Σοκ: Ξανά στην ύφεση το 2016! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σοκ: Ξανά στην ύφεση το 2016!

  • Το χειρότερο τρίμηνο από το 2015 ήταν το δ' τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα.. με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο του 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση κατά 1,1% έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά το 4ο τρίμηνο 2016 παρουσίασε μείωση κατά 1,4% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2015 έναντι της αύξησης 0,2% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.

Όπως διευκρινίζει η ΕΛΣΤΑΤ, οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Ισοζυγίου Πληρωμών μηνός Δεκεμβρίου) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ των προηγούμενων τριμήνων έχει αναθεωρηθεί κυρίως λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης.
Bookmark and Share