Την Ελλάδα επιλέγουν για τις διακοπές τους οι Ρώσοι - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Την Ελλάδα επιλέγουν για τις διακοπές τους οι Ρώσοι

Αύξηση +70% αναμένεται φέτος!

Ο αριθμός των Ρώσων που ταξίδεψαν στην Ελλάδα μόνο κατά τον περασμένο Μάρτιο αυξήθηκε πάνω από 523%, σε σύγκριση με τα... στοιχεία του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τον Ρωσικό Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.
Η πρόσφατη έρευνα της PayPal και της Data Insight δείχνει ότι οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν εντάξει το e-travel στην καθημερινότητά τους – και στις τρεις βασικές κατηγορίες, ένα μεγάλο ποσοστό των πρόσφατων κρατήσεων και πληρωμών έχει πραγματοποιηθεί online (46% για αεροπορικά εισιτήρια, 49% για εισιτήρια τρένου και 31% για κρατήσεις ξενοδοχείων).
Η μοναδική κατηγορία ταξιδιωτικής υπηρεσίας όπου ακόμα κυριαρχούν οι ενέργειες offline είναι οι οργανωμένες εκδρομές – η έρευνα δείχνει ότι ο συνηθέστερος τρόπος εύρεσης εκδρομής, είναι να γίνεται online η επιλογή και offline η τελική κράτηση (39%).
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ενώ ο συνολικός αριθμός των ταξιδιωτών είναι ελαφρώς χαμηλότερος από το 2015 (για παράδειγμα, μόλις το 26% των ερωτηθέντων ταξίδεψε στο εξωτερικό το 2016 – σε σύγκριση με το 30% το 2015), διαφαίνεται μια σταθερή αύξηση του διαδικτυακού μεριδίου της ρωσικής ταξιδιωτικής αγοράς.
Το 69% των ενεργών online χρηστών αναφέρει ότι το διαδίκτυο τους βοηθάει στην εύρεση καλύτερων τιμών όταν ταξιδεύουν και το 57% αναφέρει ότι το διαδίκτυο διευκολύνει κατά πολύ τη διαδικασία της κράτησης και της πληρωμής ταξιδιωτικών υπηρεσιών.
Μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν τους τελευταίους 12 μήνες, το 20% δηλώνει ότι αγόρασε διαδικτυακά τα εισιτήρια του τρένου, και το 18% τα αεροπορικά εισιτήρια.
Τρίτη κατά σειρά έρχεται η κράτηση δωματίων σε ξενοδοχεία με το 17% των ερωτηθέντων να έχουν κάνει κράτηση και/ή να έχουν πληρώσει online.
Η ανάπτυξη, σε σύγκριση με το 2015, διαφαίνεται επίσης από το μερίδιο των κρατήσεων, οι οποίες έγιναν και εξοφλήθηκαν διαδικτυακά, ενώ είναι ακόμα πιο εμφανής όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς σταδιακά οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά το διαδίκτυο για κρατήσεις (από 80% σε 92% το τρέχον έτος).