Βαρουφάκης: Ο Ομπάμα δεν βοήθησε όταν χρειάστηκε.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Βαρουφάκης: Ο Ομπάμα δεν βοήθησε όταν χρειάστηκε..


  • "Εντελώς άνευ σημασίας" χαρακτήρισε το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο τον.. Απρίλιο του 2015 στον Λευκό Οίκο.

Μιλώντας στο BBC, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορεί να κάνει κάτι αυτή την στιγμή για να βοηθήσει την Ελλάδα.

«Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε μια σχετικά μη προεδρική γλώσσα για να περιγράψει τη λιτότητα και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα αλλά, όπως του είπα, το υπουργείο των Οικονομικών του δεν ακολουθούσε τη γραμμή του και συνέχισε να μην το κάνει», ανέφερε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στο τέλος η ελληνική πλευρά δεν είχε καμία βοήθεια από τη αμερικανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη.

«Αυτή ήταν μια περίοδος που ο Ομπάμα θα μπορούσε να στηρίξει τα λόγια του με πράξεις, για να στηρίξει μια συμφωνία που θα είχε νόημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ακόμα και για την Αμερική. Δεν το έκανε. Αυτό το ταξίδι τώρα είμαι σίγουρος ότι του είναι ένα πολύ ευχάριστο αλλά είναι εντελώς άνευ σημασίας» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
Bookmark and Share