Γαλλία: Ο μακελάρης είχε ψυχολογικά προβλήματα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Γαλλία: Ο μακελάρης είχε ψυχολογικά προβλήματα..

  • Ο Τυνήσιος, ο οποίος σκότωσε 84 ανθρώπους στη Νίκαια την Πέμπτη, παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια προτού φύγει από την Τυνησία για τη Γαλλία το 2005, δήλωσε η αδελφή του.


"Ο αδελφός μου είχε...ψυχολογικά προβλήματα και έχουμε δώσει στην αστυνομία έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια", δήλωσε στο Ρόιτερς η Ράμπεμπ Μπουλέλ, αδελφή του Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος ήταν διαζευγμένος και είχε 3 παιδιά.

Είχε γεννηθεί στην πόλη Μσάκεν της Τυνησίας και ήταν κάτοικος Νίκαιας ενώ ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες για ριζοσπαστικές ή ισλαμιστικές απόψεις, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Είχε επισκεφθεί τη χώρα του για τελευταία φορά πριν από τέσσερα χρόνια, δήλωσαν τυνησιακές πηγές ασφαλείας. Η Μσάκεν απέχει περίπου 10 χλμ. από την παραλιακή πόλη Σους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, για να περάσει τα μπλόκα των αστυνομικών, είπε πως μεταφέρει συσκευασίες παγωτών.

Έτσι κατάφερε να τον αφήσουν να σταθμεύσει επί ώρες κοντά στο σημείο της επίθεσης και να βρει την ευκαιρία να σαρώσει στη συνέχεια όποιον βρισκόταν στο πέρασμά του.

Αυτόπτες μάρτυρες -που επικαλείται η εφημερίδα- λένε πως ο οδηγός έδειχνε ευδιάθετος, είχε μούσια και όταν πάτησε το γκάζι άρχισε να φωνάζει Allahu Akbar, δηλαδή "ο Θεός είναι μεγάλος".

Bookmark and Share