WhatsApp: Θα μοιράζεται τους αριθμούς τηλεφώνου των χρηστών με το Facebook - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

WhatsApp: Θα μοιράζεται τους αριθμούς τηλεφώνου των χρηστών με το Facebook


  • Η δημοφιλής εταιρεία ανταλλαγής μηνυμάτων, WhatsApp, ανέφερε ότι θα αρχίσει να μοιράζεται τους αριθμούς τηλεφώνων των χρηστών με την Facebook, σηματοδοτώντας μια σημαντική τροπή στην πολιτική για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Όταν η Facebook εξαγόρασε τη... WhatsApp, το 2014, ο ιδρυτής της, Jan Koum, είχε δεσμευτεί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, διαμηνύοντας ότι η συμφωνία δε θα επηρέαζε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Σύμφωνα με την WhatsApp, η αλλαγή στην πολιτική της εταιρείας - η πρώτη μετά από τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών - θα επιτρέπει διαφημίσεις περισσότερο σχετικές με τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειές του, καθώς και προτάσεις φίλων. Παράλληλα, η WhatsApp θα μοιράζεται δεδομένα και με "συγγενικες" εταιρείες του Facebook.
Με το εγχείρημα να εγείρει ερωτηματικά και αμφιβολίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, η WhatsApp έσπευσε να καθησυχάσει τους χρήστες της, δηλώνοντας ότι δε θα πουλήσει, μοιραστεί ή δώσει τους αριθμούς τηλεφώνων τους σε διαφημιστές, σημειώνοντας πως το περιεχόμενο των προσωπικών συνομιλιών θα παραμείνει ιδιωτικό, χωρίς να παρέχεται πρόσβαση σε κανέναν.
Η WhatsApp, εκτός των άλλων, αποσκοπεί στη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων γύρω από τη χρήση των υπηρεσιών της.
Η WhatsApp, η οποία σημειωτέον έχει περισσότερους από 1 δισ. χρήστες, θα διερευνήσει τρόπους, προκειμένου μέσα στους επόμενους μήνες, οι επιχειρήσεις να μπορούν να αποστέλλουν μηνύματα, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.
Εντούτοις, ορισμένοι χρήστες φαίνονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί.
Σημειωτέον, πάντως, πως οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν δέχονται ή όχι να μοιραστούν τα δεδομένα του λογαριασμού τους στο WhatsApp με το Facebook.
Η WhatsApp παρέπεμψε τους χρήστες σε μια εκτεταμένη λίστα από συχνές ερωτήσεις (FAQ). Συγκεκριμένα, η επεξήγηση των νέων όρων της υπηρεσίας εκτείνονται σε περισσότερες από 7.000 λέξεις, έναντι των 2.700 της προηγούμενης έκδοσης.
Bookmark and Share