Άδειες φέτος οι τουρκικές παραλίες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Άδειες φέτος οι τουρκικές παραλίες..

  • Δραματική μείωση παρουσιάζει ο αριθμός ξένων επισκεπτών στην Τουρκία, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μείωση έως και 40%.


Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τα... χειρότερα της Τουρκίας, που εδώ και χρόνια αποτελεί έναν δημοφιλή και οικονομικό τουριστικό προορισμό.

Κατά το BBC, βασικότερη αιτία είναι η ασφάλεια, καθώς οι διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη γείτονα χώρα έχουν φοβίσει ακόμα και τους πιο φανατικούς τουρίστες της. Έτσι η κατάσταση θα απέχει άρδην από το σκηνικό των προηγούμενων ετών.

Για παράδειγμα, οι Ρώσοι επισκέπτες, στυλοβάτες του τουρκικού τουρισμού, παρουσιάζουν μείωση έως και 80% με βασικότερη αιτία τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σχετικά με το ζήτημα της Συρίας και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα τούρκο-συριακά σύνορα.

Οι ειδικοί εικάζουν πως τα έσοδα από τον τουρισμό θα μειωθούν κατά 25% φέτος, ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με κόστος περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1% του ΑΕΠ.
Bookmark and Share