Το χρήμα ρέει άφθονο στο στρατόπεδο που θέλει Brexit.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το χρήμα ρέει άφθονο στο στρατόπεδο που θέλει Brexit..

  • Οι οργανώσεις που διεξάγουν εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ξεπέρασαν σε επίπεδο δωρεών αυτές που διεξάγουν εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην Ένωση.

Νέα στοιχεία δείχνουν πως..οι διάφορες οργανώσεις της εκστρατείας για την αποχώρηση συγκέντρωσαν συνολικά 3,6 εκατομμύρια στερλίνες από τις 13 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, ενώ οι αντίστοιχες οργανώσεις που έκαναν εκστρατεία για την παραμονή στην ΕΕ έλαβαν 2,9 εκατ. στερλίνες.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως όλα θα κριθούν στο νήμα -με δύο να δίνουν προβάδισμα στο «Μένουμε» και μία στο «Φεύγουμε».

Μεταξύ των όσων μπαίνουν στην μάχη βρέθηκε και ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, που υποστήριξε ότι το Brexit θα ήταν απειλή για τη βρετανική λίρα και τις θέσεις εργασίας.

Σε δημοσκόπηση του ORB για την Telegraph, η υποστήριξη στην παραμονή στην ΕΕ εμφανίζεται στο 53% και στην αποχώρηση στο 46%. Σε αυτή τη δημοσκόπηση, το «Μένουμε» εμφανίζεται ενισχυμένο κατά πέντε μονάδες, το «Φεύγουμε» αποδυναμωμένο κατά τρεις.

Έρευνα του NatCen επίσης εμφανίζει, όπως μεταδίδει το Reuters, το «Μένουμε» στο 53% και το «Φεύγουμε» στο 47%. Το ινστιτούτο που έκανε την έρευνα αναφέρει πως έχει ενσωματώσει στη μεθοδολογία του τις συστάσεις μετά το φιάσκο των δημοσκοπήσεων στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία τους.

Ωστόσο, νέα δημοσκόπηση του YouGov για λογαριασμό των Times εμφανίζει το «Φεύγουμε» στο 44%, ενισχυμένο δηλαδή κατά μία μονάδα, και το «Μένουμε» στο 42%, αποδυναμωμένο κατά δύο μονάδες. Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ, η οποία έχει -αναπόφευκτα- προστεθεί στο κλίμα πριν την κάλπη.
Bookmark and Share