Nokia 3310: Ενας φίλος από τα παλιά επιστρέφει... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Nokia 3310: Ενας φίλος από τα παλιά επιστρέφει...

  • Γιατί «αναστήθηκε» και σε ποιο κοινό απευθύνεται το "νέο" κινητό.


Το..smartphone έχει μετατραπεί σε προέκταση του χεριού. Πόσοι είναι εκείνοι που θα υπέκυπταν στον πειρασμό να αφήσουν στο συρτάρι το λαμπερό και «ευφυές» κινητό τους για να ξαναπιάσουν μια «παντόφλα» από το παρελθόν; Κατά τα στοιχεία ερευνών αρκετοί.

Μια πρόσφατη διεθνής μελέτη έδειξε ότι περίπου οι μισοί κάτοχοι έξυπνων κινητών δεν επωφελούνται σχεδόν καθόλου από τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν: δεν μπαίνουν στο Internet, δεν παρακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα, ούτε, πολύ περισσότερο, χρησιμοποιούν εξελιγμένα προγράμματα για web banking, χρηματιστηριακές συναλλαγές κ.ά.
Τα χρησιμοποιούν μόνο για κλήσεις και μηνύματα. Κάτι τέτοια διάβαζαν οι υπεύθυνοι της HMD Global και αποφάσισαν να κάνουν μια κίνηση φαινομενικά ριψοκίνδυνη, αλλά η οποία ήδη και μόνο από τον θόρυβο που παγκοσμίως προκάλεσε δείχνει ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να αποβεί «χρυσή».

Δεν είναι απλώς η νοσταλγική διάθεση κάποιων αλλά και μια σαφής καθημερινή αναγκαιότητα: Το απλό, κάποιες φορές, είναι καλύτερο - και πάντως φθηνότερο.

Ετσι η HMD Global αποφάσισε να επαναφέρει στη ζωή 17 χρόνια από τη γέννηση του το Nokia 3310.

Το αρχικό μοντέλο που βγήκε στην αγορά το 2000 απέκτησε ταχέως τη φήμη τηλεφώνου για πολλές... πτώσεις καθώς η αντοχή του στις κακουχίες υπήρξε εντυπωσιακή ενώ εξαιρετικές ήταν και οι εντυπώσεις για τη διάρκεια της μπαταρίας του.

Το νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, η τιμή διάθεσης που ανακοινώθηκε θα είναι στα 49 ευρώ και θα διαθέτει το παιχνίδι φιδάκι που έγινε δημοφιλές από την αρχική συσκευή.
Bookmark and Share