Economist Intelligence Unit: Αργά η γρήγορα θα συμβεί το Grexit.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Economist Intelligence Unit: Αργά η γρήγορα θα συμβεί το Grexit..

  • Στο 60% ανεβάζουν οι αναλυτές του «The Economist Intelligence Unit» την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τα επόμενα πέντε χρόνια. Όπως επισημαίνεται στην έκθεσή τους, το Grexit αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργά ή γρήγορα.


Αναφορικά με το κρίσιμο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, οι αναλυτές του «The Economist Intelligence Unit» υπογραμμίζουν πως δεν... αναμένουν να υπάρξει συμφωνία, αλλά κρίνουν πως είναι πιθανόν να προκύψει ένας συμβιβασμός με στόχο να εκταμιευτούν κάποια χρήματα για την Ελλάδα. Απώτερος σκοπός είναι να αποφευχθεί ένα νέο δράμα με το ελληνικό χρέος, καθώς όπως επισημαίνεται από τον Μάρτιο αρχίζει μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

Στην έκθεση του «The Economist Intelligence Unit», υπογραμμίζεται πως αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές επιμείνουν στο να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση περισσότερα μέτρα λιτότητας ως ασφάλεια σε περίπτωση που δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες για εκλογές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τονίζεται πως η βασική αιτία για την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης είναι - πέρα από τις πολιτικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπονται για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση - η διαφωνία των δανειστών για τους στόχους και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Τέλος, σημειώνεται πως στο τέλος Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων δανειστών δήλωσαν ότι η παρουσία του ΔΝΤ αλλά και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για νέες εκταμιεύσεις δανείων.
Bookmark and Share