλακείο, να σου "γράψω" τη Φλώρινα, τη Λάρισα, τη Σάμο και τη Ρόδο";
    .
    3. Λέτε να πιστεύει ή να ενδιαφέρεται ο Γκρούεσκι για τους 30-40 περίεργους, που επιμένουν να θέλουν να τους αποκαλούμε μειονοτικούς; Για τη δική του προβολή νοιάζεται και ο Κ.Κ. τον "ανεβασε" αδικαιολόγητα.
    .
    4. Χρειαζόταν δηλαδή να επιβεβαιώσουμε το Γκρούεσκι ως πολιτικό, απαντώντας του; Και να του υποδυκνείουμε "να μας πάει στα δικαστήρια"; Φαιδρό.
    .
    Κώστα με απαγοήτευσες ελαφρά επειδή απάντησες (κάκιστα) και απάντησες μαλακά (κακώς). Δεν είναι όμως και τραγωδία. Οι επιστολές είναι λόγια, έπεα πτερόεντα.
    Η τραγωδία είναι στις πράξεις, όπου συνομιλούμε με τα 28χρονα παιδάκια.
    Τραγωδία θα είναι να συνεχίζει να είναι διαπραγματευτής μας ο Αδ.Βασιλάκης. Σκέψου την πρόταση του taxalia για την Καλομοίρα. ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ. Όσο πιό σοβαρά μπορώ."
    .http://taxalia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι επιστολές είναι λόγια, έπεα πτερόεντα.

    oxi

    verba volent scripta manent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. giati o Karamanlis den ethese zitima Ellinikis ypikootitos?
    200.000 Ellines menoun ekei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 13/07/2008
    ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ
    Πιάστηκε να φωτογραφίζει το αεροδρόμιο Αράξου! ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ Α-7!…

    Θα σας θυμίσουμε ότι για το ίδιο αεροδρόμιο είχε γίνει στο παρελθόν ανάκριση για σαμποτάζ μέσα στις εγκαταστάσεις του! Ποιο είναι το μυστικό; Μα η ύπαρξη εκεί των αεροπλάνων παλαιάς γενιάς Α-7 CORSAIR. Στο αεροδρόμιο αυτό στα πλαίσια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, κατασκευάζονται υπόστεγα για την υποδοχή των νέων πολεμικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς που θα παραλάβουμε. Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ανέγερση των υποστέγων αυτών τις τελευταίες μέρες, πιάστηκε ένας Αλβανός που φωτογράφιζε τα πιο επίμαχα μέρη του αεροδρομίου και των υποστέγων!

    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=29741&colid=37&catid=42&dt=2008-07-13%200:0:0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8:45 μμ...
    profanws oi evraioi apatewnes thn plhrwnoun na to paizei evraia gia na tous diafhmizei. Egw eimai sigouros pws einai meros emporikhs symfwnias, allwste 8eos twn tzouidwn einai to XRHMA kai mono. Ta loipa einai gia tous xazous, ta "mikra aderfia" tous pou lene kai aftoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. afto to video to eftiakse enas ksenos filellinas sto youtube - einai ena montaz apo photographies kai film

    yparxoun akoma anthropoi pou thimoundai to megalio tis Elladas

    mono emeis to ksexasame

    http://www.youtube.com/watch?v=5CfO9nVJrZQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. E oxi kai pou einai oi antiratsistes kai giati de sxoliazoun tis proklhseis twn psevdomakedonwn! Diavaste ti apasxolei to DHMHTRA aftes ths meres! Aftoi ton plhrwnoun, me aftous as(s)ho(e)leitai!

    http://abravanel.wordpress.com/2008/07/06/the-jewish-cemetery-of-thessaloniki-and-the-new-subway-a-proposition/#comment-1811

    Alla de ftaiei aftos, afou de vrisketai kanenas na tou petaxei giaourtia kala kanei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 18 Ιούλιος 2008 5:48 μμ
    kai tin etaireia Warner Brothers Evraioi tin exoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kala kanoun oi Ebraioi - koitane to simferon tous

    emeis oi Ellines ti kanoume?

