Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας



  • Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε 17 δήμους της χώρας με υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.


Για πρώτη φορά, οι 3.737 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι που... θα ενταχθούν στα προγράμματα θα λαμβάνουν καθαρές αποδοχές 431,75 ευρώ αν είναι κάτω από 25 χρόνων, ενώ όσοι είναι μεγαλύτεροι θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 20ής Ιουλίου αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Για να προχωρήσουν στην υποβολή της θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού και να έχουν όνομα χρήστη και συνθηματικό. Επίσης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο σε έναν δήμο και για μία ειδικότητα.
Τα κριτήρια
Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνεται και το κριτήριο της εντοπιότητας ώστε να πριμοδοτηθούν οι δημότες των περιοχών με υψηλή ανεργία. Τα υπόλοιπα κριτήρια μοριοδότησης είναι: το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των ωφελουμένων και των συζύγων τους, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, η αναπηρία άνω του 50%, το ετήσιο εισόδημα, η ηλικία, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών και ο αριθμός των εξαρτώμενων παιδιών ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων. Επιπλέον, ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης στους ωφελουμένους τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος των προγραμμάτων με σκοπό να τους βοηθήσει να βελτιώσουν το βιογραφικό τους.
Bookmark and Share