Η Ελλάδα πλήρωσε δύο δισ. στον ESM λόγω... Εθνικής Τράπεζας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελλάδα πλήρωσε δύο δισ. στον ESM λόγω... Εθνικής Τράπεζας

  • Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), έλαβε σήμερα την εμπρόθεσμη καταβολή από την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ, για την αποπληρωμή ενός δανείου του ESM. 

Το ποσό αυτό είναι το προϊόν της πώλησης της τουρκικής τράπεζας Finansbank μέσω του... Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης.

Η πώληση αυτή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης ελληνικών τραπεζών το 2015. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας εκταμίευσε συνολικά 5.4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα κεφάλαια για την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.

Μία προϋπόθεση της έγκρισης για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας ήταν η πώληση της θυγατρικής της Finansbank, καθώς και η χρησιμοποίηση των εσόδων για την αποπληρωμή μέρους της ανακεφαλαιοποίησης αυτής.

«Η έγκαιρη πληρωμή δείχνει πως η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος. Είναι ένα σημάδι ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα προχωρεί ικανοποιητικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με την Ελλάδα κατά το υπόλοιπο του προγράμματος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.
Bookmark and Share