Οι «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία στα Εξάρχεια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Οι «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία στα Εξάρχεια.

  • Ξεφεύγει η κατάσταση στο γκέτο των Εξαρχείων..

Την ευθύνη για την εκτέλεση του Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων ανέλαβε πριν από λόγο η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» με ανάρτησή της σε... γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο αποκαλούμενος «Χαμπίμι», δολοφονήθηκε τον Ιούνιο μέρα μεσημέρι, μερικά μόλις μέτρα από την πολυσύχναστη πλατεία Εξαρχείων.

Δυο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τον προσέγγισαν μόλις βγήκε από το σπίτι του και τον πυροβόλησαν τρεις φορές, δύο στο στήθος και μια στο λαιμό.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρεις συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη» αναφέρει το κείμενο της ανάληψης ευθύνης, που παράλληλα μιλάει για τον «παρανοϊκό χαρακτήρα» του θύματος. «Η ασύστολη βία που ασκούσε με τη παραμικρή αφορμή, τον καθιστούσαν ως κατά συρροή δυνάμει δολοφόνο, ως φόβο και τρόμο της περιοχής. Οι τραμπουκισμοί, οι κλοπές και τα μαχαιρώματα που περιλαμβάνονταν στο ρεπερτόριο της καθημερινής του παρουσίας στη πλατεία Εξαρχείων, του έδωσαν το περιθώριο να παριστάνει τον ηγεμόνα που (υποτίθεται) κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει. Με τη δύναμη μιας αγέλης κανιβάλων που τον περιστοίχιζε, αλλά και με τις πλάτες της μαφίας και της αστυνομίας, δρούσε ανενόχλητος πουλώντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας τη γειτονιά, η οποία ανυπεράσπιστη και ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει, υποτασσόταν στη δύναμη του σιωπώντας» λένε οι δράστες, που παράλληλα ισχυρίζονται ότι ο φόβος που προκαλούσε η εγκληματική του δράση του έδινε όλο και μεγαλύτερο θράσος.
Bookmark and Share