Politico: Η Ελλάδα στο τέλος θα λυγίσει μπροστά στους πιστωτές.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Politico: Η Ελλάδα στο τέλος θα λυγίσει μπροστά στους πιστωτές..

  • Με την επιστροφή του ελληνικού ζητήματος ασχολείται ο αμερικανικός ιστότοπος "Politico", επικαλούμενος δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την δεινή κατάσταση της χώρας.

"H Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της... καταστροφής. Επιστρέφει το Grexit. Προσοχή, το μέλλον της Ευρώπης κρέμεται από μία κλωστή. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα", επισημαίνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Και προσθέτει: "Αν υπάρχει ένα πράγμα είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά μιλούν οι κυβερνήσεις της, θα λυγίσει τελικά στις απαιτήσεις των πιστωτών".

Το "Politico" γράφει ότι ένας σχολιαστής των "New York Times" είχε προειδοποιήσει ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σαν βόμβα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Και προσθέτει: "Ναι, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια ακόμη στιγμή "do-or-die", δηλαδή "όλα ή τίποτα" με τους πιστωτές της. Ναι, αν η Ελλάδα δεν πάρει τα χρήματα, δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της... Και, ναι, τα κρατικά ομόλογα στην Ελλάδα καταβαραθρώνονται για άλλη μια φορά με τους επενδυτές να βρίσκονται σε νευρική κρίση. Παρά τον θόρυβο αυτό, η ανησυχία θα πρέπει να είναι μικρή αν η Ιστορία είναι οδηγός. Αν υπάρχει ένα πράγμα είναι ότι, η Ελλάδα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά μιλούν οι κυβερνήσεις της, θα λυγίσει τελικά στις απαιτήσεις των πιστωτών.

Όταν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup συγκεντρωθούν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την ελληνική "κατάσταση", όπως την αποκαλούν, θα επαναλάβουν ένα τελετουργικό που διανύει την έβδομη χρονιά. Ανάλογα με το πώς μετράει κανείς, η Ελλάδα είναι είτε στη μέση της τρίτης ή πέμπτης οικονομικής διάσωσης... Ωστόσο, δεν έχει σημασία πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα: οι Ευρωπαίοι με κάποιο τρόπο κατάφεραν να αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή της Ελλάδος, συχνά την τελευταία στιγμή. Μέχρι στιγμής, η Ευρώπη και το ΔΝΤ έχουν δώσει πάνω από 200 δισ. ευρώ για να στηρίξουν την Ελλάδα".

"Μετά από χρόνια σκληρών περικοπών των δαπανών... η Αθήνα δεν πρόκειται να τραβήξει την πρίζα για την τελευταία διάσωσή της ακριβώς ένα χρόνο πριν από τη λήξη της"
Bookmark and Share