Προσέγγιση Τούρκων "στα δύο μέτρα Ιμια", μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Προσέγγιση Τούρκων "στα δύο μέτρα Ιμια", μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ



  • «Δεν υπάρχει περιστατικό» λέει η ελληνική κυβέρνηση αν και οι Τούρκοι δημοσιεύουν φωτογραφίες και video! (δείτε παρακάτω).






 Συνεχίζεται το μπαράζ τουρκικών δημοσιευμάτων που έχουν ως στόχο να οριοθετήσουν ως «γκρίζα ζώνη» την περιοχή των Ιμίων. Σημερινές αναφορές παρουσιάζουν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να...προσεγγίζει σε απόσταση δύο μέτρων τα Ιμια.

Από την πλευρά της πάντως, η Αθήνα διαψεύδει ότι υπήρξε σχετικό περιστατικό, κάνοντας λόγο για συνέχιση της τουρκικής προπαγάνδας.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ηλεκτρονική έκδοσης της Aksam (με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan) αναφέρει ότι «οι ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, που συνεχίζουν τις περιπολίες στα Ιμια, σήμερα πλησιάζοντας σε απόσταση δύο μέτρων, προέβησαν σε εξέταση των βραχονησίδων από το σκάφος και τράβηξαν φωτογραφίες.

Türk askerinden Kardak'ta yakın inceleme από Sozcu
Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στρατός απλά παρακολουθούσε του Τούρκους αξιωματικούς από απόσταση ενός μιλίου».

Ακόμη, η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής Sozcu, μεταδίδει, ότι ενώ περνούσε από τις βραχονησίδες των Ιμίων το ενεργειακό πλοίο, με το όνομα «Yasinbey» της εταιρείας «Karadeniz Powership» μήκους 170 μέτρων, παρατηρήθηκε ότι κινητοποιήθηκε το ελληνικό σκάφος. Την ίδια στιγμή όταν το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής υπ' αριθμ. 101, που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς τις βραχονησίδες και το πλοίο Yasinbey, το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.


Η Hurriyet μεταδίδει μάλιστα αυτή την ώρα πως το πλοιάριο της ακτοφυλακής έδεσε τελικά σε βράχο των Ιμίων!...
Bookmark and Share