Μεγαλύτερη ποινή σε hacker ...από τον βιαστή που εξέθεσε! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Μεγαλύτερη ποινή σε hacker ...από τον βιαστή που εξέθεσε!

  • Ο Deric Lostutter, ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να χάκαρε μια ιστοσελίδα για να εκθέσει τους βιαστές ενός κοριτσιού, έχει χρεωθεί με την παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων υπολογιστή και σε περίπτωση καταδίκης, αντιμετωπίζει ποινή οκτώ φορές όσο αυτή των βιαστών.


Στις... 7 Ιουλίου, o Hacker Deric Lostutter, ο οποίος με το όνομα KYAnonymous, συνδέθηκε με την ομάδα Hacker Anonymous, κατηγορήθηκε από ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων σε τέσσερις κατηγορίες κακουργήματος, συμπεριλαμβανομένων των επιβαρύνσεων της πειρατείας και της υποβολής ψευδών δηλώσεων στις αρχές.

Το 2013, ο Lostutter και ένας απροσδιόριστος συνωμότης με το online όνομα JustBatCat, σύμφωνα με πληροφορίες, διέρρευσαν αποδεικτικά στοιχεία που ρίχνουν φως σε μία υπόθεση βιασμού το 2012 στο Οχάιο, στην οποία ένα 16χρονο κορίτσι από τη Δυτική Βιρτζίνια βιάστηκε από δύο παίχτες ποδοσφαίρου του γυμνασίου Steubenville. Οι δύο ύποπτοι για βιασμό, καταδικάστηκαν στις αρχές του 2013.

Η υπόθεση έλαβε εθνική προσοχή μετά από ενοχοποιητικά φωτογραφίες, email και μηνυμάτων στα κοινωνικά πολυμέσα που ανταλλάσσονταν από τους βιαστές και φέρεται να ήρθαν στην επιφάνεια από τον Lostutter. Ο Lostutter επίσης φέρεται να αναδημοσιεύει ένα βίντεο, φτιαγμένο από τους βιαστές και τους φίλους τους, στο οποί αποδείχθηκε ότι το θύμα ήταν αναίσθητο και δεν μπορούσε να συναινέσει, σύμφωνα με το MintPress News.

Ο Lostutter στη συνέχεια φέρεται να έκανε ένα βίντεο στο οποίο φορούσε μια μάσκα και απείλησε να «αποκαλύψει τα προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των μαθητών του Γυμνασίου Steubenville.» Οι δύο καταδικασθέντες βιαστές, Trent Mays και Ma’lik Richmond, έλαβαν δύο έτη και ένα έτος αντίστοιχα σε φυλακή ανηλίκων για τη σεξουαλική επίθεση.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Lostutter αντιμετωπίζει μέχρι και 16 χρόνια στη φυλακή για την υποτιθέμενη πειρατεία ενός δικτυακού τόπου και ενός λογαριασμού email από όπου διέρρευσαν οι φωτογραφίες και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Tor Ekeland, δικηγόρος του Lostutter, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός. «Δεν καταλαβαίνω γιατί καταδικάζεται κάποιος … που ουσιαστικά βοήθησε να έρθει στο φως ο βιασμός ενός ανηλίκου», δήλωσε ο Ekeland, προσθέτοντας ότι η ζημία που προκλήθηκε από το hacking ήταν ελάχιστη.

Οι Mays και Richmond απελευθερώθηκαν το 2015. Η οικογένειά του Richmond έκανε μία δήλωση μετά την αποφυλάκισή του, εστιάζοντας στο πόσο σκληρή ήταν η ποινή για τον Ma’Lik, ενώ δεν περιείχε καμία συγγνώμη για το κορίτσι, σύμφωνα με το δικηγόρο του θύματος.
Bookmark and Share