«Η ευρωπαϊκή εκδοχή της συντέλειας του κόσμου γίνεται πραγματικότητα» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

«Η ευρωπαϊκή εκδοχή της συντέλειας του κόσμου γίνεται πραγματικότητα»

  • «Η ευρωπαϊκή εκδοχή της συντέλειας του κόσμου γίνεται πραγματικότητα» σχολίασε ο εκδότης της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt Γκάμπορ Στάινγκαρτ για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

«Η Μ. Βρετανία αποφάσισε να τιμωρήσει τον ίδιο τον εαυτό της. Η χώρα θα...εγκαταλείψει την Ε.Ε. μετά από πολύμηνη σφοδρή αντιευρωπαϊκή αλλεργία. Το 52% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της ρήξης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και μόνο το 48% βλέπει το μέλλον της εντός της Ε.Ε., το οποίο τώρα πλέον δεν θα υπάρχει», σημείωσε ο εκδότης της γερμανικής εφημερίδας.
«Είναι λοιπόν γεγονός: Eίναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί. Ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. και έτσι πυροβόλησαν από μόνοι τους το κεφάλι τους» σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας Bild Νικολαους Μπλόμε, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα «μαύρη μέρα για την Ευρώπη».
«Πρέπει κανείς να γελάσει από αμηχανία ή να κλάψει, επειδή καμιά χώρα δεν θα αποφύγει τις συνέπειες; Μάλλον το δεύτερο, διότι είναι ξεκάθαρο ότι από σήμερα το πρωί το Brexit δεν είναι μόνο υπόθεση των Βρετανών (...) Η Ευρώπη δεν ήταν καλά από πριν. Τώρα απειλείται θανάσιμα», πρόσθεσε.
Bookmark and Share