Έκτακτη συνέντευξη τύπου της ΝΑΣΑ ...τροφοδοτεί ευφάνταστα σενάρια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτη συνέντευξη τύπου της ΝΑΣΑ ...τροφοδοτεί ευφάνταστα σενάρια.

  • Συνέντευξη Τύπου στην οποία θα γίνουν ανακοινώσεις για μια «ανακάλυψη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα» ανακοίνωσε για την ερχόμενη Τετάρτη η NASA, πυροδοτώντας όργιο φημών και σεναρίων από τους έχοντες και μη... ζωηρή φαντασία.


Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι η NASA θα αποκαλύψει ..σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εξωπλανήτες, πλανήτες δηλαδή που βρίσκονται σε τροχιά εκτός του ήλιου, γεγονός που δημιούργησε εύλογη αναστάτωση, καθώς οι εξωπλανήτες αποτελούν την κύρια ελπίδα των επιστημόνων για εξεύρεση ζωής στο σύμπαν!

Πρόκειται στην ουσία για ουράνια σώματα με παρόμοιες περιβαλλοντικές συνθήκες αυτών της Γης. Για το λόγο αυτό, οι εξωπλανήτες θεωρούνται και το επικρατέστερο «περιβάλλον» που μπορεί να φιλοξενεί κάποιο είδος ζωής και γι αυτό συχνά αναφέρονται ως «αδέλφια» ή «ξαδέλφια» του πλανήτη μας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με το αντικείμενο των ανακοινώσεων της. Παρόντες για την παρουσίαση θα είναι αστρονόμοι και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά και από την ιστοσελίδα της NASA, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στις 13:00 ώρα Αμερικής (21:00 ώρα Ελλάδος).

Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις μέσω Twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Bookmark and Share