Νέα στροφή: Ο Τραμπ ανοίγει "μέτωπο" -και- με το Ιράν.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Νέα στροφή: Ο Τραμπ ανοίγει "μέτωπο" -και- με το Ιράν..

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή για την διεξαγωγή μιας διυπηρεσιακής επανεξέτασης – διάρκειας 90 ημερών - του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ) αναφορικά με την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.


Η ΚΟΣΔ (JCPOA) αποτελεί το αποτέλεσμα της πυρηνικής συμφωνίας που.. υπέγραψε η Ομάδα Χωρών 5+1 με το Ιράν τον Ιούνιο του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Οι συστάσεις αναφορικά με το που βρίσκεται η συμφωνία θα παρουσιαστούν στον Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 90 ημερών», τόνισε ο Σπάισερ.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας τόνισε κατά την συνέντευξη Τύπου, πως ο αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα «συνετό» βήμα δίνοντας την συγκεκριμένη εντολή που θα καθορίσει κατά πόσον η άρση των κυρώσεων μέσω της πυρηνικής συμφωνίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα στον τομέα της ασφάλειας των ΗΠΑ.

AdTech Ad
Σε ερώτηση που τέθηκε στον Σπάισερ κατά πόσον ο Τραμπ ανησυχεί αν το Ιράν παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας, ο εκπρόσωπος απάντησε πως: «Κάνει την συνετή κίνηση ζητώντας την επανεξέταση της υπάρχουσας συμφωνίας».
Bookmark and Share