ΣτΕ: Όχι στην έκδοση προσωρινής διαταγής για τις άδειες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΣτΕ: Όχι στην έκδοση προσωρινής διαταγής για τις άδειες

  • Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις για προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εξετάστηκαν ενώπιον του... Προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και αφορούσαν το προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας, έως ότου εκδικαστούν από το ΣτΕ τα αιτήματα για λήψη ασφαλιστικών μέτρων που αφορούσαν ελλείψεις σε προϋποθέσεις ορισμένων μετεχόντων στο διαγωνισμό, ή άλλα θέματα νομιμότητας της διαδικασίας.
Οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του Προέδρου του ΣτΕ σε μια διαδικασία κλειστή που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα.
Παράλληλα, τις δικές τους θέσεις εξέφρασαν και οι νομικοί παραστάτες του δημοσίου που εκπροσώπησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας αλλά και τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης καθώς παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ελ. Κρέτσος.
Συνολικά οι αιτήσεις που εξετάστηκαν για την χορήγηση προσωρινής διαταγής ήταν εννέα από επτά εταιρείες που έχουν προεπιλεγεί για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, οι οποίες και έχουν θέσει προς εκδίκαση θέματα που σχετίζονται είτε με τη διαγωνιστική διαδικασία και την προκήρυξη είτε με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι μετέχοντες σε αυτή.
Στόχος των εκπροσώπων των καναλιών ήταν να πετύχουν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και η οποία ακόμη εκκρεμεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣΤΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου.
Bookmark and Share