    tha plironoume to ouranio tokso kai ton dimitra na mas vgazei ta matia?

    e re Ellina

    KOIMISOU ESY KAI H TYXH TOUS DOULEVEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 18 Ιούλιος 2008 9:51 μμ

    eh oxi kai "mikra adelfia"
    an diavaseis to blog tou
    http://abravanel.wordpress.com
    oi kakoi Ellines einai "gourounia" kai opos ksereis oi evraioi den trone xoirino.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. daivaste to kai eidika ta sxolia

    http://abravanel.wordpress.com/2008/07/06/the-jewish-cemetery-of-thessaloniki-and-the-new-subway-a-proposition/#comment-1811

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. diskolo na allaksoun gnomi oi Skopianoi.
    aftoi einai poromenoi me misos kai psemata - toses genies me tin idia propaganda -pisteoun oti einai apogonoi tou Megalou Aleksandrou.

    isos h Ellada prepi na strepsi tin prosoxi tis pros tin Elliniki meionotita ton Skopion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. PE ΔE ΠAH NA ΓAMHΘEI H MANTONA,KAΘEΣTAI KAI AΣXOΛEIΣTAI ME TΣIMΠOYKΛOYΔEΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 10:42
    File, "mikra adelfia" onomazoun tous ftoxous 8rhskous evraious, aftous pou fortwnan se karavia kata to 2o pagkosmio polemo kai ta vouliazan oi idioi gia na exoun polla 8ymata kai na mporoun na piezoun perissotero gia thn idrysh tou siwnistikou kratous. Fysika, tha kathgoritw gia "antisimitismo", alla aftes ths kathgories ektoxevoun oi diafores sektes tous, o enas ston allo, otan tsakonontai metaxy tous gia dika tous zhthmata kai einai istorika exakrivomenes.

    Emas fysika kai mas onomazoun gourounia, goyms einai o evraikos oros..."gentiles" pou lene kai sto America.

    An thes na katalaveis ligo kalytera th ratsa tous, diavase metaxy allwn to "history of antisemitism" tou (evraiou!) Bernard Lazard (yparxei dwrean sto internet) na deis ti kala pou tous ta pselnei. Kai afta prin to 2o pagkosmio polemo gia na katalavei kaneis merikous apo tous logous pou tous stoxopoihsan sto olokaftwma (to opoio yp'oudeni logo de dikaiologw, alla prospathw na katanohsw).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΧΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

    Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, με πρωτοπόρους και οδηγούς τους Έλληνες της Μακεδονίας, την Παν-μακεδονική Καναδά και τις Μακεδονικές οργανώσεις στις πέντε Ηπείρους διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαιτέρως προς Αθήνα, Σκόπια, Βρυξέλες, Ουάσινγκτον και Ο.Η.Ε., ότι:

    Επιθυμούμε την ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη, και προωθούμε τη φιλία και συνεργασία όλων των λαών της Βαλκανικής εφόσον υπάρχει πνεύμα αληθινής συνεργασίας και γειτονίας και με θετικές προοπτικές για την Ελλάδα.

    Επιθυμούμε την συμμετοχή στους διεθνείς οργανισμούς και οικογένειες όλων των ενδιαφερομένων χωρών εφόσον αυτές πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις και σύμφωνα με την νομοθεσία ένταξης των οργανισμών αυτών.

    Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναγνωρίσουμε τις ανιστόρητες διεκδικήσεις και τον παράλογο σφετερισμό της Ελληνικής και Μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους Σλάβους των Σκοπίων, ή από οποιουσδήποτε.

    Ζητούμε να σταματήσει η εθνικιστική προπαγάνδα από τους Σλάβους των Σκοπίων στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα τα οποία γαλουχούν τις νεώτερες γενεές με μεγαλοϊδεατισμούς, αλυτρωτικές τάσεις και διαθέσεις.

