Εμπόδια στην αίτηση της Jetoil για υπαγωγή στο άρθρο 99 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Εμπόδια στην αίτηση της Jetoil για υπαγωγή στο άρθρο 99

  • Κοινοποιήθηκε προχθές στην εταιρεία η αίτηση τραπεζών για ανάκληση της προστασίας που εκδικάζεται την Τετάρτη.
  • Προσφορά από επενδυτή ύψους 120 εκατ. ευρώ.

 Πριν καλά, καλά κοπάσει ο αχός από το απονενοημένο διάβημα του Κυριάκου Μαμιδάκη, η σκόνη από το χώμα που τον σκεπάζει και ο...ντόρος από την αίτηση υπαγωγής της Jetoil στο άρθρο 99, η οποία έχει ορισθεί να εκδικασθεί τον Νοέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες , κατατέθηκε , από τράπεζες, αίτηση ανάκλησης της προστασίας του άρθρου 99. Και όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει προσφορά από ενδιαφερόμενο επενδυτή για την Jetoil ύψους 120 εκατ. ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αίτηση ανάκλησης της προστασίας που υποβλήθηκε από τις Τράπεζες κοινοποιήθηκε στην εταιρεία προχθές Παρασκευή, ενώ η εκδίκαση της αίτησης έχει ορισθεί για την ερχόμενη Τετάρτη.
Η Jetoil, κατέθεσε πριν από έναν μήνα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για προστασία από τους πιστωτές της προκειμένου να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης. Τα προβλήματα που την οδήγησαν στο να αιτηθεί την υπαγωγή της στο άρθρο 99, είναι οι συσσωρευμένες συνολικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η διεθνής ύφεση που "κτύπησε" τον κλάδο των πετρελαιοειδών και η άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν μέσω της παροχής εγγυήσεων για τις εισαγωγές της.
Ειδικότερα και σε ότι αφορά τον δανεισμό της που είναι καλυμμένος με εγγυήσεις, με βάση την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, διαρθρώνεται ως εξής σε: ΕΤΕ 50,5 εκατ. ευρώ, Αττικής 12,66 εκατ. ευρώ, Πειραιώς 36,4 εκατ. ευρώ, Alpha 65,28 εκατ. ευρώ και Eurobank 41,55 εκατ. ευρώ. Επίσης η εταιρεία οφείλει 12,8 εκατ. ευρώ προς τραπεζικές εταιρείες για μισθώσεις leasing, σε προμηθευτές 77,8 εκατ. ευρώ, 9,21 εκατ. γραμμάτια και επιταγές και 13,15 εκατ. υποχρεώσεις σε λοιπούς ανέγγυους πιστωτές.
Σημειώνεται πως το κυριότερο περιουσιακό στοιχεία της εταιρείας είναι οι εγκαταστάσεις της και δη οι αποθήκες της που βρίσκονται στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης. Οι χώροι αυτοί που αντιστοιχούν στο 14% της συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας της χώρας για καύσιμα και από εκεί διακινούνταν προ κρίσης ετησίως 2 εκατ. κυβικά καυσίμων σημαντικό κομμάτι των οποίων αφορούσε σε εξαγωγές στα Βαλκάνια. Επίσης ο όμιλος διαθέτει μέσω της MAMIDOIL – ALBANIAN S.A. στο Δυρράχιο αποθήκες χωρητικότητας 12 χιλ. κυβικών, και στο Κόσσοβο αποθήκες 18 χιλ. κυβικών (Standardplin Sh.p.k.) ενώ δραστηριοποιείται επίσης στη Σερβία και τη Βουλγαρία.πηγή capital.gr
Bookmark and Share