Υγειονομική «βόμβα» στο Ελληνικό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Υγειονομική «βόμβα» στο Ελληνικό


  • Τι καταγγέλλει η ΚΕΔΕ

Στο υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής επιρρίπτει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) το σύνολο της ευθύνης για την κατάσταση που...επικρατεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Κάνοντας λόγο για «Νταχάου», η Ένωση παραθέτει έκθεση για την άθλια υγειονομική κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού, η οποία θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους πρόσφυγες, όσο και τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, «το υπόγειο του κτιρίου είχε πλημμυρίσει από λύματα και η δυσοσμία είναι πολύ έντονη - αφόρητη λόγω της παλαιότητας των αποχετευτικών αγωγών και του μεγάλου όγκου των λυμάτων που δέχονται καθημερινά οι αγωγοί».
«Τα παραπάνω αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, της ηπατίτιδας Α και άλλων νοσημάτων» προστίθεται στην έκθεση.
Μάλιστα όπως επισημαίνεται από τους επιθεωρητές, το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί εδώ και ημέρες, ωστόσο δεν υπήρξε μέριμνα για τη μεταφορά των προσφύγων σε ασφαλές μέρος.
Οι συγκεκριμένες περιγραφές, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μίας υγειονομικής βόμβας μεγατόνων στο Ελληνικό αλλά και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στα κέντρα φιλοξενίας.
«Για το "Νταχάου" του Ελληνικού κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Αναρωτιέμαι αν οι "αριστερές" συνειδήσεις τους , τους επιτρέπουν να κοιμούνται ήσυχοι» αναφέρει καταλήγοντας, η ΚΕΔΕ, ζητώντας την παραίτηση των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου, όπως και της κα Δούρου.
Bookmark and Share