    Ζητούμε πλήρη αναθεώρηση των ψευδών ισχυρισμών και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά τους εγχειρίδια.

    Ζητούμε να σταματήσει κάθε αβάσιμη δημαγωγία, αλυτρωτική διεκδίκηση και προπαγάνδα, στο δημόσιο τομέα και τις ένοπλες δυνάμεις τους.

    Απαιτούμε οι επόμενες γενιές των Ελλήνων να μην πληρώσουν τα λάθη σημερινών χειρισμών και αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων. Το θέμα με τα Σκόπια πρέπει να κλείσει εδώ, και αν χρειαστεί, με τελεία διακοπή επαφών.

    Δηλώνουμε ότι η Ελληνική ιστορία και το όνομα «Μακεδονία» θα πρέπει να παύσουν να είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

    Ζητούμε να μην υπογραφεί από την Ελλάδα καμία συμφωνία περί ονομασίας που περιέχει το ελληνικό όνομα Μακεδονία.

    Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (Veto) σε κάθε ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ατλαντική Συμμαχία μέχρις ότου αποφασίσει σε ένα όνομα και μία λύση που δεν θα προσβάλει άλλο τον ελληνικό λαό, την ιστορία του, την παράδοση και πολιτιστική του κληρονομιά, και ούτε θα υπονοεί απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

    Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να αντιδράσει δυναμικά και αποφασιστικά ενάντια στον όποιο διασυρμό υφίσταται από την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σλάβων των Σκοπίων.

    Ζητούμε από την Ελληνική Εκκλησία να σταθεί πρωτοπόρα στο πλευρό των Ελλήνων όπως έκανε σε όλους τους αγώνες του Εθνους και να ηχήσει το σάλπισμα της αφύπνισης για τον εθνικό κίνδυνο.

    Ζητούμε από τον επιχειρηματικό κόσμο, και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στα Σκόπια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασκήσουν αμέσως οικονομικές πιέσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων για να εξαντλήσουν τα αποθέματα επιδότησης των αλυτρωτικών διαθέσεων ενάντια στην Ελλάδα.

    Ζητούμε από την Διεθνή Κοινότητα να αναθεωρήσει την πολιτική της στα Βαλκάνια που οδηγεί την ευρύτερη περιοχή σε αποσταθεροποίηση και την καθιστά συνεργό σε αλυτρωτικές ενέργειες και στην απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

    Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να διερευνήσει το θέμα των Ελλήνων της Βαρντάρσκα και του Τίτο, με προσφυγή στην Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι υπάρχει εκεί Ελληνισμός σήμερα πού αποσιωπείται.

    Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να εξετάσει πιθανή προσφυγή των Σλάβων των Σκοπίων στο Δικαστήριο της Χάγης για κλοπή της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας.

    Μην παραδώσετε!
    την Ελληνική Ιστορική, Πολιτισμική και Eθνική κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας εις τον αιώνα τον άπαντα με τυχόν απόφασή σας να παραδώσετε τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε μορφή, ούτε στο Αλβανο-Σλαβικό κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, ούτε σε κανέναν.

    Αν σε κάθε γέφυρα που χτίζουμε με παραδοσιακούς φίλους ή με άσπονδους γείτονες παραχωρούμε ένα κομμάτι της ταυτότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας, προς «χάριν της ειρήνης και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη», ενώ από την άλλη μεριά της γέφυρας σμιλεύονται δικά μας λευκά μάρμαρα με θεμέλια την δική τους εθνική ταυτότητα, τότε στο μέλλον η Ελλάδα θα είναι πραγματικά: «…κάποια τέως χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης…».

    Μην το κάνετε!.

