«Με 200 εώς 500 δολ. αγοράζεις έναν μετανάστη» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

«Με 200 εώς 500 δολ. αγοράζεις έναν μετανάστη»

  • Δραματικό SOS από τον ΟΗΕ για τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε για ακόμα μια φορά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τους ολοένα αυξανόμενους αριθμούς των μεταναστών από την... υποσαχάρια Αφρική που φτάνουν στην Λιβύη και πωλούνται σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κατήγγειλε για ακόμα μία φορά ότι οι άνθρωποι που αναζητούν μια καλύτερη ζωή συχνά πέφτουν θύματα εμπορίας, βίας, εκβιασμού και καταναγκαστικής εργασίας.

Η εμπορία ανθρώπων έχει γίνει «καθεστώς», υποστηρίζει η υπηρεσία μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών, που κάνει λόγο για «κοιλάδα των δακρύων για πάρα πολλούς πρόσφυγες».

Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Λιβύη Οθμαν Μπελμπεσι αποκαλύπτει: «Αν πας στην αγορά και μπορείς να πληρώσεις μεταξύ 200 και 500 δολαρίων, μπορείς να πάρεις έναν μετανάστη που θα δουλεύει για εσένα σε καθημερινή βάση ή θα σε βοηθάει στην εργασία του. Αφού τον αγοράσεις, αυτό το πρόσωπο ουσιαστικά δίνεται σε εσένα, συνεπώς εσύ αναλαμβάνεις την ευθύνη για αυτό. Πολλοί καταφέρνουν να διαφύγουν, ωστόσο πολλοί κρατούνται σε καθεστώς δουλείας και αρκετοί φυλακίζονται εντός της περιοχής στην οποία υποχρεώνονται να δουλεύουν σε καθημερινή βάση».

Φυσικά, από αυτά τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που στήνονται στην Λιβύη δεν εξαιρούνται οι γυναίκες, που συχνά αποχωρίζονται τα παιδιά τους. Υπάρχουν όμως και φορές που πωλούνται μαζί με αυτά και στο τέλος καταλήγουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης…
Bookmark and Share