Μπάχαλο στη Βουλή: Έψαχναν δέκα ψήφους αλλά και τους... απόντες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Μπάχαλο στη Βουλή: Έψαχναν δέκα ψήφους αλλά και τους... απόντες

  • Μπάχαλο επικράτησε στην ψηφοφορία στη Βουλή για την επίμαχη -φωτογραφική- τροπολογία για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη.


Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν ήταν το σωστό, καθώς...έλειπαν 10 ψήφοι! Η... αριθμητική δεν έβγαινε, αφού όπως είχε ανακοινωθεί παρόντες ήταν 256 εκ των οποίων «ναι» είχαν πει οι 149 και όχι οι 97.
Με μια απλή πρόσθεση πρόκυπτε ότι κάπου είχαν χαθεί ορισμένοι ψήφοι, με αποτέλεσμα η Βουλή να αναγκαστεί να ανακαλέσει.
Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής κατέφθασαν στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών με το τελικό αποτέλεσμα: Από τους 255 παρόντες οι 149 είπαν «ναι» και οι 106 «όχι».

Οι ίδιοι συνεργάτες εκτός από το σωστό αποτέλεσμα έδωσαν στη δημοσιότητα και τη λίστα με τους απόντες από την ψηφοφορία. Από αυτή ξεχωρίζει η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, η οποία, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Βουλής, ήταν παρούσα στη Βουλή αλλά ένιωσε... σκοτοδίνη και αποχώρησε λίγο πριν την ψηφοφορία. Επίσης, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απουσίαζε, όπως και η Φώφη Γεννηματά (βρίσκεται καθ' οδόν για το εξωτερικό) αλλά και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, στη ψηφοφορία δεν έλαβε μέρος ο Σταύρος Θεοδωράκης και άλλοι 4 βουλευτές του Ποταμιού, καθώς επίσης και οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Κώστας Κουκοδήμος, Κώστας Γκιουλέκας
Bookmark and Share