"Αποφασίστηκε το όνομα των Σκοπίων", σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

"Αποφασίστηκε το όνομα των Σκοπίων", σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Η Δύση είναι αποφασισμένη να επιβάλει την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», υποστηρίζει ανταπόκριση από τα Σκόπια στην εφημερίδα της Σερβίας NOVOSTI.

Σύμφωνα με διαρροές από δυτικούς διπλωματικούς κύκλους, η... ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν θα περιμένουν άλλο και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αρθεί άμεσα το αδιέξοδο στο σκοπιανό.

Κατά τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέβσκι, έχει ενημερωθεί για την «πρόταση που δεν μπορεί να απορρίψει» και η οποία προβλέπει ότι η νέα ονομασία θα αντικαταστήσει την προσωρινή ονομασία FYROΜ, αλλά οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα της χώρας, δεν θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν τη νέα ονομασία στις διμερείς σχέσεις τους.

Επισημαίνεται επιπλέον ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ ενημερώθηκε ανεπισήμως για την εν λόγω πρόταση κατά την πρόσφατη Διάσκεψη για τα Δ. Βαλκάνια στο Σαράγεβο, κατά την οποία δυτικοί διπλωμάτες δεσμεύθηκαν έναντι του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Γκρουέφσκι ότι θα απαιτήσουν από την Ελλάδα να παραιτηθεί του ζητήματος της ταυτότητας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία.
*Τα έχουμε ξανακούσει βέβαια όμως αυτή τη φορά -σύμφωνα με πληροφορίες- μάλλον υπάρχει βάση στα όσα υποστηρίζουν οι Σέρβοι..

1 σχόλιο:

  1. Μπας και θεωρούν ότι δεν έχει μέλλον ο ΓΑΠ και σου λέει: άντε να τελειώνουμε με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share