Tα καλύτερα έρχονται.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Tα καλύτερα έρχονται..


  • Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο  οικονομικό επιτελείο και στην κυβέρνηση για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Όχι για τις ομαδικές απολύσεις και τα εργασιακά που οπωσδήποτε δεν είναι εύκολα πολιτικά θέματα.. 


Η ανησυχία τους  πηγάζει από το  γεγονός ότι.. το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της χώρας και συνεπώς είναι περίοδος υψηλού κινδύνου για να επιβληθούν μέτρα προκειμένου να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ και να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως επιθυμεί η Γερμανία.

Επιπροσθέτως, ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας εξαιρετικά απρόβλεπτος για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα καθώς συμπίπτουν τρία γεγονότα:
Ο Κάμερον θα έχει παραδώσει στη νέα βρετανική ηγεσία, η οποία θα ξεκινά τη διαχείριση του ΒREXIT.
Επιπλέον στις 2 Οκτωβρίου οι Ούγγροι έχουν δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό.
Τον Οκτώβριο επίσης η Ιταλία έχει δημοψήφισμα για συνταγματική αναθεώρηση, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να παρασύρει σε πτώση τον Μ. Ρέντσι και την Ιταλία σε εκλογές.
Στο μεταξύ η αριστερή Κυβέρνηση στην Αθήνα θα πλακώνεται με τους συνδικαλιστές, επειδή θα ξηλώνει συνδικαλιστικό καθεστώς που έχτισε τη δεκαετία του 80 ο Α. Παπανδρέου..

Ομορφιές..
Bookmark and Share