Τρομοκρατική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


  • 1 αστυνομικός πυροβολήθηκε.

Τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια, σημειώθηκε σήμερα... τα ξημερώματα στην Αθήνα.

Οι άγνωστοι εμφανίστηκαν στις 6.10 και αιφνιδίασαν άπαντες, αφού άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που έκαναν αλλαγή βάρδιας.

Συγκεκριμένα, στις 06.10 το πρωί ο οδηγός της κλούβας των ΜΑΤ στάθμευσε το λεωφορείο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να αντικαταστήσει τη διμοιρία που είχε περάσει το βράδυ στο σημείο. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κατεβαίνουν οι σκοποί από το όχημα. Τότε ήταν που οι δράστες γάζωσαν τη διμοιρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός από σφαίρες στα πλευρά, στο πόδι και στον γλουτό. Επίσης, σφαίρες έχουν γαζώσει το όχημα.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής με ποιο όπλο πυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ένα άτομο το οποίο βγήκε στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Χαριλάου Τρικούπη και έριξε τουλλαχιστον τρεις σφαίρες.

Ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια. Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Π. Χρηστίδης: «Ήταν μια δολοφονική επίθεση»

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ στις 6:18 το πρωί στη Χαριλάου Τρικούπη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως ανακοίνωσε τον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι’ αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα πράγματα. Ελπίζουμε να πάνε καλά όλα με τον αστυνομικό» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.
Bookmark and Share