Εργασίες ταρίχευσης στο τελευταίο άλογο του Ναπολέοντα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Εργασίες ταρίχευσης στο τελευταίο άλογο του Ναπολέοντα.

  • Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρίσκονται οι επισκέπτες του Πολεμικού Μουσείου στο Παρίσι, καθώς μπορούν να παρακολουθήσουν την εργασία αποκατάστασης και ταρίχευσης του τελευταίου αλόγου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Το άλογο, με το όνομα.. «Le Vizir», είχε υποστεί σημαντική φθορά 200 χρόνια μετά την τελευταία νίκη του αυτοκράτορα εναντίον των Πρώσων και των Ρώσων ενώ είχε ταριχευτεί και στο παρελθόν.

«Είναι ένα δείγμα που έχει υποστεί πολλά» δήλωσε η εμπειρογνώμονας και ταριχεύτρια Yveline Huguet, την ώρα που γεμίζει με στόκο μία ρωγμή στο στήθος του αλόγου.

Ο λευκός αραβικός επιβήτορας, ένα δώρο στον Ναπολέοντα από τον Οθωμανό σουλτάνο το 1802, φέρει το γράμμα Ν και μια κορώνα στα καπούλια του.

Ήταν ένα από τα αγαπημένα του αυτοκράτορα που του υπενθύμιζε τις μεγάλες νίκες σε Jena και Eylau, ενώ συνόδευσε τον κύριό του στην εξορία στο νησί Έλβα, μετά την πρώτη αναγκαστική παραίτηση του το 1814.

Μέχρι την στιγμή που ο Ναπολέοντας επέστρεψε στην εξουσία – για 100 ημέρες – μετά την διαφυγή του από το Έλβα, το Le Vizir ήταν αρκετά μεγάλο σε ηλικία. Έτσι ενώ το άλογο επέστρεψε κι αυτό στη Γαλλία, γλίτωσε την ατίμωση που περίμενε τον Ναπολέοντα στο Βατερλώ.

Αντ’ αυτού πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη φροντίδα του Leon de Chanlaire, αξιωματικού των αυτοκρατορικών στάβλων, ενώ ο Ναπολέοντας εξορίστηκε στο νησί Αγία Ελένη στον νότιο Ατλαντικό.
Ο Chanlaire γέμισε το άλογο λίγο μετά τον θάνατό του σε ηλικία 33 ετών το 1826
Bookmark and Share