Γιατί διστάζει η Μέρκελ να ανακοινώσει υποψηφιότητα για 4η θητεία; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Γιατί διστάζει η Μέρκελ να ανακοινώσει υποψηφιότητα για 4η θητεία;


  • Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φέρεται να διστάζει να ανακοινώσει την νέα υποψηφιότητά της για τέταρτη θητεία, πριν την άνοιξη του 2017. 

Σύμφωνα με το Spiegel, ο λόγος δεν...είναι άλλος από τον Χορστ Ζέεχοφερ από το αδελφό κόμμα CSU στο Μόναχο. Η Μέρκελ θέλει να είναι 100% σίγουρη ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξή του πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.
Το Spiegel επικαλείται πηγές του CDU που αναφέρουν ότι το περιβάλλον της Μέρκελ εκτιμά ότι μια ανακοίνωση χωρίς την εξασφάλιση της στήριξης του Ζέχοφερ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική ζημιά.
Την αρχική της πρόθεση να την ανακοινώσει δημόσια την άνοιξη του 2016 την ανέβαλε αρχικά για το φετινό φθινόπωρο λόγω της προσφυγικής κρίσης και της διαμάχης που ξέσπασε για το θέμα αυτό εντός του συντηρητικού κόμματος, δηλαδή μεταξύ CDU και του αδελφού CSU. Τώρα φαίνεται πως και αυτός ο στόχος αναβάλλεται κατά το Spiegel.

Η Αγκελα Μέρκελ είναι καγκελάριος από το 2005 και επομένως η μακροβιότερη ηγέτης της Ευρώπης. Η 62χρονη πολιτικός συγκυβερνά για δεύτερη φορά με τους σοσιαλδημοκράτες στον λεγόμενο «μεγάλο συνασπισμό».

Εάν είναι ξανά υποψήφια και επανεκλεγεί καγκελάριος τότε ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ήταν καγκελάριος επί 16 χρόνια.