Βάσεις 2016: Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες και υψηλά ποσοστά αριστούχων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Βάσεις 2016: Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες και υψηλά ποσοστά αριστούχων.

  • Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες και υψηλά ποσοστά των αριστούχων είναι τα δυο κυριότερα χαρακτηριστικά των βαθμολογίων στις φετινές πανελλήνιες.


Όσον αφορά τις βάσεις, πτωτικά αναμένονται να κινηθούν τα...όρια εισαγωγής στις παιδαγωγικές σχολές και τα οικονομικά, χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό στάτους κβο.

Είναι πάντως ενδεικτικό ότι από τους 4.910 υποψηφίους που δήλωσαν παιδαγωγικές σχολές από την ομάδα Ανθρωπιστικών Επιστημών, οι 2.343 βαθμολογήθηκαν με κάτω από 5 με άριστα το 20 στα Μαθηματικά που εξετάστηκαν!

Την ίδια ώρα Νομική και Ιατρική, εμφανίζουν αύξησης των βαθμολογιών κοντά και πάνω από το 19, με τις βάσεις να θεωρείται ότι θα ανέβουν στα ύψη. Σε αυτό συντελούν τόσο η πληθώρα των υποψηφίων για αυτές τις σχολές, όσο και τα σχετικά εύκολα θέματα για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Βέβαιο είναι, πως με το συνωστισμό στις μεσαίες βαθμολογίες, παραμένει θολό το τοπίο για τις βάσεις των αντίστοιχων σχολών και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών και τη σειρά των επιλογών από την πλευρά των μαθητών.

Ειδικότερα:

Στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών αναμένονται αυξομειώσεις με ανοδικές τάσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης και μικρή πτώση στις σχολές μεσαίας ή χαμηλής ζήτησης.

Στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές υψηλής ζήτησης, αλλά αντίθετα ίσως εμφανιστεί πτώση, σημαντική ιδίως στις περιφερειακές, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που τις επέλεξαν είναι σημαντικά μικρότερος από πέρυσι, λόγω της αλλαγής του συστήματος που απαιτούσε και εξέταση σε 5ο μάθημα.

Στο 3ο πεδίο, οι ιατρικές και άλλες περιζήτητες θα εμφανίσουν μικρή άνοδο, ενώ οι υπόλοιπες θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα.

Στο 4ο πεδίο Επιστημών Εκπαίδευσης όπως και στο 5ο της Οικονομίας και Πληροφορικής αναμένεται καθολική και ραγδαία πτώση των βάσεων παντού.

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά το αργότερο έως τις 8 Ιουλίου. Έως τότε μπορούν ν’ αποθηκεύσουν προσωρινά τις επιλογές τους, οι οποίες θα πρέπει να «κλειδώσουν» υποχρεωτικά στις 8 Ιουλίου.
Bookmark and Share