Και πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Και πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος


  • Και πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού αναφέρθηκαν στο... χειρουργείο που υποβλήθηκε πρόσφατα, μιλώντας για μία "κατ' επείγουσα διαδικασία".

Για την κρισιμότητα της υγείας του κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

«Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί», κατέθεσε ο Γ. Οικονομόπουλος .

Στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται η εισαγγελική πρόταση.

Επιπλέον, την Τετάρτη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε η δικηγόρος Μαρία - Ταλίτα Τσεκούρα, η οποία φέρεται ως εκπρόσωπος της Nobilis στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ούτε εκείνη ούτε ο πατέρας της, επίσης δικηγόρος, εάν η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε παρανόμως ή όχι.

Είχε προηγηθεί η απολογία του κρατούμενου πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Γ. Σμπώκου ο οποίος επίσης υπερασπίστηκε την αθωότητά του.