Γιατρός... ξέχασε να κόψει 119 αποδείξεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Γιατρός... ξέχασε να κόψει 119 αποδείξεις

  • Στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις και ιατρεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε τα τελευταία 24ωρα η υποδιεύθυνση οικονομικής αστυνομίας, εντοπίζοντας περιπτώσεις με σοβαρά οικονομικά αδικήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αποτελεί ο... έλεγχος στο ιατρείο μίας 47χρονης, η οποία, τους τελευταίους πέντε μήνες, «ξέχασε» να κόψει αποδείξεις σε τουλάχιστον 119 περιπτώσεις. Όπως έγινε γνωστό, ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σε άλλον έλεγχο, το ειδικό κλιμάκιο διαπίστωσε σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου ενδυμάτων, ιδιοκτησίας ενός 34χρονου, ότι είχε εισαχθεί μεγάλη ποσότητα εμπορεύματος, δίχως να έχουν εκδοθεί τα απαιτούμενα παραστατικά. Σε έλεγχο που έγινε, βρέθηκε απόκλιση μεταξύ λογιστικού και φυσικού αποθέματος στην αποθήκη, για παραστατικό που αφορούσε εμπόρευμα αξίας σχεδόν 465.000 ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως για τα εισαχθέντα εμπορεύματα πληρώθηκαν δασμοί και φόροι σε δασμολογικές κλάσεις που αφορούν νήματα, υφάσματα και υφαντικές ύλες, ενώ βάσει σχετικών τιμολογίων προέκυψε πως εισήχθησαν και εμπορεύματα που δεν υπάγονται στις ανωτέρω δασμολογικές κλάσεις, όπως αξεσουάρ αυτοκινήτου, κοσμήματα, έπιπλα και πολλά άλλα είδη. Μετά τον έλεγχο, δόθηκε εντολή στο αρμόδιο τελωνείο να διενεργήσει έρευνα.
Bookmark and Share