Ξυπόλητοι στη βαθιά έρημο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ξυπόλητοι στη βαθιά έρημο..


  • Είναι πρωτοφανές ότι η κυβέρνηση αυτή - μπροστά στα μάτια μας και χωρίς κανείς να αντιδρά σοβαρά- επιχειρεί κάθε μέρα να μετατρέψει την κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας σε ένα αυταρχικό συριζαϊκο καθεστώς πλειοψηφικής τυραννίας για να επιβάλλει τις επιλογές μιας χούφτας ανθρώπων που έχουν μια  τελείως στρεβλή εικόνα για την κοινωνία ,την αγορά, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος και δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της..

Δεν ξέρω τι φταίει. 
Το ότι η ελληνική κοινωνία έχει γονατίσει από τα μνημόνια και τις οικονομικές δυσκολίες και δεν αντιδρά με ότι και να γίνει μπροστά της... περιμένοντας καρτερικά την επόμενη συμφορά; Ότι είναι Αύγουστος και εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται ακόμη στις παραλίες ενώ λόγω των διακοπών και τα Μέσα Ενημέρωσης εξακολουθούν να δουλεύουν με ...προσωπικό ασφαλείας. Ή ότι απλώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον βασιλιά της επικοινωνίας επικεφαλής έχει πείσει τον ελληνικό λαό πως ό,τι κάνει το κάνει για το καλό του;

Δεν μπορεί νομίζω κανείς Έλληνας να θυμηθεί άλλη περίοδο στην μεταπολίτευση κατά την οποία ένας βαρυποινίτης που είχε καταδικαστεί με 35 χρόνια για αξιόποινες πράξεις του ( ανάμεσά τους για ηθική αυτουργία σε δολοφονία , για υποθέσεις προστασίας και λαθρεμπορίου αλλά και για την απόδραση από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο άλλων βαρυποινιτών) να βγαίνει από τη φυλακή και να κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους έχοντας εκτίσει λιγότερο από το ένα πέμπτο της ποινής του ,μόλις οκτώ χρόνια. Και μάλιστα με τη βούλα του νόμου.

Εκείνου του νόμου ,δηλαδή, του πρώτου της κυβέρνησης Τσίπρα που ήταν φωτογραφικός για την αποφυλάκιση (για λόγους υγείας ) του σίριαλ κίλερ - τρομοκράτη της 17Ν Σάββα Ξηρού .Ο οποίος τελικά προτίμησε να παραμείνει στο κελί μετά την δυσφορία και τις προειδοποιήσεις της αμερικανικής πλευράς η οποία ως γνωστόν έχει την συνήθεια να συλλαμβάνει και να μεταφέρει στη βάση Γκουαντάναμο της Κούβας τους τρομοκράτες αμερικανών πολιτών που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όπως πρωτοφανές είναι ότι η κυβέρνηση αυτή - μπροστά στα μάτια μας- επιχειρεί κάθε μέρα να μετατρέψει την κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας σε ένα αυταρχικό συριζαϊκο καθεστώς πλειοψηφικής τυραννίας για να επιβάλλει τις επιλογές μιας χούφτας ανθρώπων που έχουν μια τελείως στρεβλή εικόνα για την κοινωνία ,την αγορά, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος και δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της.

Πέρα από το περσινό ΟΧΙ που μετονομάστηκε σε ΝΑΙ, πέραν από τις συνεχείς προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης η κυβέρνηση προχωράει βήμα-βήμα για να υλοποιήσει την απόφασή της να κλείσει όσα τηλεοπτικά κανάλια που της ασκούν κριτική . Αφού επιστράτευσε μία κατά παραγγελία έκθεση διεθνούς ινστιτούτου για την μείωση των τηλεοπτικών σταθμών σε τέσσερις , έχει δρομολογήσει για την παροχή των νέων αδειών μία ανήκουστη διαδικασία πλειστηριασμού χωρίς καμία ποιοτική κατάταξη των υποψηφίων καναλαρχών σε σχέση με το αντικείμενο και τον πρότερο έντιμο βίο τους .

Και καλά. Να γινόταν πιο αυταρχικό το καθεστώς αλλά ο κόσμος να ζούσε αξιοπρεπώς θα μπορούσε κανείς να το ανεχθεί, ίσως . Εδώ η χώρα βυθίζεται συνεχώς ,με τους κυβερνώντες να πανηγυρίζουν για τις συνεχείς επιτυχίες τους κόντρα στους δανειστές και τις καλύτερες μέρες που έρχονται. Με την οικονομία όμως και τη κοινωνία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Με την εφορία να κατάσχει χιλιάδες λογαριασμούς που είναι όμως άδειοι και δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη , με την ανεργία να παραμένει μονίμως πλέον πάνω από το ένα εκατομμύριο , τις συντάξεις να κόβονται ξανά -6 χρόνια μετά τις πρώτες περικοπές- τον ΦΠΑ στα τρόφιμα να έχει φτάσει το 25% , τον ΕΝΦΙΑ να είναι κάθε χρόνο αυξημένος ενώ οι αξίες των σπιτιών να γκρεμίζονται, τις παρεχόμενες από το κράτος υπηρεσίες (υγεία, παιδεία) να είναι σμπαράλια, τα νοσοκομεία να ζητούν υλικά από τους πολίτες για να κάνουν εγχειρήσεις ενώ το 25 % των εισακτέων στα πανεπιστήμια να μπαίνουν με βαθμό κάτω από τη βάση, και οι ξένοι (π.χ. Citybank) να εκτιμούν ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα αργήσει δυο ακόμη χρόνια εάν η Ελλάδα δεν έχει εν τω μεταξύ διολισθήσει έξω από το Ευρώ στη Δραχμή !

Δυστυχώς, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια παραμύθια ενώ οι πολίτες περπατούν πλέον γυμνοί και ξυπόλητοι βαθιά στην έρημο χωρίς νερό και μια σκιά να ξαποστάσουν.


Του κ.Ν.Παπαδόπουλου
Bookmark and Share