Χειμωνιάτικο σκηνικό σε πολλές περιοχές της χώρας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Χειμωνιάτικο σκηνικό σε πολλές περιοχές της χώρας.



  • Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα.
  • Στη Θεσσαλονίκη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, όπως επίσης στο Φίλυρο, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου δεν λειτουργούν το 1ο και 2ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.Το ίδιο ισχύει για τον βρεφονηπιακό σταθμό Μελισσοχωρίου.

Κλειστά, λόγω κακοκαιρίας, θα παραμείνουν  τα σχολεία...πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στον δήμο Φλώρινας.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, όπως επίσης στο Φίλυρο, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου δεν λειτουργούν το 1ο και 2ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Το ίδιο ισχύει για τον βρεφονηπιακό σταθμό Μελισσοχωρίου.

Χιόνια πέφτουν στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να έχει πέσει σε μονοψήφιες τιμές και σε κάποιες περιοχές, όπως το Κιλκίς, και κάτω από το μηδέν (-1C).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία, όπου το πρωί επικρατούν συνθήκες παγετού. Η Φλώρινα ξύπνησε με -4C, η Καστοριά με -1C και η Πτολεμαΐδα με -3C.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους ορεινούς επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η κίνηση στην Εγνατία Οδό διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Πυκνό χιόνι στο Πήλιο αλλά και στα προάστια του Βόλου. Στα Χάνια, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη από τα ξημερώματα και μετά, ενώ η θερμοκρασία τη νύχτα και τις πρωινές ώρες έπεσε στους -8C.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ωστόσο, συνιστάται σε όσους οδηγούς πρόκειται να κινηθούν στα ορεινά της Μαγνησίας να έχουν προμηθευτεί με αντιολισθητικές αλυσίδες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο ανατολικό Πήλιο στον δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου προς την πλευρά του Αιγαίου.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, χιόνι πέφτει και στα χαμηλά του Πηλίου, με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί στα λευκά η Μακρυνίτσα, η Πορταριά, το Κατωχώρι, οι Σταγιάτες και άλλα χωριά με χαμηλό υψόμετρο.

Χιόνι τις πρωινές ώρες έπεφτε και στα προάστια του Βόλου, αφού η θερμοκρασία ήταν στο 0, ενώ στο κέντρο του Βόλου η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς.

Χιονόπτωση σημειώνεται και στην Όθρυ, όπου στην Ανάβρα (όρια Μαγνησίας-Φθιώτιδας), το χιόνι έφθασε τα 10 εκατοστά.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο Κεραμίδι, στα ορεινά Μαγνησίας-Λάρισας, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κλειστά έμειναν τα σχολεία σε Μακρυνίτσα, Πορταριά, Αλλη Μερια, Ζαγορά, Ξουρίχτι και Μούρεσι.
Bookmark and Share