ΠΓΔΜ: Καταδικάζουν τα επεισόδια ΗΠΑ-Ε.Ε - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

ΠΓΔΜ: Καταδικάζουν τα επεισόδια ΗΠΑ-Ε.Ε


  • Έκκληση για ηρεμία από τον Πρόεδρο Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μέσω διαγγέλματός, στον απόηχο της εισβολής διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και της..επίθεσης σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.

Ο Ιβανόφ κάλεσε τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων να προσέλθουν σε διάλογο. Διαδηλωτές –οπαδοί του Γκρούεφσκι- εισέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ στα Σκόπια, με αφορμή την εκλογή, από βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας για πρώτη φορά, Αλβανού προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τέσσερις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ.

«Η βία δεν είναι λύση και πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση. Καλώ σε αυτοσυγκράτηση. Ο κόσμος να μην υποκύψει στις προκλήσεις του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDS) και εκείνων που επιθυμούν να ωθήσουν τη χώρα σε βαθύτερη κρίση και να υλοποιήσουν το σενάριο τους. Πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση. Το VMRO-DPMNE θα αντιταχθεί σε αυτές τις ενέργειες του SDS που στρέφονται κατά του κράτους, με νομικά και πολιτικά δημοκρατικά μέσα» ανέφερε.

Καταδικάζουν τα επεισόδια ΗΠΑ - Ε.Ε

Έκκληση για διάλογο απευθύνουν οι ξένοι πρέσβεις στα Σκόπια, στον απόηχο της εισβολής διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και της επίθεσή τους σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.

«Αυτή είναι η στιγμή για διάλογο, όχι για βία. Όλοι θα πρέπει να απέχουν από την εμπρηστική ρητορική. Η αστυνομία έχει την ευθύνη για την τήρηση της τάξης» δήλωσε ο Σουηδός πρέσβης Ματ Στάφανσον εξ ονόματος των συναδέλφων του από τις πρεσβείες της ΕΕ και των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ.

O αρμόδιος επίτροπος για την Διεύρυνση της Ε.Ε., Γιαχάνες Χαν, με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε με τον πλέον δυνατό τρόπο τις επιθέσεις σε βουλευτές στα Σκόπια.