Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις για Μαρινόπουλο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις για Μαρινόπουλο.

  • Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση του Μαρινόπουλου παρατηρείται τις τελευταίες ώρες.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν πως... οι διαφορές που χωρίζουν τις τράπεζες και την οικογένεια Σκλαβενίτη που φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο του «λευκού ιππότη» στο σχέδιο εξυγίανσης της ιστορικής αλυσίδας φαίνεται να γεφυρώνονται και δεν αποκλείουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρχει κάποιου είδους εξέλιξη.
Η τελική συμφωνία, εάν και εφόσον αυτή επιτευχθεί υπολογίζεται σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα. «Φαινεται πως πλησιάζουν σε ένα πρώτο συμπέρασμα..», σημείωνουν χαρακτηρικά πηγές από τις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση και επαναλαμβάνουν πως στόχος είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης που θα αποτρέψει ένα καταστροφικό «λουκέτο».
Την ίδια ώρα πάντως, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες αρνήθηκαν αίτημα του Μαρινόπουλου για νέο δάνειο, αποδεικνύοντας πως όλα κινούνται στην κόψη του ξυραφιού και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Στο μεταξύ, πι επαφές των εμπλεκομένων συνεχίζονται με αμειωση ένταση, και μάλιστα ήταν προγραμματισμένη νέα συνάντηση για αργά χθες το βράδυ.
Η αγορά παρακολουθεί με «κομμένη την ανάσα» τις εξελίξεις και προσδοκά σε άμεση επίλυσης της κρίσης. Μπορεί ο χρονικός ορίζοντας να έχει τεθεί για την 21η Σεπτεμβρίου, διάστημα μέχρις ότου έχει εξασφαλίσει προστασία από τους πιστωτές, ωστόσο η πίεση για την επίτευξη συμφωνίας εδώ και τώρα είναι ασφυκτική.
Ο κίνδυνος να αδειάσουν εντελώς τα ράφια από εμπορεύματα τις επόμενες ημέρες είναι μεγάλος, καθώς αρκετοί προμηθευτές έχουν σταματήσει να τροφοδοτούν την αλυσίδα, ενώ όσοι προμηθευτές έχουν απομείνει να την στηρίζουν αρχίζουν να έχουν «δεύτερες σκέψεις».
Του κ.Γ.Μανέττα
Bookmark and Share