Η (πολυάριθμη) ΕΡΤ ζητά να προσληφθούν 50… χορωδοί! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η (πολυάριθμη) ΕΡΤ ζητά να προσληφθούν 50… χορωδοί!


  • Θα μπορούσε να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο όμως (δυστυχώς) δεν είναι! Στην ΕΡΤ (που πληρώνει αδρά κάθε μήνα ο καθένας μας) συνέταξαν μια λίστα, η οποία καταγράφει τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό.  Και που κατέληξαν;


Ότι.. χρειάζονται 50 (επιπλέον) χορωδούς για να εργαστούν στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ!

Πέραν αυτού, σύμφωνα με δημοσίευμα στις «Τυπολογίες» η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας ζητάει 75 άτομα, η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης 73 (38 δημοσιογράφους), η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος 29 κ.λπ. Συνολικά η λίστα αναφέρεται σε 302 άτομα, μολονότι πριν περίπου ένα χρόνο ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς διατεινόταν στη Βουλή ότι υπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι «με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας». Πάντως, κατά το δημοσίευμα τελικός στόχος του Υπουργείου είναι να προσληφθούν 150 με 200 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη 2.200.

Το αίτημα είχαν, εξάλλου, καταθέσει πριν από λίγο διάστημα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι κκ. Τσακνής και Ταγματάρχης κατά τη διάρκεια ακρόασής τους.

Για την ιστορία έλεγε τότε ο κ. Τσακνής: «Θέλουμε καθαρίστριες και δεν μπορούμε να προσλάβουμε. Θέλουμε μακιγιέζ. Το ξέρετε ότι ολόκληρη ΕΡΤ δεν έχει ψυκτικό; Αν συμβεί κάτι στον καύσωνα θα πεταχτούμε έξω σαν τα ποντίκια, υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις. Από θέση αρχής είμαι υπέρ εναντίον των εργολάβων και υπέρ των προσλήψεων. Οι εργαζόμενοι είναι κέρδος, είναι ευχής έργο να προσλάβουμε με κανονική απασχόληση και κανονικούς μισθούς, αυτούς που υπάρχουν δηλαδή».

Από την πλευρά του ο κ. Ταγματάρχης έκανε… έκκληση να προσληφθεί ένας μάγειρας, που θα κάλυπτε τα κενά στο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, κατά το ίδιο δημοσίευμα τα κενά εντοπίζονται κυρίως σε καμεραμέν, συνεργεία, που έως και σήμερα εξακολουθεί να τα νοικιάζει η ΕΡΤ, και ηχολήπτες ραδιοφώνου.

Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι τελικά η κρατική (γιατί δημόσια σίγουρα δεν είναι) τηλεόραση δεν αρκείται σε 2.000 και πλέον εργαζόμενους, την στιγμή που τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν με αρκετούς λιγότερους. Και φυσικά για ανταγωνιστικά νούμερα τηλεθέασης ή ποιότητα προϊόντος, ούτε λέξη…
Bookmark and Share