Με κοινωνικά βοηθήματα ζουν οκτώ εκατομμύρια Γερμανοί - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Με κοινωνικά βοηθήματα ζουν οκτώ εκατομμύρια Γερμανοί

  • Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σχεδόν το 10% των πολιτών στην Γερμανία, δηλαδή περίπου οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι, εξαρτώνται από τα κοινωνικά βοηθήματα, που σημαίνει αύξηση κατά 363.000 σε σύγκριση με το 2014 οπότε ήταν 7,4 εκατομμύρια.

Η αύξηση οφείλεται...κατά κύριο λόγω στην χορήγηση των βοηθημάτων αυτών στους μετανάστες οι οποίοι αιτούνται ασύλου.

Οι πλέον εξαρτημένοι από τα κοινωνικά βοηθήματα ήταν οι κάτοικοι του Βερολίνου (19,4%) και της Βρέμης (18,5%), δύο πόλεις-κρατίδια οι οποίες έχουν πτωχεύσει. Το μικρότερο ποσοστό εχόντων ανάγκη καταγράφεται φυσικά στα πλούσια κρατίδια της Βαυαρίας (5,2%) και της Βάδης-Βυτρεμβέργης.

Επίσης, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 30,1% των ανέργων, κάθε τρίτος άνεργος δηλαδή, δεν μπορεί να καλύψει τις θεωρούμενες από την Ευρωπαϊκή Ενωση απαραίτητες βιοτικές ανάγκες (ενοίκιο, νερό, θέρμανση, τροφή, όπως κρέας ή ψάρι ή ομοειδή τρόφιμα τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα και φυσικά δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, πλυντήριο, τηλεόραση και τηλέφωνο, ενώ δεν μπορούν να κάνουν διακοπές ούτε μια βδομάδα το χρόνο), όπως προκύπτει από την έρευνα η οποία βρίσκεται εν γνώσει του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa). Συγκριτικά : το 2008 ήταν 26% και το 2012 το ποσοστό ανερχόταν ήδη σε 30%. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι η Γερμανία βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία κάτω από το μέσο όρο της ΕυρωπαΪκής Ενωσης, ο οποίος το 2015 ήταν 25,2%.

Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά κατόπιν σχετικής επερώτησης του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στην Μπούντεσταγκ.
Bookmark and Share