Τσακαλώτος στη Βουλή: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω το πακέτο μέτρων» - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τσακαλώτος στη Βουλή: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω το πακέτο μέτρων»

  • Μία ημέρα πριν εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο για να τοποθετηθεί επί των σχετικών με την β’ αξιολόγηση εξελίξεων και τρεις ημέρες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος προσήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ.Τσακαλώτος επανέλαβε τη γνωστή κυβερνητική επιχειρηματολογία περί "επιτυχίας" (!) στις διαπραγματεύσεις, στράφηκε εκ νέου κατά των...Μέσων Ενημέρωσης για τον τρόπο που παρουσιάζουν τα δεδομένα, αλλά και ουσιαστικά προειδοποίησε πως «κάποιοι θα χάσουν» από την επικείμενη συμφωνία με τους Θεσμούς.

Οπως ήταν φυσικό, η αντιπολίτευση αντέδρασε αμέσως διά των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, ενώ ήδη μετά από αίτημα της ΝΔ αποφασίστηκε μεγάλη συζήτηση να γίνει στην επιτροπή Οικονομικών το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης, σε ειδική συνεδρίαση, κατά την διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου θα προβεί σε εκτενέστερη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Ολα τα λεφτά είναι η λέξη του Μοσκοβισύ: όταν δημοσιογράφος τον ρωτά πώς ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν θα έχει νέα μέτρα, απαντά «net», δηλαδή «καθαρά» είπε ο κ. Τσακαλώτος, επικαλούμενος τη λεγόμενη συμφωνία για λήψη μέτρων αλλά και αντιμέτρων ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι μηδενικό. Για να συνεχίσει στο ίδιο πλαίσιο: «Αν θα πάρουμε μέτρα δημοσιονομικά ύψους 1 δις, τότε θα πάρουμε και 1 δις μέτρα θετικά που θα επιστρέφουν χρήματα στην οικονομία». Πάντως, πριν δεχθεί στη συνέχεια την κριτική της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε «Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στην διαπραγμάτευση, αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιό θα είναι το πακέτο».