Στη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός Υπ. Άμυνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Στη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός Υπ. Άμυνας

...μετά τις δηλώσεις του ότι το Ιράν στηρίζει την τρομοκρατία.


Στα Αραβικά Εμιράτα μετέβη σήμερα ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Jim Mattis, στην... πρώτη του επίσκεψη στην Μέση Ανατολή ως επικεφαλής του Πενταγώνου.
Ο Mattis, στρατηγός εν αποστρατεία που πολέμησε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, γνωρίζει καλά την περιοχή την οποία επισκεπτόταν όταν ήταν επικεφαλής στη Centcom, τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.
Ως Αμερικανός υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, σεϊχη Mohament BinZayeb al Nahian και τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ al Bauardi.
Το Πεντάγωνο δεν έχει δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την επίσκεψη που πραγματοποιείται μετά τα ταξίδια αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες και το Μόναχο, όπου ο Mattis συμμετείχε σε διεθνείς διασκέψεις.
Τα ΗΑΕ θεωρούνται σύμμαχος κλειδί στην περιοχή στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.
Η πλειονότητα των σουνιτικών μοναρχιών του Κόλπου, που ένιωσε απογοήτευση από την πολιτική ανοίγματος προς το σιιτικό Ιράν εκ μέρους της κυβέρνησης Obama, δεν κρύβει την ανησυχία της για την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, ιδίως μετά την επίτευξη το 2015 της συμφωνίας για τα πυρηνικά μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Τεχεράνης.
Από την πλευρά του ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου περιέγραψε το Ιράν ως το «μεγαλύτερο κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία στον κόσμο».
Bookmark and Share