«Επικίνδυνο επεισόδιο» μεταξύ ιρανικών πλοίων και αμερικανικού αντιτορπιλικού - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

«Επικίνδυνο επεισόδιο» μεταξύ ιρανικών πλοίων και αμερικανικού αντιτορπιλικού


  • Στα στενά του Ορμούζ.

Τέσσερα πλοία της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν παρενόχλησαν αμερικανικό πολεμικό σκάφος τη Τρίτη κοντά στα... Στενά του Ορμούζ, αποκάλυψε αμερικανός αξιωματούχος άμυνας.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι δύο από τα ιρανικά πλοία πλησίασαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό Nitze σε απόσταση 275 μέτρων περίπου, σε ένα επεισόδιο το οποίο περιέγραψε «επικίνδυνο και μη επαγγελματικό».

Τα πλοία παρενόχλησαν το αντιτορπιλικό «με μεγάλες ταχύτητες και πλησίασαν σε μικρή απόσταση το Nitze, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο επεισόδιο της Τρίτης το αντιτορπιλικό προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τα ιρανικά πλοία 12 φορές, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Εκτόξευσε επίσης και 10 φωτοβολίδες στην κατεύθυνση δύο πλοίων.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία για να διατηρήσει απόσταση από τα ιρανικά πλοία, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το επεισόδιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλωματικό επεισόδιο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν.
Bookmark and Share