Αυξημένος -τουλάχιστον- κατά 20% έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για κλειστά και ημιτελή ακίνητα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Αυξημένος -τουλάχιστον- κατά 20% έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για κλειστά και ημιτελή ακίνητα.

  • Μια απ΄τις πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις που περιμένουν πολλούς φορολογούμενους την ερχόμενη Δευτέρα με την ανάρτηση των χρεώσεων του ΕΝΦΙΑ στο Τaxis..

Δεν διατηρείται για το 2016 η ευνοϊκή διάταξη που ψηφίστηκε απ΄την κυβέρνηση Σαμαρά η οποία διατηρήθηκε τη διετία 2014-2015 και προέβλεπε έκπτωση 20% στον κύριο και τον...συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα (συνήθως ξενοίκιαστα) διαμερίσματα και λοιπά κτίσματα.

Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη του νόμου για τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας για ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών που δεν εισπράττουν κανένα εισόδημα να επιβαρυνθούν με πρόσθετο ΕΝΦΙΑ.

Όσοι ιδιοκτήτες δε έχουν ακίνητα η αντικειμενική αξία των οποίων ξεπερνά τα 200.000 ευρω τότε ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ακόμα υψηλότερος σε σχέση με ό,τι πλήρωσαν το 2015.
Τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων αναμένονται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και η πέμπτη και τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.
Bookmark and Share