Η Apple κατηγορείται για εργοστασιακό ελάττωμα στα iPhone 6 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η Apple κατηγορείται για εργοστασιακό ελάττωμα στα iPhone 6


  • Έχει προκαλέσει προβλήματα σε χιλιάδες συσκευές.


Συγκεκριμένα, το πρόβλημα έγκειται στην οθόνη, η οποία... οποία φαίνεται να τρεμοπαίζει και εν τέλει σταματά να ανταποκρίνεται στην αφή.
Η υπηρεσία iFixit η οποία βοηθά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να διορθώσουν τις συσκευές τους, δημοσίευσε πρόσφατα μια εκτενή αναφορά, παρέχοντας αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα, την οποία και απέστειλε μέσω email στα χιλιάδες μέλη της.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC επικαλούμενο τα στοιχεία της αναφοράς, το πρόβλημα έγκειται στην αποσύνδεση δύο chip από ένα κύκλωμα.
Η iFixit ισχυρίζεται, ότι ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός iPhone 6 Plus συσκευών αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και ένα μικρότερο ποσοστό iPhone 6 μοντέλων.
Και τα δύο είχαν κυκλοφορήσει το 2014.
"Οποιαδήποτε εταιρεία επισκευών κι αν ρωτήσαμε, όλες μας είπαν, ότι το πρόβλημα είναι πολύ κοινό", αναφέρει η iFixit.
Η εταιρεία υποστηρίζει, ότι ένα σπάσιμο στα σημεία συγκόλλησης που χρησιμεύει για τη σύνδεση των δύο chip, έχει ως αποτέλεσμα αυτά να χάνουν την επαφή.
Τα chip αυτά χρησιμοποιούνται, ώστε η συσκευή να αντιλαμβάνεται τις κινήσεις αφής που γίνονται στην οθόνη.
Σύμφωνα με την iFixit, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων συσκευών που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα, μπορούν να διορθώσουν μόνοι τους τη δυσλειτουργία, πιέζοντας προς τα κάτω την οθόνη ή περιστρέφοντας τη συσκευή, προκαλώντας έτσι την επανασύνδεση των chip.
Ωστόσο, αναφέρεται ότι ακόμα και αυτό κάποια στιγμή σταματά να είναι αποτελεσματικό.
Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις κατηγορίες.
Bookmark and Share