    Εκ μέρους του Συμβουλίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου,
    Δημήτριος Μανωλάκος, Πρόεδρος
    Αντώνης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας

    προσυπογραφουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 19 Ιούλιος 2008 12:31 πμ
    efxarosto file
    tha to diavaso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. προσυπογραφουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ψάχνουν σε … οθωμανικά κιτάπια

    Τη βοήθεια της Άγκυρας, για πρόσβαση στα αρχεία της οθωμανικής διοίκησης της Μακεδονίας, πριν το 1913, ζήτησαν τα Σκόπια, προκειμένου να βρουν τίτλους ιδιοκτησίας ''Αιγαιομακεδόνων'' στις προσφυγές που ετοιμάζουν κατά της Ελλάδας, σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς.

    http://www.zougla.gr/news.php?id=4980

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. και που εισαι ακομα....τους μαστιζει η ανεργεια....
    εχουν να αλλαξουν γνωμη ξανα και ξανα.....
    δεν θα υπαρχει κανενας στο τελος ολοι στην μαμα Βουλγαρια τρεχουν για διαβατηρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΟΛΥ καλά νέα αυτά.

    Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

    Σημειώστε ότι ανάμεσα στους Έλληνες σκεπτόμενους και ΜΗ-εθνικιστές (π.χ. της ανένταχτης αριστεράς) υπάρχουν τώρα πολύ περισσότεροι που στηρίζουν την προσπάθεια να βρεθεί σύνθετο όνομα αποδεκτό από τις δύο πλευρές.
    Π.χ. τρεις μπλόγκερ, ο Πάνος Ζέρβας, ο "Νοσφεράτος" και εγώ, ενώ μένουμε αντι-εθνικιστές και σε πολλά θέματα δεν ταυτιζόμαστε με τους "Μακεδονομάχους", εν τούτοις είμαστε ολόψυχα υπέρ σύνθετου ονόματος, για να αποφευχθούν τα χειρότερα στις σχέσεις των δύο χωρών. Κακά τα ψέματα, η πρόταση της Ελλάδας αυτή τη φορά είναι νηφάλια και συμβιβαστική, δεν είναι η αδιαλλαξία του "είμαστε (οι Ελληνες) οι μόνοι Μακεδόνες" μια αδιαλλαξία που τώρα φαίνεται να πέρασε σαν μπαλάκι στα χέρια του Γρούϊου - Γκρουέφσκι και στη δική του ανάγκη για Τεχνητή Φανατίλα.

    Αλλά με ελάχιστη λογική βγαίνει, το γεγονός ότι αν ΠΡΑΓΜΑΤΙ τα Σκόπια δεν είχαν καθόλου εθνικιστικές απόψεις, δεν θα τους πείραζε και ένα ασήμαντο γεγονός όπως ένα προσδιοριστικό επίθετο στο όνομα της χώρας τους. Με το να επιμείνουμε σε αυτή την ήπια πρόταση, και επίσης με το απόλυτα δικαιολογημένο βέτο (κατά τη γνώμη μου) καταφέρααμε όσα λέτε.

    Πάντως πρέπει να αποφύγουμε, τώρα πια, οποιοδήποτε είδος μίσους ή επιθετικής φρασεολογίας. Ας τους αφήσουμε να πνιγούνε στα δικά τους λάθη, κι ας ασχοληθούμε με τη φιλική προσέγγιση αυτών των σκεπτόμενων Σλαβομακεδόνων πολιτών που ΔΕΝ έχουν αντίρρηση με μια αμοιβαία αποδεκτή αλλαγή ονόματος.

    Θα βρείτε στο μπλογκ μου αρκετές συζητήσεις όπου εξτρεμιστές των Σκοπίων αποχώρησαν γελοιοποιημένοι, χωρίς καν να τους επιτεθώ. Απλώς μέσω της μετριοπάθειας και της φιλικής καζούρας κατά του φανατισμού, τράπηκαν σε φυγή! :)
    (βάλτε τη λέξη "Macedonia" στη λίστα από tags και θα δείτε τα ποστ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share