Αθήνα επιλέγει για την επόμενη διετία το 18% των Αμερικανών τουριστών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Αθήνα επιλέγει για την επόμενη διετία το 18% των Αμερικανών τουριστών.

  • Η Αθήνα είναι από τις κορυφαίες επιλογές των εύπορων Αμερικανών τουριστών για ταξίδι μέσα στην επόμενη διετία, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της MMGY Global, 2016 Portrait of American Travelers, που διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο μέσω του διαδικτύου, σε δείγμα 3.000 ενεργών ταξιδιωτών, με ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.


Το 18% του δείγματος ανέφερε την ελληνική πρωτεύουσα ως...προορισμό διακοπών την ερχόμενη διετία, ενώ ποσοστό 20%, όπως και πέρυσι, εκφράζει το ενδιαφέρον για ταξίδι στην Ελλάδα το 2016.

Το γενικότερο εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας, που δημοσιεύεται στο skift.com, είναι ότι το 2016 θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές για τον αμερικανικό τουρισμό, τόσο για ταξίδια στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, από την έναρξη της κρίσης το 2008.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύει το Tornosnews, οι αμερικανοί τουρίστες σκοπεύουν να δαπανήσουν στις φετινές διακοπές τους κατά μέσο όρο 5.048 δολάρια, δηλαδή 11,5% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, η έρευνα εντόπισε τις εξής ταξιδιωτικές προθέσεις των Αμερικανών για το 2016 και την ερχόμενη διετία:

- Οι αμερικανοί τουρίστες με μεσαία έως υψηλά εισοδήματα σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες διακοπές φέτος σε σχέση με όσες είχαν κάνει οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά την τελευταία 10ετία.

Το 28% δε, με εισοδήματα των 50.000 δολαρίων ή περισσότερα, σκοπεύει να κάνει περισσότερες διακοπές από πέρυσι.

Τα 14% είπε ότι φέτος θα ταξιδέψει λιγότερο από πέρυσι.

-Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για ταξίδια είναι υψηλό για βασικούς προορισμούς πόλης της Ευρώπης, παρά την κρίση στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη. Το Παρίσι μάλιστα παραμένει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές πόλεις για τους αμερικανούς ταξιδιώτες, με το 30% να εκφράζει ενδιαφέρον για ταξίδια μέσα στην ερχόμενη δετία.
Bookmark and Share