Πανελλαδικές εξετάσεις 2017: Πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Πανελλαδικές εξετάσεις 2017: Πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου

  • Πριν από τις πανελλαδικές θα γίνουν φέτος οι απολυτήριες εξετάσεις, καθώς θα διεξαχθούν από τις 11 ως τις 26 Μαΐου, ενώ τα μαθήματα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 9 του ίδιου μήνα.

Η αγωνία των... υποψηφίων έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς απομένει λιγότερο από ένας μήνας για τη μεγαλύτερη -έως τώρα- μάχη της ζωής τους.

Η αυλαία για τις πανελλαδικές θα ανοίξει στις 6 και οι εξετάσεις θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου για τα ΓΕ.Λ., ενώ θα αρχίσουν στις 7 και θα ολοκληρωθούν στις 21 του ίδιου μήνα για τα ΕΠΑ.Λ.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και οι πρακτικές δοκιμασίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των πανελλαδικών θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις εισαγωγής στα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι επαναληπτικές πανελλαδικές, οι οποίες αφορούν τους υποψηφίους όχι μόνο των ΓΕ.Λ. αλλά και των ΕΠΑ.Λ., θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Οι διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν ξεχωριστό αριθμό θέσεων σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι της κανονικής διαδικασίας θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις στα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα 43.758 στα ΑΕΙ και 26.968 στα ΤΕΙ.

Στις επαναληπτικές πανελλαδικές μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ασθενήσουν σοβαρά και δεν μπορέσουν να προσέλθουν στην κανονική διαδικασία, και θα κληθούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα.

Βαθμολογία


Προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων που θα διαγωνιστούν στις επαναληπτικές είναι να λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντος των πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου στο συγκεκριμένο τμήμα που διεκδικούν να εισαχθούν.

Στα γυμνάσια τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 26 Μαΐου. Μεταξύ 1ης και 12 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 12 του ίδιου μήνα.

Αμέσως μετά, από τις 13 ως τις 23 Ιουνίου, θα υλοποιηθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους μαθητές μείνουν μετεξεταστέοι και θα κληθούν να διαγωνιστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις (26 και 27 Ιουνίου).
Bookmark and Share