Δανία: Επιδόματα αναπηρίας σε τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Δανία: Επιδόματα αναπηρίας σε τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία!


  • Οι Δανοί πολίτες που πολεμούν για το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία παίρνουν επίδομα αρρώστιας ή αναπηρίας από την κυβέρνηση της πατρίδας τους! 

«Δανοί πολίτες δηλώνουν πολύ άρρωστοι και ανίκανοι να...δουλέψουν και έτσι παίρνουν το επίδομα, έπειτα ταξιδεύουν στην Συρία και παίρνουν μέρος στον πόλεμο», όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Berlingske.

«Είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, στο οποίο εμείς ξοδεύουμε τα χρήματα μας από το ταμείο της πρόνοιας για ανθρώπους που πηγαίνουν στην Συρία ή οπουδήποτε αλλού και υπονομεύουν την δημοκρατία για την οποία εμείς παλεύουμε για εκατοντάδες χρόνια στη Δανία», δήλωσε ο υπουργός Troels Lund Poulsen στην εφημερίδα. «Το να μένεις σε μια ζώνη πολέμου και έμμεσα ή άμεσα να παίρνεις μέρος σε επιχείρηση στρατού για κανένα λόγο δεν είναι συμβατό με το να παίρνεις επίδομα πρόνοιας» πρόσθεσε.
Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει και να τους κόψει αυτό το αδικαιολόγητο επίδομα το οποίο δεν δικαιούνται.

«Η νομοθεσία δεν δίνει στα ταμεία της Δανίας την δυνατότητα να σταματήσουν την σύνταξη ενός παραλήπτη όταν υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιος ασθενής της πιθανώς να είναι καλά και να πολεμάει στην Συρία», όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο υποδιευθυντής του οργανισμού, Carsten Bodal. «Οι κανόνες για να διακόψεις σε κάποιον την σύνταξη του είναι, για παράδειγμα, αν ο παραλήπτης μπει στην φυλακή» πρόσθεσε ο υποδιευθυντής.

Ο εκπρόσωπος μετανάστευσης της χώρας Naser Khader είπε φανερά σοκαρισμένος «Είναι εξωφρενικό ότι το δημόσιο σύστημα της Δανίας στηρίζει την τρομοκρατία».

Ο πρόεδρος της επιτροπής εργαζομένων ξαφνιάστηκε αφού, πολλοί πολίτες βγήκαν αρκετά άρρωστοι για να πάρουν το επίδομα πρόνοιας, αλλά αρκετά καλά στην υγεία τους για να πολεμήσουν. «Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την Δανία αφού πολεμούν στην Συρία και κλέβουν τα δημόσια ταμεία της χώρας» δήλωσε στην εφημερίδα.

Η αποκάλυψη αυτή για τους μαχητές στην Συρία βγήκε στην επιφάνεια τον Δεκέμβριο έπειτα από ένα άρθρο το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Ekstra Bladet και έγραφε συγκεκριμένα πως περίπου 36 δανοί πολίτες που πολεμούν παίρνουν επίδομα πρόνοιας χωρίς να το δικαιούνται.
Bookmark and Share