Τουρκία: Ψαλιδισμένη η νίκη του «Ναι» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Τουρκία: Ψαλιδισμένη η νίκη του «Ναι»

  • Το «ΝΑΙ» φαίνεται να επικρατεί του «ΟΧΙ» καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Στο 95% της επικράτειας το «ΝΑΙ» βρίσκεται στο 51,74% έναντι 48,26% το «Όχι». θρίλερ σε... Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα όπου προηγείται το «Όχι». Καθώς η ώρα περνούσε και άνοιγαν οι κάλπες στις μεγάλες δυτικές πόλεις και τα παράλια, όπου τα «ΌΧΙ» είναι περισσότερα, μειώνονται τα ποσοστά του «ΝΑΙ», αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ικανά να ανατρέψουν το αποτέλεσμα υπέρ του «ΌΧΙ».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το στρατόπεδο του "ναι" δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το "ναι" προηγείται έναντι του "όχι".

Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα το "όχι" προηγείται με το ποσοστό του να ανέρχεται λίγο πάνω από το 50%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.

Οι κάλπες σε όλη την Τουρκία έκλεισαν στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) και ξεκίνησε αμέσως η καταμέτρηση των ψήφων του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση που, αν εγκριθεί, αναμένεται να δώσει υπερεξουσίες στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου 55 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία. Οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό είχαν ήδη ψηφίσει τις προηγούμενες ημέρες στα κατά τόπους προξενεία ή εκλογικά τμήματα.

"Πρόβλημα νομιμότητας" του δημοψηφίσματος βλέπει το CHP

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσει "σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας" στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως ανέφερε ένα στέλεχος του κόμματος.
Bookmark and Share