Απόλυτος τραγέλαφος η παρουσίαση του συστήματος του διαγωνισμού για τις άδειες.. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Απόλυτος τραγέλαφος η παρουσίαση του συστήματος του διαγωνισμού για τις άδειες..


  • Oλοταχώς προς γελοιοποίηση οδεύει -και πάλι- η κυβέρνηση με τις απίθανες διατάξεις και παραλείψεις στο διαγωνισμό των αδειών όπως αποδείχθηκε σήμερα για άλλη μια φορά.


Σε «απόλυτη παρωδία» εξελίχθηκε η σημερινή παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Επί τρεις ώρες η... Επιτροπή αρνιόταν πεισματικά να δηλώσει εάν το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπράτησης είναι διεθνώς πιστοποιημένο, όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη.

Στο ευθύ ερώτημα όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων εάν το σύστημα είναι διεθνώς πιστοποιημένο τα μέλη της Επιτροπής απαντούσαν στερεότυπα «υποβάλετε γραπτώς το ερώτημα και θα απαντηθεί εν ευθέτω χρόνω».

Αφού υποψήφιοι απείλησαν ακόμη και με αποχώρηση, τελικά η Επιτροπή δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πιστοποιημένη αλλά το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι...

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς, πρόκειται για βασική παραβίαση της προκήρυξης που δημιουργεί προβλήματα διαφάνειας και νομιμότητας του διαγωνισμού.

Ένα άλλο θέμα που τίθεται είναι ότι ο διαγωνισμός σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μπορεί να διαρκέσει περισσότερες από 35 ώρες, διότι θα διεξαχθεί χωριστός διαγωνισμός για κάθε άδεια.

Μέλη της επιτροπής παραδέχθηκαν ευθέως ότι η δημοπρασία μίας άδειας μπορεί να διαρκέσει 12 ώρες ή και περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πάνω από 50 ώρες.

Η Επιτροπή επέμεινε ωστόσο ότι όλα βαίνουν καλώς και μάλιστα υποστήριξε ότι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε ράντζα.

Ακόμη, τίθεται το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένας εργαζόμενος μετά από 36 ώρες αϋπνίας, χωρίς συνθήκες υγιεινής, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Ένα άλλο θέμα που ετέθη είναι οι κάμερες ασφάλειας στο κτήριο, καθώς η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία έχει απευθυνθεί η γ.γ. Ενημέρωσης για το θέμα, προς το παρόν δεν το έχει εξετάσει, γιατί δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα.